Blogit

EGYPTILÄINEN PERHE HUIJASI 50.000 AVUSTUKSINA JOKA KUUKAUSI – HAASTETTU OIKEUTEEN TÖRKEÄSTÄ AVUSTUSRIKOKSESTA

Egyptiläinen pariskunta, ruotsin kansalaisuuksilla, on haastettu oikeuteen mm. törkeästä avustusrikoksesta sen jälkeen, kun he olivat huijanneet lähemmäs kaksi miljoonaa kruunua avustuksia, mihin heillä ei ollut oikeutta, koska he eivät asuneet ruotsissa useimpiin vuosiin.

Pariskunta on henkikirjoitettu osoitteeseen Korsberga Vetlandan ulkopuolella. Mies on 53-vuotias maahanmuuttaja, joka tuli ruotsiin Egyptistä -80 luvulla. -90 luvun toisella puolikkaalla meni hän naimisiin egyptiläisen naisen kanssa ja toi hänet ruotsiin. Pariskunnalla on kaksi lasta.

Nainen on nyt 48-vuotta vanha. Hänelle on usean vuoden ajan annettu omaishoitotukea, että tämä voisi huolehtia 53-vuotiaasta miehestään. Viimeinen maksu on suoritettu 2013, jolloin yli 48.000 kruunua maksettiin ulos sairaskassan taholta joka kuukausi naiselle. Tämän omaishoitajatuen lisäksi on perhe saanut lapsilisää kahdesta lapsestaan. Kaiken kaikkiaan summa käsittää yli 50.000 kruunua joka kuukausi.

Rahat on maksettu ulos siitäkin huolimatta, että pariskunta ei ainakaan kesällä 2010 asuneet ruotsissa, vaan he ovat asuneet Lontoossa, asunnossa joka 2013 myytiin 3,7 miljoonan kruunun kauppahinnasta.

Huomioitiin isossa Britanniassa.

Ne olivat viranomaiset Lontoossa, jotka havaitsivat avustushuijaavat arabit. Mm. he ovat saaneet nk. ”housing benefit” ja heitä epäillään nyt avustusrikoksesta englantilaista avustusjärjestelmään vastaan, lukee haasteanomuksessa.

Lontoon poliisi hälytti ruotsalaiset kollegansa ja sairaskassassa ei oltu edes laitettu merkille sitä, että perhe ei enää asunut ruotsissa. Avustusten maksaminen oli jatkunut joka kuukausi.

Pariskunta kieltää rikoksen ja väittää, että he olivat asuneet ruotsissa koko avustuksien maksun ajan. Brittiläiset viranomaisten paperit, vuokran maksut sekä sen vapaakoulun ruotsissa, missä heidän lapsensa aikaisemmin kävivät, osoittaa puolestaan, että he lähtivät ruotsista ennen syyslukukauden alkua 2010.

Yhteisesti syytetään egyptiläistä perhettä siitä, että he ovat huijanneet itselleen lähemmäs kaksi miljoonaa kruunua vääränlaisilla avustuksilla ruotsista. Se on vielä epäselvää kuinka paljon rahaa he ovat huijanneet brittiläisiltä veronmaksajilta.

53-vuotias on aikaisempina jaksoina ollut henkikirjoilla myöskin suomessa. Se ei ole tiedossa onko hän tämän lisäksi huijannut suomalaisia avustuksia.

Läpikorruptoitunut toiminta.

Ruotsin systeemi lähihoitajakorvauksissa on useissa artikkeleissa osoitettu läpikorruptoituneeksi ja tärkeäksi tuloksi järjestäytyneelle rikollisuudelle ruotsissa.

DN:än debattiartikkelissa viime vuonna haukkui oikeusministeri Morgan Johansson (s) sen kunnolla. ”Esimerkkejä on lukemattomia kertoja kuinka vilpilliset yhtiöt ja muut yrittäjät rikollisessa tarkoituksessa lypsävät systeemiä suurilla summilla”, kirjoitti hän silloin.

Hoitoapu maksaa reilut 30 vero miljardia vuodessa. Sairaskassan pääjohtaja Ann-Marie Begler sanoi viime vuonna SVT:ssä, että suunnilleen 10%, siis kolme miljardia kruunua joka vuosi, katoaa rikollisten taskuihin.

Fria Tiden

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa