Blogit

ÄÄNTENLASKENTA-ALOITE TÖRMÄÄ SUURIIN ESTEISIIN KAIKISSA KOLMESSA OSAVALTIOSSA

Jill Stein, puoluejohtaja ja entinen presidenttiehdokas, Amerikan meidän vastaavan ympäristöpuolueen ehdokas, joka on kerännyt rahaa yli kuusi miljoonaa dollaria, tarkoituksenaan anoa uusi ääntenlasku Wisconsin, Pennsylvanian ja Michiganin osavaltioissa, on nyt törmännyt useisiin todellisiin ongelmiin, kaikissa kolmessa osavaltiossa.

Osavaltio Wisconsin parhaillaan suorittaa uudelleen ääntenlaskua presidentin vaaleista. Stein on kuitenkin toki törmännyt välittömästi esteisiin siellä. Wisconsin kieltäytyy, mihin heillä on olemassa laillinen oikeus, laskemasta yhtään ääntä käsin, niin kuin Stein on vaatinut, vaan he ovat ainoastaan hyväksyneet sen, että laskevat äänet koneen avulla. He muistuttavat, että äänet on jo laskettu huolellisesti yhden kerran ja, että käsinlaskenta uudelleen ei tulisi kuitenkaan muuttamaan tulosta – sitä että Trump todellisuudessa voitti.

Sen lisäksi on Stein törmännyt useisiin suuriin esteisiin Pennsylvaniassa. Ensinnäkin hän ei jättänyt anomusta siitä, että laskea äänet uudelleen yksittäisissä vaalipiireissä koko osavaltion alueella, ennen kuin määräaika meni umpeen. Tästä syystä ei enää ole mahdollista laskea kaikkia ääniä Pennsylveiniassa, vaan ainoastaan tietyissä vaalipiireissä. Että sellaisen saisi nyt tapahtumaan on Steinin pakko siinä tapauksessa viedä asia oikeuskäsittelyn kautta eikä enää pelkästään anomuksella vaaliviranomaisille.

Se, että tuomioistuin hyväksyisi uudelleen laskennan erillisissä vaalipiireissä, on Steinin myöskin esitettävä aiheellisia sekä konkreettisia todisteita siitä, että se ensimmäinen äänten laskenta Pennsylveissa oli virheellinen, vaihtoehtoisesti, että fuskia tai hakkerihyökkäys oli tapahtunut, jotain mitä Stein ja tietokone-expertit ovat jo vahvistaneet, ettei sellaista ole tapahtunut ja, mitä joku oikeussysteemissä tulisi ottamaan huomioon oikeuden päätöksessä. Osavaltion viranomaiset ovat jo ilmoittaneet, että vaalikoneiden hakkerointi, joka olisi se ainoa vaikutin spekuloinnille Steinin aloitteen takana, voidaan poissulkea mahdottomana.

Näitten esteiden lisäksi on Steinin tämän lisäksi saatava kolme erillistä kansalaista jokaisesta vaalipiiristä, ja heistä jokaisen erikseen anomaan uudelleen laskentaa. Yhteen laskettuna tarvitsee Stein tämän lisäksi saada puolelleen noin 30 000 vapaaehtoista likimain 10 000 vaalipiiristä välittömästi auttamaan häntä siinä tehtävässä, mikä on massiivinen voimankoitos jo itsessään.

Jos Stein, kaikkia odotuksia vastaan, ylittää nämä esteet, on Clintonin tämän lisäksi saatava yli 70 000 lisää ääni uudelleen laskennassa, mitä Trump sai, että pystyisi voittamaan osavaltion, mikä on ehdottomasti mahdotonta.

Ja jos Clinton, vastoin kaikkia odotuksia, kääntäisi Pennsylvanian ja vielä lisäksi Wiscnsin edukseen, törmäisi Stein entistä suurempaan esteeseen Michiganin osavaltiossa. Michiganin äänet on jo laskettu kahteen kertaan ja kummallakin kerralla voitti Trump suunnilleen 10 000:lla äänellä. Se, että nämä äänet laskettaisiin kandinaatin anomuksen johdosta, on kandinaatin Michiganissa esitettävä vakuuttavia todisteita tuomioistuimelle siitä, että vaaleissa harjoitettiin kavallusta tai vääryyksiä. Siitä syystä, kun osavaltio jo on laskenut äänet kaksi kertaa viranomaisten puolelta, jotka ovat varmistaneet tuloksen ja hylänneet spekulaatiot väärinkäytöksistä ja hakkerihyökkäyksistä, tulee tuomioistuin olemaan erittäin vastahakoinen sille, että antaa luvan kolmannelle laskennalle, jos ei uusia todisteita tule esille lyhyen ajan sisällä, jotka olisivat erittäin painavia ja konkreettisia, mikä tässä yhteydessä jo nyt voidaan kokonaan unohtaa.

Jopa Amerikkalainen vasemmistoliberaali media on raportoinut hyvin säästeliäästi ja ilman mitään kiihkoilua Steinsin aloitteesta, mikä selvästi kertoo siitä, että ei edes USA:n media täysin sydämin tue Clintonin uskoa uudelleen laskennan aloitteessa.

Avpixlat

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa