Blogit

EU:n uhka Euroopan kansallisvaltioille on täyttä totta

It's not facism, when we do it.

Voi olla, että joku ei pidä Italian Viiden tähden liikkeestä tai Legasta ja niiden aatteista. Ne kuitenkin saivat demokraattisissa vaaleissa miljoonien kansalaisten mandaatin hallituksen muodostamiseen.

Italian presidentti, joka valittiin valitsijamiesvaaleilla 665 äänellä 1 009:stä, esti eurokriittisen talousministerin Paolo Savonan nimityksen. Saksalainen ministeri puolestaan sanoi, että toivomme Italian saavan Eurooppa-myönteisen hallituksen pian.

Bryssel on ottanut Unkarin ja Puolan demokraattisesti valitut hallitukset tähtäimeensä, ja EU on avoimesti uhannut lopettaa EU-rahoituksen kansan tahdon mukaista politiikkaa tekeviltä jäsenvaltioilta.

Voi olla, että joku ei pidä Unkarin tai Puolan hallituksista, mutta ne on valittu kansallisissa, demokraattisissa vaaleissa.

Brysselin suhtautuminen onkin häikäilemätön, suora rintamahyökkäys demokratian arvoja vastaan.

EU:n arvomaailma ja sen toimet eivät kuitenkaan tule yllätyksenä kenellekään, joka on seurannut EU:n toimia vaikkapa Britannian EU-eron kanssa.

Suomalaisten poliitikkojen – muidenkin kuin kansallismielisten ja populistien – pitää viimeinkin huomata EU:n jatkuvasti vahvistuva diktatorinen ideologia ja todeta, että se ei ole meitä varten.

Me päätämme itse, kunnioitamme taistelemalla saavutettua demokratiaamme ja odotamme myös muiden sitä kunnioittavan.

EU:n demokratianvastaisilla arvoilla ei ole täällä jalansijaa.