Blogit

Erna Bodström ja ulkomaalaisten rikollisuus

Iltalehti julkaisi tänään 22.1.2019 tutkija Erna Bodströmin vastineen Iltalehden toimittajan Mika Koskisen taannoiseen Näkökulma-kirjoitukseen.  Bodströmin ydinviesti on, että ”turvapaikanhakijoiden väittäminen ’kansalliseksi uhaksi’ muutaman kymmenen ihmisen tekojen vuoksi ei ole perusteltua vaan leimaavaa.”

Bodström perustelee näkemystään kahdella väitteellä:

  1. ”Ylivoimainen valtaosa ulkomaalaisista miehistä – myös niistä, jotka ovat saapuneet turvapaikanhakijoina – ei ole syyllistynyt seksuaalirikoksiin tai muihinkaan vakaviin rikoksiin.”
  2. ”Vaikka ulkomaalaisten tekemä seksuaalinen rikollisuus on kasvanut, se on kasvanut selkeästi hitaammin kuin ulkomaalaisväestön määrä.”

 

Katsotaanpa sitten Bodströmin väitteiden perusteluja. Ensiksikin hän tarkastelee ulkomaalaisia yhtenä ryhmänä, vaikka tiedetään, että nimenomaan muslimimaalaiset eli turvapaikanhakujärjestelmää väärinkäyttävät siirtolaiset ovat pahimmin yliedustettuina rikostilastoissa. Tällä yhteenmössöyttämisellä hän saa yliedustuksen näyttämään pienemmältä.

Oheisesta taulukosta nähdään, että vuonna 2017 irakilaiset tekivät peräti 10 % kaikista ulkomaalaisten rikoksista; tästä osuudesta yli puolet tekivät turvapaikanhakijat (ei kotipaikkaa Suomessa) ja alle puolet tekivät oleskeluluvan jo saaneet (kotipaikka Suomessa tai Suomen kansalainen). Vain venäläiset ja virolaiset tekivät enemmän rikoksia kuin irakilaiset, mutta heitä onkin Suomessa paljon enemmän, ja lisäksi heidän rikoksistaan ison osan tekivät rikosturistit (ei kotipaikkaa Suomessa).

Taulukosta nähdään myös, että somalialaisista (joilla ei vielä ole Suomen kansalaisuutta) peräti 155 tuhannesta eli 15,5 % eli tilastollisesti lähes joka kuudes oli rikoksesta epäiltynä. Irakilaisten luku on pienempi, mutta jos lasketaan mukaan turvapaikanhakijat, joita vuonna 2017 oli Migrin tilastojen mukaan Suomessa 1453, voidaan laskea rikoksesta epäiltyjen osuudeksi 2 829 : (11 729 + 1 453) = 21,5 %. Siis tilastollisesti useampi kuin joka viides irakilainen oli rikoksesta epäiltynä.

Toki voidaan vieläkin sanoa, että 78,5 % irakilaisista ja 84,5 % somaleista ei ollut rikoksesta epäiltynä vuonna 2017, eli selvä enemmistö. Silti on todella järkyttävä tilastofakta, että joka viides irakilainen on epäiltynä rikoksesta! Irakilaisia ja somaleja voidaan siis perustellusti pitää riskiryhmänä: jokaista neljää kunnollista irakilaista kohti saamme yhden rikollisen. Ja jokaista viittä kunnollista somalia kohti saamme yhden rikollisen. Muut muslimimaalaiset (taulukossa Iran, Turkki ja Afganistan) eivät myöskään loista lainkuuliaisuudellaan.

 

Myös Bodströmin toiseen kohtaan liittyy kaikkien ulkomaalaisten niputtaminen yhdeksi mössöksi. Ulkomaalaisten osuus seksuaalirikoksista (kuten rikoksista ylipäätään) on kasvanut tasaisesti. Kun kuitenkin tiedetään, että (1) juuri muslimimaalaiset ovat pahimmin yliedustettuina seksuaalirikoksissa ja että (2) ulkomaalaisten osuus seksuaalirikoksissa on kasvanut hitaammin kuin heidän osuutensa väestöstä ja että (3) muslimimaalaisten osuus kaikista ulkomaalaisista on toistaiseksi pieni, niin voidaan päätellä, että seksuaalirikosten kasvu menee suurimmalta osaltaan nimenomaan muslimimaalaisten piikkiin.

Vuonna 2017 vajaat 12 000 irakilaista teki yhteensä 157 seksuaalirikosta. 1,38 % eli noin joka seitsemäskymmenes [korjattu!] irakilainen on siis raiskaaja tai hyväksikäyttäjä. Koska naiset hyvin harvoin raiskaavat ja koska Suomessa irakilaisista miehiä on selvästi enemmän kuin puolet, niin ei ole liioittelua sanoa, että joka viideskymmenes irakilaismies on seksuaalirikollinen.

[Korjattu:] Seksuaalirikoksissa on luonnollisestikin kertaluokkaa pienempi osuus kuin kaikissa rikoksissa yhteensä. Silti yliedustus on valtava: 10 000 irakilaista tekee saman verran seksuaalirikoksia kuin 400 000 suomalaista – yliedustus on siis 40-kertainen.

Ja muut muslimimaalaiset ovat myös pahasti yliedustettuina seksuaalirikoksissa. Kyse ei tietenkään ole sattumasta, vaan selitys löytyy islamilaisesta oikeuskäsityksestä, jonka mukaan raiskaus on naisen syy, ellei hänellä ole puolellaan riittävästi todistajia. Olen käsitellyt näitä syitä aiemmin kirjoituksissani Miksi Muhammed raiskaa? ja Kalle Kekomäki on oikeassa raiskauksista.

Erna Bodström kirjoittaa:

  ”Kirjoituksessa toimittaja siis vihjaa, että turvapaikanhakijoiden tulo vääjäämättömästi johtaa rikollisuuden nousuun.” 

Minä en vihjaile vaan sanon suoraan: turvapaikanhakijoiden tulo muslimimaista johtaa vääjäämättömästi rikollisuuden nousuun. Tilastollisesti irakilaisista joka viides on rikollinen ja irakilaismiehistä joka viideskymmenes on (kiinni saatu) seksuaalirikollinen. Minkälaisella matematiikalla tällainen maahanmuutto ei lisää rikollisuutta?

Koska meillä ei ole keinoja selvittää rajalla, kuka niistä viidestä irakilaisesta (ja lähes yhtä moni muista muslimimaalaisista) on aina se rikollinen, on järkevintä estää koko riskiryhmän maahantulo. Tämä on ainoa keino ennaltaehkäistä rikollisuuden kasvua. Minkäänlaisella valistuksella, kotouttamisella ja hyysäämisellä ei muslimimaalaisten rikollisuutta ole missään milloinkaan saatu laskemaan.

 

P.S. Ei kannattane lainata rankkoja kohtia Facebook- tai Twitter-jakoihin, koska ajatuspoliisi bannaa herkästi tätä aihetta käsittelevät.

P.P.S. Korjattu laskuvirhe seksuaalirikoksissa; niissä on kymmenen pienempi kertaluokka kuin kaikissa rikoksissa yhteensä.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Jaakko Häkkinen

[PASSIIVINEN BLOGI]
~ Vapaustaistelija (kieli-, sanan-)
~ Muuttokriittinen (maahan-, kaupunkiin-)
~ Uskokriittinen ja järkipuolteinen: uskonnollista ja ideologista aivopesua vastaan
~ Sensuurikriittinen ja totuuspuolteinen: paheksunnalla hallitsemista vastaan

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement