Blogit

Etninen mielenosoitus räjähti käsiin Lontoossa.

Lontoon mellakkapoliisi. Kuvituskuva.

Itä-Lontoosta tulee hälyttävää kuvaa. Poliisin väkivaltaa vastaan järjestetty mielenosoitus räjähti väkivaltaiseksi. Mielenosoittajat – suurimmilta osiltaan mustia afrikkalaisjuuret omaavia – hyökkäsivät poliisin kimppuun molotovin koktailein, ilotulittein ja pulloin. Mielenosoittajat rakensivat barrikadeja ja sytyttivät roskalaatikoita tuleen.

https://twitter.com/_/status/890983749697011712

Alkunsa ”etnokravalli” Lontoon Dalstonin kaupunginosassa sai 20 – vuotiaan mustan Rashan Charlesin kuolemasta. Huumekaupasta epäilty Charles joutui poliisikontrolliin, joka muuttui käsikähmäksi kahden poliisin kanssa.

Kuolinsyyksi epäillään huumeita

Charles kuoli pian pidätetyksi tulemisensa jälkeen tukehtumalla. Lopullinen syy kuolemaan ei ole vielä selvillä.

Poliisin antamien tietojen mukaan Charles yritti niellä huumepaketin joutuessaan poliisikontrolliin. Poliisi yritti tiedotteen mukaan poistaa pakettia tekijä suusta. Pakettia epäillään huumausaineilla täytetyksi.

20 – vuotiaan kuoleman tutkiminen on annettu riippumattoman tutkijaryhmän käsiin.

Mielenosoitus karkasi kontrollista

Vasemmistoradikaalien ja ”Black Lives Matter” – järjestön aktivistien kiirettä järjestää mielenosoitus ei hillinnyt epäselvä tilanne kuolemantapauksessa. Lyhyessä ajassa kokoonkutsuttu mielenositus alkoi rauhallisena, mutta parin päivän jälkeen tilanne karkasi kaikkien käsistä.

Radikaalit osallistujat uhkasivat kostaa Charlesin kuoleman kostoiskuilla ja sosiaalinen media täyttyi videoilla tapahtumista.

https://twitter.com/_/status/891226391739551744

https://twitter.com/_/status/891052363162808320

Rasismi valkoisia kohtaan

Tilanteen kuumentaminen ja väkivaltaan kiihottaminen leviää jo yliopistoihin, kun Cambridgen yliopiston Pembroken lukion etnisten vähemmistöjen Jason Osamede Okundaye twiittasi valkoisesta rasismista ja kehotti väkivaltaan:

”Kaikki valkoiset ovat rasisteja. Valkoinen keskiluokka, valkoinen työväenluokka, valkoiset miehet, valkoiset naiset, valkoiset homoseksuaalit, valkoiset lapset – ymmärrätkö ?”

https://twitter.com/DuncanGray/status/891246697267044352/photo/1

Poliisi ja omaisuus hyökkäyksen kohteena.

Lontoon mielenosoittajat sytyttivät jäteastioita, patjoja ja muita esineitä tielle tuleen. Tähän mennessä tapahtumissa on loukkaantunut yksi poliisi ja yksi sivullinen. Poliisi kertoo pidättäneensä yhden 17 – vuotiaan mielenosoittajan.

Lontoon Hackneyn piirissä on tuhottu ja ryöstetty useita liiketiloja.

Syy oli siis tämä….”tumma mies nieli huumepaketin, jota poliisi yritti saada ulos suusta”. Tämä yritys meni pieleen ja säkki repesi miehen vatsassa. Tämä tapahtumaketju vaikuttaa loogiselta saatujen tietojen pohjalta.

Silti tapahtumat kärjistyivät mielenosoitukseksi, joka karkasi käsistä ja muuttui väkivallaksi viranomaisia ja sivullisia siviilejä kohtaan.

Sekä rasismiksi valkoisia kohtaan, vaikka tapahtumien alku ei ole rasistinen. Poliisit olisivat tehneet samat virheet myös valkoisen huumekaupasta epäillyn kanssa. Tästä huolimatta rasismi valkoisia kohtaan räjähti heti tuleen.

Syyttäjän ja tapahtumien tutkijoiden työtä tullaan seuraamaan tarkasti ja odotettavissa on kenties vielä suurempia mielenosoituksia, jos kaupunginosan väestö ei koe saaneensa oikeutta tässä kuolemantapauksessa.

Suosittelen Udo Ulfkotten kirjaa ”Vorsicht! Bürgerkrieg!” (Varokaa! Sisällissota!), jossa tuleva on nähty etukäteen. Kirjassa Udo kirjoittaa, että ”Ilman homogeenistä kansaa ei ole vakaita valtioita, vaan vähemmistösekoitus, jossa kaikki pyrkii saamaan etuja toisten vähemmistöjen kustannuksella. MultiKulti on rasismia, joka leviää hiljalleen. Rasismi vaatii omat uhrinsa, koska viha jää kytemään ja syrjäyttää järjen”.

Lopuksi vielä kysymys: Missä vaiheessa rotumellakka muuttui etniseksi mielenosoitukseksi tai etnokravalliksi vai kävikö tässä päin vastoin ?