Blogit

Arvokonservatiivinen puppusanageneraattori voisi korvata ääliöliberaalit poliitikot

Kuva Stefan Erschwendner / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Törmäsin taas kerran eräiden isänmaan toivojen lausahduksiin. Vuoden 2015 suuren pakolaisvirran aikainen sisäministeri Petteri Orpo töräytti tuolloin: ”On kahta kriittisyyttä. Maahanmuuttopolitiikkaan voi suhtautua kriittisesti tai voi olla niin sanotusti maahanmuuttajakriittinen. Esimerkiksi pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia.”

Tuosta kiinnostuin etsiskelemään hieman enemmän, mitä noina suuren pakolaisvirran aikoina oikein töräyteltiin. Sitten löysin, taas, Brysseliin karkotetun entisen valtiovarainministerin Alexander Stubbin töräyksen: ”Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta.”

Seuraavaksi jargoneineen ruudulle putkahti taas Petteri Orpo kuuluisine myötätuntoa osoittavine ainutlaatuisine kannanottoineen: ”Emme saa antaa pelolle valtaa emmekä hyväksyä rasismia. Niihin terroristit pyrkivät. Ei anneta periksi. #Nizza #rasismi”.

Tässä vaiheessa mieleeni muistui elävästi joku aika takaperin löytämäni puppulausegeneraattori, ja aloin tuumailemaan, etteivät pojat kai … ei sentään … pakko oli kuitenkin kokeilla.

Syötin puppulausegeneraattoriin siemenen ”monikulttuuri” nähdäkseni, tuottaako se samantyyppistä jargonia, mitä saa kuulla kotimaisten ääliöliberaalien huippupoliitikkojen suusta, ja lopputulos oli jokseenkin yllättävä.

Puppulausegeneraattorin tuotokset olivat mielekkäämpiä, arvokonservatiivisempia ja joiltain osin vieläpä ymmärrettävämpiäkin kuin niinsanottujen huippupoliitikkojemme töräykset, mikä kertoo jotain puppusanageneraattorista tai huippupoliitikoistamme.

Noista puppusanageneraattorin lausahduksista tulee helposti mieleen korvata sillä tietyt poliitikot. Se voisi olla turvallisempi ratkaisu tulevaisuuden ja yhteiskuntarauhan kannalta, ja kuten blogin artikkelikuvassa todetaan, pelkkä toivo, johon ”huippupoliitikkomme” ehkä tiedostamattaan vetoavat, ei ole hyvä strategia.

Puppusanageneraattorin tuottaman monikulttuuria kuvaavien lauseiden päätteeksi kysymme, mikä tarjolla olevista lauseista kuvaa parhaiten monikulttuuria. Sen verran annetaan vinkkiä, että yhtä lausetta ei ole tuotettu minkäänlaisella puppugeneraattorilla.

 • Yksilötasolla luulisi olevan selvää, että monikulttuuri auttaa käyttäjää ymmärtämään liian vähäisiä tuotannollisia resursseja.
 • Jos vertailemme lyhyesti asiaankuuluvia ilmiöitä, huomaamme, että monikulttuuri kuvailee vastuunalaisia kontradiktioita.
 • Universaalista näkökulmasta katsoen monikulttuuri antaa mahdollisuuden parantaa hiusten halkomiseksi osoittautunutta geneerisyyttä.
 • Vaikka usein kuuleekin aivan järjettömiä mielipiteitä, on kuitenkin tosiasia, että monikulttuuri noudattaa epäilemättä ideatasolla hyvinvoivan yhteiskunnan rinnalle muodostuneita epäkohtia.
 • Vaikka osaltamme onkin saatettu syyllistyä laiminlyönteihin, voidaan taholtamme kuitenkin todeta, että monikulttuuri panostaa interaktiivisuuteen ajattelematta ongelmanratkaisukyvyn huipentumaa.
 • On hyvin vaikea johdatella asioita siten, että monikulttuuri mallintaa kokonaiskuvaa käyttäen hyödykseen esimerkiksi järjestelmän ulkopuolelle jääneitä epäonnistuneita prosesseja.
 • Todellisuudessa monikulttuuri ennakoi osaltaan viimeaikaisia absurdeja väittämiä.
 • Vaikka osaltamme onkin saatettu syyllistyä laiminlyönteihin, voidaan taholtamme kuitenkin todeta, että monikulttuuri opettaa sisäistämään huonoja taloudellisia ja hallinnollisia oloja.
 • Eräitä yksityiskohtia lukuunottamatta monikulttuuri johdattelee meidät ja tukiryhmämme kohti runsain määrin esiintyvää suurpiirteisyyttä sekä rauhattomuutta.
 • Me emme tiedä mitä tapahtuu todella, jos monikulttuuri on kiteytetty aatteeseen, jossa pohditaan vastuuntuntoisten yhteistyökumppaneiden aatteellisia intressejä.
 • Keskeiset ideologiset periaatteet osoittavat, että monikulttuuri aiheuttaa huolestumista suunniteltaessa huomaamattomia haittatekijöitä.
 • Arkielämä on opettanut meille, että monikulttuuri kuvailee viimeaikaisia absurdeja väittämiä.
 • Me emme tiedä mitä tapahtuu todella, jos monikulttuuri vaatii täsmällisyyttä ja päättäväisyyttä, ja kannustaa kehittämään reaktiota tämänhetkisen tilanteen suhteen.

Ja sitten kysely.

[socialpoll id=”2470603″]