Blogit

EU vaatii totaalikieltoa ”uusfasistisia” organisaatioita kohtaan

Eurooppa-parlamentti äänesti torstaina kiellosta nk. uusfasisteja ja uusfasistisia ryhmiä kohtaan, kaikissa EU:n jäsenvaltioissa. Parlamentti ”vaatii kieltoa”, kirjoittavat he omalla kotisivullaan.

Organisaatiot tietyillä poliittisilla näkemyksillä aiotaan nyt kieltää Euroopan sisällä. Tästä päätti Eurooppa-parlamentti torstaina.

”Parlamentti on huolissaan fasismin, rasismin ja muukalaisvihan normalisoitumisesta ja kehottaa EU-maita kieltämään uusfasistiset ja uusnatsistiset ryhmät”, kirjoittaa Eurooppa-parlamentti lehdistötiedotteessaan.

Tämä nykyinen päätöslauselma sai 355 ääntä puolesta ja 90 vastaan, sekä 39 tyhjää. Tekstistä saattaa lukea mm, että ”puute vakavista toiminnoista näitä ryhmiä vastaan on mahdollistanut nykyisen muukalaisvihamielisen kuohuaallon Euroopassa”.
-Nämä järjestöt eivät ole hyväksyttäviä demokraattisessa yhteiskunnassa. Euroopan historia on osoittanut meille, mihin tällaiset järjestöt pystyvät”, sanoo ruotsalainen parlamentinjäsen Soraya Post (FI) TT:n mukaan.

EU-parlamentaarikot väittävät muun muassa, että tänä päivänä vallitsee joissakin jäsenvaltioissa oikeudellinen veltostuminen ”äärioikeistolaisia organisaatioita” kohtaan ja, että tämä on yksi syistä ”väkivaltaisten tekojen lisääntymiseen, jotka vaikuttavat koko yhteiskuntaan ja, jotka suunnataan tiettyihin vähemmistöihin, kuten mustiin eurooppalaisiin/henkilöihin afrikkalaisilla sukujuurilla, juutalaisiin, muslimeihin, romaaneihin, ei EU-kansalaisiin, LGBTI-henkilöihin sekä kehitysvammaisiin”.

Päätöslauselmassa, joka on parlamentin ei-sitova ”tahtotavoite”, mainitaan Anders Behring Breivikin joukkomurha Norjassa, 2011, esimerkkinä ”muukalaisvihasta”. ”Se viittaa myös ns. fasistisiin tapahtumiin” Puolassa, Kreikassa, Italiassa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Latviassa ja muissa Pohjoismaissa.

Parlamentti pyytää nyt, että kunkin jäsenvaltion viranomaiset ”tehokkaasti kieltävät uusfasistiset ja uusnatsistiset ryhmät ja muut ryhmät, jotka kunnioittavat ja ylistävät natsismia ja fasismia”.

Eurooppa-parlamentti haluaa myöskin nähdä sen, että jäsenvaltiot perustavat erityisiä poliisivoimia nk. viharikosten torjuntaan.

Samoin haluamme nostaa esiin vieläkin enemmän toimenpiteitä ”rasismin, fasismin ja muukalaisvihan” leviämisen estämiseksi internetin välityksellä, jotain sellaista, mikä tulisi tapahtua netti-jättiläisten ja sosiaalisten mediayhtiöiden välisellä yhteistyöllä.

EU-maita kehotetaan myös torjumaan ”rasismia” jalkapallo-otteluiden yhteydessä ja luomaan nk. ”poistumisohjelmia”, joiden avulla ihmiset voivat poistua ”väkivaltaisista” oikeistolaisryhmistä.

”Parlamentin jäsenet korostavat koulutuksen merkitystä sille, että lisätä historiallista tietoisuutta nuorten keskuudessa ja kehotetaan näitä selvästi ottamaan välimatkaa aikaisemmista fasistien rikoksista. He korostavat sitä, että holokaustin totuutta ei voida vähätellä”, kirjoittava he myöskin.

Eurooppa-parlamentin lehdistötidote ei mainitse mitään kommunismista eikä vasemmistoextremismistä.

Ruotsissa puoluetta, kuten ruotsindemokraatit, kutsutaan aina fasisteiksi ja muukalaisvihamielisiksi aina natseiksi saakka.

Fria Tiden

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa