Blogit

Bryssel kieltää mielenosoitukset kritisoitua YK-sopimusta vastaan – ”Emme voi sallia ruskeaa marssia”

Mielenosoitus oli suunniteltu tapahtuvaksi Brysselissä sunnuntaina. Facebook-tapahtumassa koottiin reilut 47 000 ihmistä protestoimaan tätä kiistanalaista YK:n maailmanlaajuista maahanmuuttosopimusta vastaan. Nyt Brysselin pormestari on kieltänyt mielenosoituksen.

Useat erilaiset kansallismieliset ryhmät, kuten konservatiivinen opiskelijayhdistys KVHV ja Belgian flaamilainen kansallismielinen puolue, Vlaams Belang, ovat yhdessä luoneet tapahtuman Facbookissa, kutsumalla kaikki, jotka vastustavat YK-sopimusta, mukaan tapahtumaan.

Mielenilmaisun tavoitteena on kääntää tämä poliittinen kriisi ja herättää ihmiset. ”Me seisomme yhtyneinä yhdessä ja sanomme EI uudelle maassamaahanmuuttoaallolle. Ei vielä uudelle poliittiselle pelille. Ei poliitikoille, jotka jättävät huomioimatta kansan mielipiteet”, kirjoittavat järjestäjät.

Organisaatio Mars alettu Marrakecheä vastaan


Hämmästyttävää, olemme saaneet tietoomme, että ”marssi Marrakechiä vastaan” on kielletty. Tämä päätös tuli Brysselin pormestarin Philippe Closeinin ja Brysselin pääkaupunkialueen ministeripresidentti Rudi Vervoortin toimesta. Aluksi ajattelimme, että tämä päätös johtuu Strabourgin traagisesta hyökkäyksestä. Ongelman ei kuitenkaan näyttäisi olevan mielenosoittajien turvallisuus, vaan heidän oikeutensa mielipidevapauteen.

”Ruskea marssi”

Torstaina tapahtuma oli koonnut lähes 47 000 ihmistä, jotka aikoivat osallistua tai ajattelivat osallistuvansa tapahtumaan. Nyt päättää sosialistipuolueeseen kuuluva Brysselin pormestari Philippe Close, yhdessä puoluetoverinsa, alueellisen pääministerin Rudi Vervoortin kanssa, kieltää tapahtuman, raportoi HLN.

Lehdistötiedotteessaan selittää Close ja Vervoort, ett he ”eivät voi sallia ruskeaa marssia Brysselissä”.

”Totalitaariset hallinnot”

Järjestäjät ilmaisevat pettymyksensä sosiaalisissa medioissa erilaisilla kirjoituksilla. He kyseenalaistavat nyt sanan- ja mielenosoitusvapauden olemassa oloa.

Filip Brusselsmans on Antwerpenin konservatiivisen opiskelijayhdistyksen, KVHV:n, puheenjohtaja ja hän suosittelee, että pormestari, joka vaikuttaa pitävän siitä, että näkee yhteyksiä 30-lukuun, tarkastelisi lähemmin omia toimiaan. Opiskelijayhdistyksen puheenjohtaja uskoo, että kielto on teko, joka muistuttaa häntä siitä, mille totalitaariset hallinnot omistautuvat.
-Me uskoimme aluksi, että kiellolla oli tekemistä Strasbourgin joulumarkkinoita vastaan suoritetun terrori-iskun kanssa. Mutta mielenosoittajien turvallisuuden kanssa sillä ei ollut mitään tekemistä, vaan heidän oikeuteensa kerääntyä ja käyttää omaa sananvapauttaa, sanoo Brusselsmans.

Samnytt

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa