Blogit

ÅKESSON WALLSTREET JOURNALILLE: TRUMP ON OIKEASSA RUOTSISTA

Invigning av Öresundshuset i Visby under politikerveckan, söndag 29 juni 2014. Foto: News Øresund - Johan Wessman © News Øresund(CC BY 3.0)   Detta verk av News Øresund är licensierat under en Creative Commons Erkännande 3.0 Unported-licens (CC BY 3.0). Bilden får fritt publiceras under förutsättning att källa anges (Foto: News Øresund + fotografnamn). The picture can be used freely under the prerequisite that the source is given . News Øresund, Malmö, Sweden. www.newsoresund.org. News Øresund är en oberoende regional nyhetsbyrå som ingår i projektet Øresund Media Platform som drivs av Øresundsinstituttet i partnerskap med Lunds universitet och Roskilde Universitet och med delfinansiering från EU (Interreg IV A Öresund) och 14 regionala; icke kommersiella aktörer.

SD-johtaja Jimmie Åkesson ja puolueen eduskuntaryhmän johtaja Mattias Karlsson ovat kirjoittaneet debattiartikkelin – missä he sanovat USA presidentti Donald Trumpin olevan oikeassa ruotsista.

”Kun presidentti Trump viime viikolla otti ylös ruotsin problemaattiset kokemukset avointen ovien maahanmuutosta, olivat skeptikot nopeita torjumaan hänen väittämänsä. Kaksi päivää myöhemmin järisi eräässä maahanmuuttajalähiössä Tukholmassa jälleen yksi mellakka. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti, mutta kansantoivot polttivat autoja ja heittelivät kivillä poliisia”, kirjoittaa kumpikin ruotsindemokraatti.

”Mr Trump ei liioitellut ruotsissa vallitsevasta probleemasta. Jos nyt oli jotain, niin hän aliarvioi ne”, muistuttavat he.

Åkesson ja Karlsson jatkavat kirjoitustaan sillä, että Ruotsi otti vastaan 275 000 turvapaikanhakijaa vuosina 2014- 16, mikä on enemmän per capita kuin millään muulla Euroopan maalla.

Dagens Nyheter on ollut nopea julkaistessaan kriittisen vastauksen Åkessonin ja Karlssonin artikkeliin.

DN kirjoitti, että luku 275 000 turvapaikanhakijaa ”oli kai oikein”, mutta muistuttaa samalla, että se täsmällinen korrekti luku on 273.117 ja, että ”melkein kaksi kolmasosaa tuli pahimman pakolaiskriisin aikana 2015”.

Åkesson ja Karlsson viittaavat myöskin rikoksia ennakoivan viraston, kansalliseen turvallisuustutkimukseen, joka osoittaa, että turvattomuus ruotsissa on kasvanut.

Tähän vastaa DN väittämällä, että sillä ei ole mitään yhteyttä valtavaan maahanmuuttoon ja rikoksiin.

”DN saattoi tutkimuksessa, joka tehtiin vuosi sitten, näyttää, että ei ollut olemassa mitään rikosaaltoa, joka voitaisiin yhdistää suureen turvapaikkahakijoiden joukkoon, jotka silloin olivat rekisteröity maahanmuuttovirastossa. Yksi prosentti poliisin toimista koski tätä ryhmää, joka muodostui 180 000 henkilöstä”, kirjoitti DN.

Tätä ”tutkimusta” on yleensäkin kritisoitu, sen takia kun DN käytti siinä poliisin nk. STORM-rekisteriä, joka noteeraa kaikki hälytykset ja tehtävät, mitkä poliisille tulee. 537.466:a tapahtumasta tietyllä aikavälillä, voisi ainoastaan 5000 olla sidoksissa turvapaikanhakijoihin.

”Se tarkoittaa, että ne 5000, jotka kytketään maahanmuuttajiin, tekee vähemmän kuin prosentin kaikista tapauksista”, kirjoittaa DN.

STORM on poliisin rekisteri kaikista ilmoituksista radiolla ja puhelimella. Ne eivät pidä sisällään ainoastaan rikoksia, vaan siellä on kaikki kuten etsintäkuulutetut henkilöt, psyykkisesti sairaat, kadonneet lapset, koiri ja kissoja, liikennetapauksia, liikenneonnettomuuksia, työtapaturmia, henkilökuljetuksia, saattoja, auttamisia, sairastapauksia ja ajokorttitarkistuksista kadonneisiin polkupyöriin, loukkaantuneet eläimet, löytötavarat, ”kiivastumiset” ja ”lasten kurittamiset”, tämä voitiin lukea kirjoituksessa, jonka tutkija ja kansallisekonomi Tino Sanandaji kirjoitti omalle FB-senälle saman päivänä.

”Se on helppoa myöntää, että ylivoimainen enemmistö, ehkä 90% STORM:in rekisteröimistä ilmoituksista eivät koske vakavaa rikollisuutta, sellaisia, joita media raportoi pakolaiskeskuksista….Se ei vain ole DN:än artikkelin otsikko, joka on harhaanjohtava, vaan se on koko raportti. Mihin tarkoitukseen?”, kirjoitti ekonomi Leo Kramár blogissaan otsikolla ”DN on täysin väärässä pakolaisrikollisuudesta”.

-Sen sijaan, että erotellee oikeat rikokset muista raportoiduista tapauksista kuten ”löytötavara” tai ”liikenne onnettomuus” on DN lyönyt kaikki samaan kasaan, vastasi Tino Sananddaji ja muistutti, että se on jo kartoitettu tosiasia, että maahanmuuttajat ovat yliedustettuina rikoksissa.

Sanandaji tarkoitti myöskin, että DN käyttää ”käytännön kikkaa” sillä, että puhuu kansalaisista maanmuuttajien sijaan, mikä on harhaanjohtavaa siksi kun suurimmalla osalla maahanmuuttajista ruotsissa on jo kansalaisuus.

Fri Tiden

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa