Blogit

Demokraattinen puolue USA:ssa hajalla – kuvernööri vaihtaa puoluetta republikaaneihin

Tämä demokraattien puolue on viimeisen vuoden aikana hävinnyt yhteensä yli 1000 korkeaa poliittista paikkaa osavaltioissa ja amerikkalaisessa kongressissa, mukaan lukien valkoisessa talossa. Pako puolueesta on ollut massiivista. Viime viikolla saivat demokraatit lisäksi yhden valtaisan takaiskun kun kuvernööri osavaltiossa West Virginia, ilmoitti, että hän vaihtaa puoluetta demokraateista republikaaniin.

Jim Jstice, kuvernööri osavaltiossa West Virginia, missä Donald Trump nauttii massiivista tukea ja, missä Trump myöskin voitti elektroäänet presidentin vaalien aikana, ilmoitti torintäyteisessä tapaamisessa Trumpin ollessa osavaltioissa, että hän vaihtaa puoluetta demokraateista republikaaneihin. Puolueen vaihto on massiivinen ja poliittinen takaisku demokraateille siksi, koska puolue on nyt hävinnyt yhden poliittisen paikan osavaltiossa, jonka katsotaan kuuluneen työväenluokalle ja tämän takia pitäisi kuulua demokraateille. Demokraateilla on nyt ainoastaan 15 kuvernöörin virkaa koko maassa, kun taas republikaaneilla 34 paikkaa. Yhtä paikkaa, Alaskan osavaltiossa, pitää riippumaton kuvernööri.

Justice painottaa, että syy hänen puolueenvaihdolle on se, että demokraateilta puuttuu yhdistävä sanoma, vaan he sen sijaan hajottavat maata samalla kertaa, joka Justicen mielestä on sitä, että republikaanit työskentelevät jokaisen amerikkalaisen hyväksi, kun taas demokraatit selvästi eivät tee sitä. Justice alleviivaa, että tämä demokraattinen puolue hylkäsi hänet ja, että hän, demokraattisena kuvernöörinä, ei enää pysty auttamaan osavaltion asukkaita.

Tämä johtuu uskottavasti siitä, että monet maahanmuuttajat kuuluvat työväenluokkaan, jotka työskentelevät kaivosteollisuuden parissa, yksi ryhmä ja teollisuus, jonka tämä demokraattinen puolue ja Hillary Clinton avoimesti hylkäsivät ja tämän lisäksi, halusivat tehdä heistä työttömiä sillä, että olisi esimerkiksi sulkenut hiilikaivokset, joka oli jotain sellaista, mikä ärsytti asukkaat osavaltiossa, joka suurimmalta osalta elättää itsensä juuri kaivosteollisuudella.

Tämä demokraattinen puolue jatkaa ravun tavoin kulkemista taaksepäin. Mikään ei vakuuta siltä, että tätä tultaisiin muuttamaan lähimmässä tulevaisuudessa, sen takia, koska puolue tällä hetkellä ainoastaan työskentelee sen hyväksi, että häiriköivät Donald Trumpia, sekä hajottavat maata sillä vihaisella ja kiihottavalla retoriikallaan, eikä vähiten työväenluokkaa vastaan, joka historiassa on ollut puolueen perusta, mutta, jotka nyt, suuressa mittakaavassa, ovat jättäneet demokraatit, missä sen sijaan vasemmistoextremistit, mediavaikuttajat, rikkaat amerikkalaiset ja julkkismaailma Hollywood muodostavat puolueen uuden perustan.

Avpixlat

Shares

Tietoa julkaisijasta

Markku Lindström

Olen ruotsissa asuva, realisesti ajatteleva, isänmaallisesti asioita tarkkaileva kirjoittaja. En ole rasisti enkä myöskään nazisti. Tarkkailen ja tutkailen mitä maailmalla tapahtuu, joista sitten etupäässä käännän kirjoitukset ja uutiset alkuperäisessä muodossaan. Linkit löytyvät jokaiseen käännettyyn uutisjuttuun.