Blogit

Antti Rinne haluaa pelastaa globaalin ilmaston suomalaisia verottamalla

Antti Rinne punaisessa kuplassa. Kuva SDP / CC BY-ND 2.0

SDP:n Antti Rinne haluaa uuden kestävän kehityksen arvonlisäveron maailman ilmaston pelastamiseksi.

Antti Rinne ja SDP ajaa nyt kestävän kehityksen arvonlisäveroa, jolla demarien mielestä ohjattaisiin kulutusta vähäpäästöisiin tuotteisiin verotuksen keinoin.

Demarien uusi verotusmuoto olisi erillinen päästöperusteinen verokomponentti, joka asetettaisiin nykyisen arvonlisäveron päälle.

Uusi vero-osa koskisi kaikkia tuotteita ja palveluita, mutta veron taso kiristyisi tai keventyisi tuotteen päästöjen mukaan. Kestävä ALV ei suoranaisesti koskisi itse tuotetta, kuten lihaa, vaan sen aiheuttamia päästöjä.

Antti Rinteeltä on selvästi konstit heti alkajaisiksi loppu, sillä SDP:n vero-ohjelmassa painotetaan, että ”verotus on ilmaston muutoksen torjunnassa vain yksi työkalu muiden joukossa. Sitä tulee käyttää vain silloin, kun parempia työkaluja ei ole käytettävissä.”

Antti Rinne, joka haluaa suomalaisia verottamalla pelastaa globaalin ilmaston, ei ehkä ole tietoinen, että kaikki alla olevassa kuvassa olevat laivat, pienet värikkäät symbolit, ajelevat dieselillä. Halvimmalla ja saastuttavimmalla dieselillä. 15 suurinta rahtilaivaa tuottaa yhtä paljon typpi- ja rikkipäästöjä kuin kaikki maailman autot yhteensä

Siellä olisi parempia työkaluja kuin suomalaisten verottaminen globaalin ilmaston pelastamiseksi. Mutta Antti Rinne haluaa pelastaa globaalin ilmaston suomalaisia verottamalla.

Kuva Marinetraffic.com