Blogit

Cecilia Wikström varoittaa kansallismielisyydestä tulevissa EU-vaaleissa: ”Kuusi miljoonaa juutalaista”

Niin kutsutut äärimmäiset kansallismieliset voimat ovat jälleen kasvaneet Euroopassa, selittää liberaalien Cecilia Wikström nyt EU-vaalien alla. Hänen mukaansa olisi EU:n pitänyt toimia ”voimakkaammin Unkaria vastaan ajoissa”, niin silloin Puola ei olisi seurannut perässä.

Juuri niin kuin pääministeri Stefan Löfven ja muut poliitikot, yrittää nyt europarlamentaarikko Cecilia Wikström (L) pelotella äänestäjiä niin kutsutusta kansallismielisten uhasta EU-vaaleissa.
-Muutaman kuukauden päästä näemme, onko kysymys kansallisvaltioiden palauttamisesta toteutuva ja siinä tapauksessa, millaisessa laajuudessaan. Joka tapauksessa se on hyvin ajankohtaista. Minä uskon, että vaaleista tulee tienvalinta avoimuuden ja toiselta puolen kansallismielisyyden ja sulkeutuneisuuden välillä. Yhteistyön tai pysähtyneisyyden välillä, hän selitti juuri ”Kansallisvaltioiden paluuta” koskevassa paneelikeskustelun yhteydessä tänään SVT Foorumilla ja muistutti, että ääripuolueet ovat EU:n ”uhkana”.
-Historia on toki se kivulias muistutus aggressiivisen kansallismielisyyden tuhoisista seurauksista.
-Kaksi viikkoa sitten, 27 tammikuuta, kiinnitämme aina huomiomme holokaustin muistopäivään ja niihin kuuteen miljoonaan juutalaiseen, romaaniin, hbtq-henkilöihin, liikuntavammaisiin ja muihin, jotka joutuivat uhreiksi vihan pahoille voimille 74 vuotta sitten, jatkoi hän.

Ja tämä kysymys on jälleen ajankohtainen, EU-parlamentaarikon mielestä.
-Kansallismielisyyden ja muukalaisvihamielisyyden paluun myötä, niin on tästä tullut poliittinen työkalu jälleen. Ja me emme saa koskaan päätyä äärimmäisten voimien käsiin uudelleen.
-Me olemme sanoneet sen, meidän tulee aina muistaa ja siitä meidän tulee kertoa. Ja siltikin näemme, miten nämä voimat voittavat uutta maaperää.
-Kansallinen päätös, joka perustuu yksittäisten maiden tarpeisiin, yksilöllisiin tarpeisiin, uhkaa todellisuudessa koko eurooppalaista projektia. Ja nyt näemme sen muun muassa Unkarin ja Puolan kanssa ja miten heidän hallitustensa käyttäytyminen vaikuttaa oikeusvaltioperiaatteeseen ja perustuslaillisiin oikeuksiin, kuten sananvapauteen kaikkialla EU.ssa.

Cecilia Wikströmin mukaan, on Unkarin kansallismielisyys luonut dominovaikutuksen Euroopassa, missä maa toisensa jälkeen seuraa perässä.
-Minä tarkoitan sitä, jos olisimme toimineet voimakkaammin Unkaria vastaan ajoissa, emme olisi nähneet Puolan seuraavan perässä ja toistamassa identtisesti ne Unkarin tekemät asiat.

Viime vuonna antikansallismielinen globaali George Sorosin perustama Keski-eurooppalainen yliopisto joutui muuttamaan pois maasta. Taustana sille oli heidän kumouksellinen kulttuurimarxistinen toimintansa.
-Tämä on hyvin, hyvin, hyvin vakava asia, sanoo Wikström siitä, että globaalisen marxilaisen yliopiston oli poistuttava Unkarista.

Cecilia Wikström muistutti myöskin siitä, että EU:ta on pakko vahvistaa siten, että se voi tulevaisuudessa ottaa paikkansa kokouksissa, kuten G7/G8. Sinne ei nimittäin tule yksikään yksittäinen EU-maa olemaan niin vahva, että voisi tehdä sen yksinään, väittää hän. Toki hän ei lopultakaan usko sitä, että kansallisvaltiot olisivat kuolleet.

Fria Tiden

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa