Kirjoitin eilen:
Lukekaa Iltalehteä, opitte uusia asioita Suomenkin vaaleista. IL tänään: Vaalipaikoilla äänestäminen eroaa Suomen käytännöistä. Vaalipaikalle ei tuoda kotiin lähetettyä äänestyslipuketta, vaan äänestyslipuke poimitaan vaalipaikalta.
Montako kertaa olette saaneet äänestyslipukkeen kotiinne. Siis te jotka asutte Suomessa? Ehkä punavihreässä mediakuplassa lähetellään äänestyslipukkeet kotiin, muussa todellisuudessa kotiin lähetetään ilmoitus äänioikeudesta. Sitä paitsi kyseessä ei ole äänestyslipuke vaan äänestyslippu jonka saa vaalihuoneistossa.
Toinen asia mistä IL uutisoi on kaaos äänestyspaikoilla. No eikö Ruotsi ala maahanmuutajineen jo olla muutenkin lähellä afrikkalaista tasoa, miksei sitten monikulttuurisine vaalikaaoksineen. Että tuliko tuokaan enään yllätyksenä.
Tänään muutaman korjausyrityksen jälkeen:
Tervehdys, ja kiitos viestistä!
Vaaliseurantaan oli toden totta lipsahtanut väärä sanavalinta: ”äänestyslipukkeella” on ollut tarkoitus viitata kotiin saapuvaan ilmoitukseen äänioikeudesta.
Pahoittelut virheestä, joka on nyt korjattu juttuun.
Ystävällisesti,
Joonas Lehtonen
ulkomaantoimituksen päällikkö
Iltalehti
Vastasin Lehtoselle:
Miksi tällainen yksinkertainen asia on teille ylivoimaisen vaikea korjata? Soitin jo eilen numeroon 0106658006. Ei tulosta.
Sain tänään luurin korvaan julkaisupäällikkö Taposelta, keskus yhdisti Niina Huuhtaselle joka äitiyslomalla ei osannut vastata mihinkään kysymykseen.
Tässä valossa teitä ei näytä kiinnostavan virheidenne korjaaminen.
/J
Miten uutista muutettiin:
Vaalipaikoilla äänestäminen eroaa Suomen käytännöistä. Vaalipaikalle ei tuoda kotiin lähetettyä ilmoitusta äänioikeudesta. Vaalipaikalla poimitaan itselle mieluinen äänestyslipuke.
Mistä Suomesta löytäisi laadukkaan median? Jos joku sanoo Suomen Kuvalehti sanon että älä viitsi.
Ruotsidemokraatit ovat näemmä saaneet niin paljon ääniä, että menee keskiviikkoon ennen kuin vaalitulos saadaan korjattua ”oikeaksi”. Vilpilliset vaalit kaikkialla olleet jo kymmeniä vuosia.
Kuten kirjailija Mark Twain asian ilmaisi: ”jos äänestämällä voisi asioihin vaikuttaa, ei meidän annettaisi äänestää”.
Ja joku muu totesi taannoin (muistaakseni Stalin): ”ei sillä ole väliä kuka vaalit järjestää; vain sillä on väliä kuka äänet laskee”…
Elämme näennäisdemokratiassa ja plutokratiassa.
Stalin sanomaksi väitetään että vaaleissa ei ratkaise se ketä äänestät vaan se kuka laskee äänet.
Kiitos oikaisusta. Noinhan se oli.
Eipä kestä.