Blogit

Bernerillä ja hallituksella on sama omatunto

Anne Berner on hyvä ministeri. Hän on aivan kiertelemättä ja rehellisesti yhtiöiden ja pääomien asialla. Suomen kansalaisuuden hän hankki juuri ennen vaaleja päästäkseen mukaan, ja Sipilä antoi hänelle heti ministeripaikan. Hän ei ilmeisesti aio jatkaa politiikassa, vaan yrittää täysillä aiheuttaa Suomelle mahdollisimman vahinkoa omien kaveriensa eduksi. Parempi sekin, kuin Sipilän kaltainen naamiomies, joka yrittää näyttää syrjäseutujen kepulaisten ”omalta pojalta”.

Kirjoitin jo aiemmin Anne Berneristä Uuden Suomen blogipalveluun. Kirjoitukseni oli samankaltainen kuin Kansalaisessa julkaisemani, eli en ylittänyt rajaa. Joka tapauksessa Uusi Suomi päätti poistaa kirjoitukseni, liekö syynä se, että MV-lehti julkaisi sen myös. Kiitokset MV-lehdelle, ainahan se eteenpäin on kun totuus (minun kirjoitusteni sisältö tietysti) tulee julki.

Suomen hallitus on nähtävästi keksinyt lääkkeen kaikkiin vaivoihin, joka kaiken lisäksi puhdistaa tahrat ja poistaa lian. Yhtiöittäminen on päivän sana. Hallitus on esittänyt julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen yhtiöittämistä. Berner taas on kaveriensa kuiskailusta viisastuneena ajamassa maanteiden yhtiöittämistä ja tienkäyttömaksuja. Villeimmissä unelmissaan Berner antaisi rahastuksen vieläpä vakuutusyhtiöille, ja kansalaisten autoihin kytkettäisiin GPS-paikannin, jolloin voitaisiin näppärästi seurata, missä kukakin kulkee.

Kertoo enemmän Keskustasta kuin Berneristä

Berneristä itsestään ei paljoa tarvitse keskustella, eihän hän ollut kiinnostunut edes kansalaisuudesta ennen kuin hänelle tarjottiin mukavaa paikkaa mahdollisesta porvarihallituksesta. Sen sijaan Keskustasta kertoo paljon se, kuinka maaseudun puolustajana esiintynyt puolue ajaa jatkuvasti eteenpäin hankkeita, jotka lyövät poikkeuksetta kovimmin haja-asutusalueita. Mikäli tiet yhtiöitetään, aletaan teiden kunnostusta luultavasti kustantaa yhtiön taseesta. Ehkä hallitus on vielä niin törkeä, että valehtelee EU:n vaativan tätä, kuten tehtiin jo Metsähallituksen yhtiöittämisestä päätettäessä. Tämä tarkoittaisi sitä, että tienkäyttömaksut olisivat kestämättömät pienituloisille, jotka joutuvat teitä käyttämään.

Metsähallituksen yhtiöittämisen seuraukset iskivät metsureihin heti. Kaikki 350 metsuria ovat saaneet tiedon lomautuksista, sekä joulutervehdykseksi eropaketin, jossa pyydetään irtisanoutumaan vuoden palkkaa vastaan. Metsähallituksen työthän eivät vähene, työt vain ulkoistetaan urakoitsijoille. Halvimman hinnan tarjonnut urakoitsija voittaa, joten metsässä pääseme kohta eesti keelel juttelemas. Mistäpä muualta työntekijät olisivat, kuin Virosta ja Baltiasta. Hulluinta on se, kuinka valtion oma firma avaa ovet ulkolaisen työvoiman käytölle. Valtion tulisi katsoa koko valtiontaloutta, eikä metsähallituksen omaa tulosta. Kokonaistaloudellisesti edullisinta olisi tietysti käyttää omaa työvoimaa ja pitää ihmiset poissa työttömyyskassalta.

Pahin on vielä edessä, ellei suunta muutu

SOTE-palvelujen yhtiöittäminen tulee olemaan myös valtava siirto kansalaisilta sijoittajille. Yhtiönä julkiset SOTE-palvelut joutuisivat kilpailemaan yksityisten kanssa eri säännöin kuin nyt. Poissa ovat pian lautakunnat ja vanhuspalvelustrategiat. Yhtiönä julkisen SOTEn tulisi tehdä tulosta, ja kun tulosta ei tule, tietysti nämäkin yhtiöt hiljan myydään. Ensin vain osa, sitten valtio jää vähemmistöosakkaaksi. Näin voi käydä tieverkollekin, vaikka nyt päätöksiä tekevät valehtelisivat mitä. Nyt istuva eduskunta ei päätä mitään seuraavien puolesta.

Mitä nopeammin kansalaiset oivaltavat, että nykyisen hallituksen ja siinä istuvien puolueiden politiikalla ennestään murennetaan valtion ja sitä kautta kansalaisten vaikutusvaltaa, sen parempi. Kaikki nämä uudistukset ovat kikkoja, joilla valtion toimintoja ja julkisia palveluja kätketään yhtiölainsäädännön taakse – pian kun tehdään epämieluisia päätöksiä, eli korotetaan tiemaksuja tai myydään osa metsähallituksesta, perustellaan kaikkea sillä, että muuta vaihtoehtoa ei ole. Kilpailulainsäädäntö estää yhtiön tukemisen verovaroin, tai se ei saa suosia kotimaista työvoimaa. Eivätkä nämä perustelut ole välttämättä edes totta, mutta valheellisestihan Suomi on liitetty euroon, ja valetta oli myös väite, jonka mukaan EU vaatii metsähallituksen yhtiöittämistä.

Vaihtoehtojakin on, epätoivoon ei ole syytä

Toisin kuin päättäjät väittävät, vaihtoehtoja on. Eurosta eroaminen toisi Suomelle valtavan kilpailuedun, kun markka devalvoituisi. Silloin meillä olisi varaa rakentaa uudelleen tieverkkoja ja lyhentää korjausvelkaa. Suomen varallisuus on yhä mittava, kun otetaan huomioon eläkerahastot, joihin valtio kyllä pääsisi käsiksi, jos haluaisi. Eläkerahastojen käyttö esimerkiksi tie- ja ratahankkeisiin, sekä Paavo Väyrysen esittämällä tavalla eläkemaksujen alentamiseksi loisivat Suomelle vahvan työllisyyden ja selkänojan, kun alkaisimme haalia takaisin kaikkea, jonka Suomen pääministerit ovat Lipposesta lähtien hävittäneet. Alkaen Fortumin osakkeiden takaisinostamisesta oman kaivosyhtiön perustamiseen.

Kaikki tämä ei edes edellytä eurosta eroamista, mikäli se kuulostaa liian rajulta. Suomella on eläkerahastoissa valtava, valtion useiden vuosien koko budjettia vastaava varallisuus. Näiden takia meidän luottoluokituksemme ja täten valtion korot eivät nousisi, vaikka valtion toimesta alettaisiin käyttää rahaa investointeihin ja talouden kannalta keskeisten yhtiöiden takaisinvaltaamiseen kansainvälisiltä pelureilta. Aika on vain käymässä vähiin. Berner ei eroa muusta hallituksesta, hänen vain ei tarvitse peitellä aikeitaan, koska hänellä ei ole Suomeen juuri siteitä eikä hän poltiiikasta elä.

Muuten olen sitä mieltä, että Suomen tulee erota eurosta ja EU:sta. Mahdollisimman nopeasti.

Akseli Erkkilä
29.12.2016

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement