Blogit

Entistäkin vahvempi

Perussuomalaisten puoluekokous 2021 on takana. Kokoukseen meni vahva ja yhtenäinen puolue, jonka paikalle saapuneet kokousedustajat päättivät muun muassa henkilövalinnoista puolueen johtoon seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Kaikilta osin kokous sujui hyvin, järjestelyt olivat kunnossa ja Seinäjoki tarjosi hienot puitteet ja tukipalvelut osallistujille. Jätimme hyvästit ja kiitimme väistyvää puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa tässä tehtävässä ja saimme uuden loistavan vetäjän Riikka Purran viemään puoluetta kohti uusia haasteita.

Elävään ja kehittyvään kansanliikkeeseen kuuluu luontevasti se, että johto vaihtuu säännöllisesti. Perussuomalainen puoluedemokratia, jossa jokainen kokoukseen saapunut jäsenmaksun maksanut on äänioikeutettu mahdollistaa sen, että kenttä todellakin ilman kuppikuntien junttausta saa kertoa tahtonsa. Tällä kertaa puheenjohtajan lisäksi myös muuhun puheenjohtajistoon tuli muutoksia ja puoluesihteeri vaihtui. Tässä ei ole mitään dramatiikkaa ja tiedän, että ehdokkaana olleet puheenjohtajistoon aiemmin kuuluvat eivät jää asiaa murehtimaan. Kaikki edellisen kauden puheenjohtajat ja puoluesihteeri ovat tehneet hyvää työtä asiamme eteen ja varmasti sitä myös jatkavat. On loistavaa, että meillä on uusien puheenjohtajien lisäksi myös tehtäviä hoitaneita konkareita, joiden puoleen voi tarvittaessa kääntyä. Emeritus-Jussi etunenässä.

Median ja toimittajien on kuitenkin luonteensa vuoksi yritettävä löytää jotain, millä lyödä kiilaa yhteinäisyyteemme ja luoda kuvaa keksityistä jakolinjoista. Taustalla tässä on muun muassa vuoden 2017 puoluekokouksen tapahtumat, missä istuva puheenjohtaja ei uskaltanut ensin lähteä puolustamaan paikkaansa äänestäjät petettyään ja yritti saada omat tukijansa väkisin puolueen johtoon. Tämä ei onnistunut, mutta joukko hyväuskoisia hölmöjä loikkasi puolueesta ministeripaikkoja takaamaan aiheuttaen hetkellisesti sekaannusta kansalaisten keskuuuteen siitä, keitä todelliset kansalaisen asialla olevat perussuomalaiset ovat. Tiedämme hyvin mitä näille omaa asiaansa ajaneille pyrkyreille kävi, he ovat enää alaviite historian lehdillä.

Tällä kertaa eri medioiden kommentoinnissa nousi lähinnä pari asiaa esille, joista yritettiin hakea sisäisiä erimielisyyksiä. Ensiksi: ehdokkaiden suhtautuminen koronaepidemian hoitoon ja tehtyihin toimenpiteisiin oli osin erilainen. Tässä puoluekokous antoi johdonmukaisesti tukensa valitun puheenjohtajan linjapuheessakin paaluttamalle strategialle: kun rokotuskattavuus on riittävän korkealla tasolla, voidaan ja pitää yhteiskunnan siirtyä takaisin normaaliin elämänmenoon ilman isompia rajoituksia.

Toinen asia, joka nousi kommenteissa oli niinkin vähäpätöinen, että näemmä useampi joutui pohtimaan olisiko varapuheenjohtajaksi valituissa joku suositumpi kuin valittu puheenjohtaja Riikka Purra. Perusteluksi löytyi jotain niinkin absurdia kuin suosionosoitusten suuruus, ihan oikeasti! Istuin salin etuosassa enkä mitään tällaista huomannut – kaikki valitut saivat ansaitsemansa aplodit ja hurraukset. Voi olla, että jollain valitulla oli aktiivinen ydinryhmä, joka oman ehdokkaan valinnan yhteydessä reagoi riehakkaammin ja sehän on vain positiivinen asia. Tämän kerroin myös asiasta kysyneelle Hesarin toimittajalle, vaikka hyvin hämmentynyt kysymyksestä olinkin.

Muista meille tärkeistä perusarvoista ei sanottavia eroja ehdokkaiden välillä ollutkaan. Ehdolle asettumista ja vaihtoehtojen tarjoamista tulee kiittää, kun muistamme, että tuloksen ratkettua jatkamme yhdessä eteenpäin. Ja näin tulemme tekemään!

Ei näistä mitään draamaa, hyvät toimittajat, saa revittyä parhaalla tahdollakaan.

Perussuomalaiset lähtivät kotimatkalle kokouksesta hyvillä mielin, entistäkin vahvempana ja yhtenäisempänä puolueena. Olemme valmiit uusiin haasteisiin ja toteuttamaan perusarvoamme: Suomi ja suomalaisten etu ensin, aina ja kaikissa tilanteissa. Tulemme jatkamaan työtämme paremman Suomen puolesta ja olemaan vaihtoehto kaikille muille puolueille, joille tämä ei tunnu olevan asialistalla kovinkaan korkealla.

Viimeisen viikon tapahtumat ja ulostulot ovat tämän alleviivannet. Hallituspuolueiden ja kokoomuksen ajatukset ja huolenaiheet ovat Kabulissa- sinne riittää loputon määrä veronmaksajan rahaa lapattavaksi ja elättejä tänne tuotavaksi.

(Julkaistu lyhennettynä Forssan Lehdessä 20.8.2021)

Pia Kuparinen,
Puheenjohtaja, Forssan seudun perussuomalaiset,
kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Hämäläinen

Hyvin ja paikalleen sanottu!

Tietoa julkaisijasta

Pia Kuparinen

EK-vaaliehdokas (ps.) 2023 vaaleissa.
Kaupunginvaltuutettu, kh:n jäsen, Kanta-Hämeen perusnaiset vpj.
Koti, Uskonto, Isänmaa. Omavaraisuus, Turvallisuus, Ostovoima!

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement