Blogit

Damokleskin miekka

Tämän päivän maailmanpolitiikkaa voitaisiin hyvin verrata myyttiseen tarinaan Damokleen miekasta. Jokainen valtaa haluava poliittinen päättäjä haluaa säilyttää valta-asemansa ja Damokleen miekalla tarkoitetaan siis ensi sijassa suurta valtaa käyttävien turvattomuutta ja uhkaa siitä, että vallan voi menettää yhdessä hetkessä. Moni diktaattori, kuningas ja presidentti onkin menettänyt valtansa ja jopa henkensä äkillisesti. Sama uhka on nykyistenkin aikamme diktaattoreiden yllä.

Damokleen miekan voidaan ajatella koskevan ihmisyyttä laajemminkin. Ihmisellä on luomakunnassa suuri valta, johon liittyy vastuu. Teoilla on aina seurauksensa. Ihminen on kuolevainen ja elämä on monesti vain ”hiuskarvan varassa”. Tätä voidaan hyvällä syyllä verrata tämän päivän poloitikoihin, joilla on suuriakin vaikuttimia vallanmenetyksestä sekä epäonnistuneesta politiikasta. Heille Damokleen miekka on joka päiväistä elämää, mutta heillä ei kuitenkaan tunnu löytyvän keinoja kansanmielisen politiikan ajamiseen, vaan heidän tarkoitusperänsä on jossakin aivan muualla.

Paras esimerkki tästä on hiljattain olleet USA:n presidentin vaalit, missä jouhi katkesi Hillary Clintonin Damokleen miekasta ja aiheutti suuren paniikin ja huolen hänelle sekä hänen kannattajilleen. Väitteitä siitä, että olisi ollut jostakin demokratian menetyksestä kyse, niin siihen ei varmaan kukaan todellisuudessa usko. Menetys oli katkera pala niille sijoittajille, jotka pitivät Clintonia varmana voittajana ja olivat varautuneet oman varallisuutensa kasvattamiseen. Naurettavaa on väite siitä, että Amerikka ei tulisi toimimaan Trumpin johdolla, joten nyt vielä yritetään kääntää jokainen kivi millä pystyttäisiin Damokleen miekka pysäyttämään.

Tämä ilmenee hyvin myöskin Euroopan poliitikoissa. Esimerkiksi Merkelin kohdalla miekka on hyvin ohuella ja jo kuluneella jouhella hänen päänsä päällä. Ruotsin feministisen pääministerin yläpuolella miekka pysyy ainoastaan hänen tyhmyytensä takia sillä varmaan miekan henki ymmärtää sen, ettei luojalta saaneeksi jääneeltä voi edes odottaa normaalia ymmärrystä päätösten teossa. Mutta tulee vielä päivä, jolloin miekka putoaa hänenkin päähänsä sillä ei edes miekan henki halua kauniin maan ja sen ahkeran kansan tuhoutua edes vähä-älyisen feministihitsarin toimesta.

Suomen pääministeri Sipilä näytti kuitenkin tuntevansa pelkoa Damokleen miekasta, siinä vaiheessa kun hänen toimiaan alettiin penkoa hieman syvemmältä. Hän, suomen hallituksen tuella, on ollut kovinkin kovasti jahtaamassa isänmaallisia, keksityillä syytteillä sanan vapaudesta sekä kiihotuspuheista joitain käsittämättömiä yhteisöjä kohtaan, joita he väittävät kansan ryhmäksi. Hallitus ja sen pääministeri ei ole millään lailla puuttunut vaihtoehtomedioiden ajojahtiin nk. virallisen median ja ennen kaikkea Ylen puolelta, vaan päin vastoin, ovat enemmänkin olleet kannustamassa. Samalla he ovat kuitenkin sormet ristissä selän takana väittäneet kannattavansa ehdottomasti sananvapautta.

Sananvapaudelle saatiin kuitenkin lopuksi merkintä siitä, että mitä sananvapaus todellisuudessa tarkoittaa ja kuka siitä ennen kaikkea määrää. Damokleen miekka putosi jopa jo Ylen toimittajien niskaan. Sanan vapaus luokiteltiin ainoastaan Sipilän määräämällä tavalla ja hänen näkemyksellään siitä. Tämä jo teki selväksi sen, kenen toimesta valtakunnan syyttäjä on alkanut jahtaamaan kansalaisia aivan naurettavasta asioista. Samoin kun herää epäilys siitäkin, että tuleeko käräjäoikeuksien tuomareille ohjeistus valtionsyyttäjältä, oikeusministeriltä vaiko sisäministeriltä siitä, että sananvapaudesta tai keksityistä kiihotuksista kansanryhmiä vastaan, on väkisinkin langetettava tuomio, vaikka perustuslakia rikkomalla.

Sosiaalista mediaa syytetään propagandan ja valheellisten uutisten levittämisestä. Ruotsin kulttuuriministeri vaatii ehdotonta sensuuria Facebookiin kaikenlaisista kantaa ottavista kirjoituksista. Samaan yhtyy myöskin suomen tämän vuoden talousnobelisti. Muutaman päivän päästä vietetään suomen 99:tä itsenäisyyspäivää jota mediassa vasemmisto pitää jo suoranaisena verisenä taistelutantereena. Isänmaalliset eivät kuitenkaan ole uhonneet millään laittomuuksilla kuten vasemmisto on tehnyt, mutta siltikin annetaan ymmärtää, että ne on juuri isänmaalliset, jotka ovat kaiken takana. Mihin tämä sitten perustuu? Ei käsittääkseni isänmaallisten puolelta mihinkään väkivaltaiseen vallan kaappaukseen. Ei rasismiin tai kiihottamiseen kansanryhmiä vastaan, vaan vihervasemmistolaisten pelkoon siitä, että Damokleen miekka putoaa ja isänmaalliset, reaalisesti ajattelevat normaalit maan asioista ja kansalaisista välittävät ihmiset nousevat valtaan suomessa.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa