Blogit

Diktaattori Salolaiselle EU on pyhä lehmä

Kokoomuksen kansanedustaja Pertti Salolainen jyrähti Sampo Terhon heitolle EU-kansanäänestyksestä (Iltalehti 24.4.2017). Salolainen esiintyy diktaattorin elkein.

 

 ”On selvää että kansanäänestystä ei tule ja keskustelu siitä on tarkoitettu kotimaiseen kulutukseen ensi eduskuntavaaleja silmälläpitäen.”

 Pertti Salolainenko päättää, ettei kansanäänestystä tule? Diktaattorin ottein hän kumoaa lakiin kirjatut väylät, joilla kansanäänestys voidaan järjestää. Perustuslaki, 53 § Kansanäänestys ja kansalaisaloite

 ”Neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä päätetään lailla, jossa on säädettävä äänestyksen ajankohdasta ja äänestäjille esitettävistä vaihtoehdoista. Kansanäänestyksissä noudatettavasta menettelystä säädetään lailla.”

 Myös 50 000 suomalaisen allekirjoittaman kansalaisaloitteen kautta voidaan päätyä kansanäänestykseen, mikäli eduskunta ei itse saa kansanäänestystä järjestettyä.

 Toisin kuin Salolaisen diktatuurissa, tämän todellisuuden Suomessa on selvää, että kansanäänestys voidaan järjestää heti kun niin vain päätetään. EU:hun liittyminen sai Suomen kansalta niukan enemmistökannatuksen vuonna 1994. Silloin ei tiedetty, mitä konkreettisia vaikutuksia EU:lla tulisi olemaan Suomelle. Nyt kun tiedetään, asiasta pitää keskustella avoimesti. Euroon liittymisestä ei kansalta enää kysytty, silloin hallitus teki päätöksen puolestamme.

  1. Suomi on EU:n nettomaksajia. Vuosittain maksamme EU:lle noin puoli miljardia euroa enemmän kuin saamme EU:lta takaisin. On keskusteltava siitä, mitä me saamme tämän valtavan jäsenmaksun vastineeksi.
  2. On sanottu, että euro hyödyttää lähinnä Saksaa, kun taas muut maat voisivat hyötyä erillisvaluutoista. On keskusteltava siitä, mitkä ovat euron hyödyt Suomelle suhteessa sen haittoihin.
  3. Dublin- ja Schengen-sopimuksista irtautumisesta on myös voitava keskustella. EU uhkaa Unkaria ja Puolaa jopa erottamisella, kun nämä maat kieltäytyvät jakamasta siirtolaistaakkaa eteläisistä EU-rajamaista. EU:n rajavalvonta ei toimi, vaan laittomia siirtolaisia tulee ja autetaan alueelle vuosittain miljoonaluokkaa. Yksittäisten maiden tasolla pystytään tehokkaampaan rajavalvontaan laittoman siirtolaisuuden estämiseksi.

 

”EU:sta eroaminen tuhoaisi nykyisen Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan, koska menettäisimme mm. solidaarisuuslausekkeen ja yhteisvastuulausekkeen antaman turvan puhumattakaan siitä että joutuisimme laajan eurooppalaisen puolustusyhteistyön ulkopuolelle.”

 Tämä Salolaisen väittämä on täysin perusteeton, jopa valheellinen. Viime vuosien uutisointien mukaanhan EU itsessään ei anna minkäänlaisia turvallisuustakuita, vaan sellaiset edellyttävät puolustusliittoja. Suomi ei ole mukana NATOssa, mutta viime aikoina maamme on liitetty Ison-Britannian johtamaan JEF-puolustusyhteistyöhön

 On virheellistä niputtaa EU ja erilaiset puolustusyhteistyömahdollisuudet – ne ovat todellisuudessa täysin erillisiä tasoja. EU:n ulkopuolellakin Suomi voisi osallistua erilaisiin puolustusliittoutumiin; eiväthän kaikki NATO-maatkaan kuulu EU:hun.

 

 ”Hanke murentaa ulkomailla huolella rakennettua kansainvälistä Suomi kuvaa itsenäisyyden 100v -juhlavuonna. – – jo nyt Brexit-Britannian lehdistö on uutisoinut mahdollisesta Fixitistä. Maito on jo läikkynyt lattialle.”

 Salolainen haluaa sensuroida kaikki puheet EU-erosta, koska sellainen pilaisi Suomen maineen! Pitää kysyä, kumpikohan on todellisuudessa tärkeämpi asia: suomalaisten hyvinvointi vai Suomen maine EU:n mallioppilaana? Mitä järkeä meidän on olla mallioppilas yhteisössä, jos mukana pysymisen haittavaikutukset maallemme ovat suurempia kuin hyödyt?

 

 Pertti Salolaiselle EU on pyhä lehmä, jota ei saa kritisoida. EU:hun kuulumisella on hänelle niin suuri itseisarvo, ettei mikään järkiargumentti voi sitä kumota. Tällainen täyttää uskonnollisen kultin kriteerit.

 Toivon, että päättäjistämme vähemmistö kuuluu diktaattori Salolaisen kulttiin. Meidän täytyy pystyä keskustelemaan siitä, miten Suomi hyötyy EU:sta. Erityisesti meidän täytyy pystyä keskustelemaan siitä, mitä haittoja EU:sta ja eurosta on Suomelle. Mitenkään muuten me emme pääse selvyyteen siitä, kannattaako meidän jatkaa EU:ssa ja eurossa.

 Minä en ole sitä mieltä, että EU:sta on erottava. En ole myöskään sitä mieltä, että EU:ssa on pysyttävä. Olen vain sitä mieltä, että meidän on keskusteltava objektiivisesti ja vääristelemättä EU:n hyödyistä ja haitoista. Ison-Britannian eroaminen EU:sta ei tule jäämään viimeiseksi eroksi. Suomi saattaa myös päätyä eroamaan EU:sta ja ehkä liittyä johonkin alueellisesti suppeampaan yhteenliittymään tai vähintään puolustusliittoon.

 On suomalaisten asia päättää, mihin kuulumme, jos mihinkään – EU-kultti ei sitä päätä puolestamme. EU ei voi olla vankila, josta ei halutessaan pääsisi irti.

 

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Jaakko Häkkinen

[PASSIIVINEN BLOGI]
~ Vapaustaistelija (kieli-, sanan-)
~ Muuttokriittinen (maahan-, kaupunkiin-)
~ Uskokriittinen ja järkipuolteinen: uskonnollista ja ideologista aivopesua vastaan
~ Sensuurikriittinen ja totuuspuolteinen: paheksunnalla hallitsemista vastaan