Blogit

AHMED, 23, VAPAUTETTIIN RAISKAUKSESTA – NAINE KUOLI ENNEN OIKEUDENKÄYNTIÄ

23-vuotias afgaani haastettiin oikeuteen kahdesta raiskauksesta kahta eri naista kohtaan Tukholmassa. Nyt tuomitaan hänet ainoastaan yhdestä raiskauksesta mutta vapautetaan toisesta – siksi kun nainen kuoli ennen oikeudenkäyntiä.
-(Afgaani) taikka hänen asianajajalle ei ollut mahdollisuutta esittää kysymyksiä hänelle, kirjoittaa käräjäoikeus raiskaajasta, joka myöskin säästyy karkotukselta ruotsista.

Ensimmäinen raiskaus tapahtui, haasteen mukaan, Hötorgetilla autotallin huoneessa Tukholman keskustassa toukokuun loppupuolella 2016. Nainen, joka oli 25-vuotias ja aineiden käyttäjä, jolla oli aineista huutava pula (abstines) kohtasi 23-vuotiaan joka tarjosi hänelle heroiinia.

Hän otti sen jälkeen naisen mukaansa Högtorgetin autotalliin. Nainen kertoi poliisille, että hän, sen jälkeen kun oli saanut piikin suoneensa, oli menettänyt tajuntansa ja myöhemmin heräsi siihen, että afgaani oli raiskaamassa häntä. Nainen kertoi, että hän oli huutanut miehelle, että tämä lopettaisi muuta mies oli pitänyt kiinni häntä ja jatkanut niin kauan, kun hän oli valmis ja sen jälkeen hän oli paennut paikalta.

Nainen otti nopeasti yhteyttä poliisiin, jotka suorittivat hänelle kaksi kuulustelua. Mutta ennen kuin oikeusistunto oli tarkoitus pitää, kuoli nainen ja nyt valitsi Tukholman käräjäoikeus vapauttaa miehen raiskauksesta, kuoleman tapauksen perusteella.

”Asianomaisen poismenon vuoksi ei (afgaanilla) tai hänen puolustajallaan ollut mahdollisuutta esittää kysymyksiä hänelle. Puute tästä ja osin vajavaisesti laaditusta muusta tutkimuksesta tarkoittaa sitä, että siitä ei ole poissuljettu mahdollista epäilyä, että (afgaani) olisi pakottanut väkivalloin asianomaisen yhdyntään”, kirjoittaa tuomioistuin.

Sitä vastoin tuomittiin 23-vuotias samalla kertaa toisen naisen raiskauksesta kesäkuun alussa 2016.

Nainen oli tullut ulos pubista Tukholmassa kun afgaani tuli kohti ja otti kovalla otteella hänen käsivarrestaan. Nainen pyysi häntä jättämään hänet rauhaan, muta sen sijaan veti hän naisen mukaansa ”rauhalliseen paikkaan muutamia rapputasoja ylös”. Siellä hän sitten kaatoi naisen maahan, tuli itse koko ruumiin painollaan päälle ja piti kiinne häntä sillä aikaa kun hän raiskasi naisen anaalisesti ja vaginaalisesti.

Tekoa voidaan, tuomion mukaan ”kuvailla kimopuunkäymisraiskauksena” vastaan ” puolustuskyvytöntä naista”, joka ”jätti syviä psyykkisiä haavoja asianomaiselle”.

Afgaani tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen raiskauksesta, mutta saa toki jäädä ruotsiin. Yleinen syyttäjä Kristin Morén ei ollut vaatinut maasta karkotusta.

Fria Tiden on päivän aikana yrittänyt tavoittaa Krsitin Morénia kommentoimaan.

Ahmed nimi on tekaistu jutussa.

Fria Tiden

Jakoa

Tietoa julkaisijasta

Markku Lindström

Olen ruotsissa asuva, realisesti ajatteleva, isänmaallisesti asioita tarkkaileva kirjoittaja. En ole rasisti enkä myöskään nazisti. Tarkkailen ja tutkailen mitä maailmalla tapahtuu, joista sitten etupäässä käännän kirjoitukset ja uutiset alkuperäisessä muodossaan. Linkit löytyvät jokaiseen käännettyyn uutisjuttuun.