Blogit

EUROOPAN HUONOSTI KASVATETUT LAPSET

Norjassa ”15 vuotias” koulupoika tappoi kaksi ihmistä veitsellä. Ruotsissa yksi ”15 vuotias” puukoti toista lumipalloilla heittelyn päätteeksi. Viisi ”lasta” on joutunut sairaalaan lumisodan päätteeksi. Kaikilla aivotärähdys.

Tämä on vain viimeisten päivien tilastoa. Raiskaajat, murhaajat, pahoinpitelijät ja lähes kaikkiin rikoksiin syyllistyneet ovat ”alaikäisiä lapsia” tämän päivän rikostilastoissa. Onko kasvatus todella mennyt noin hukkaan tämän päivän kaikin puolin kehittyneissä valtioissa. Vielä muutama vuosi sitten ”lapsoset” saattoivat näpistellä kaupoista jotain tai varastaa jonkun mopon tai polkupyörän, mistä kiinni jäätäessä joutui sosiaalivirkailijoiden tiukkaan puhutteluun.

Toinen vaihtoehtohan voisi olla se, että maailma kehittyy ja teot sen mukana. Vai onko se kasvatuspedagoginen ongelma vaiko peräti yhteiskunnallinen ongelma. Eivätkö yhteiskunta, koulut, nuorisojärjestöt tai muut vastaavat enää pysy kehittyvän yhteiskunnan mukana, vai ovatko kaikki kasvatusmetodit ja käyttäytymismallit vanhentuneet, niin paljon, ettei ne enää sovellu tämän päivän integroituneeseen, monikulttuuriseen elämän tyyliin. Vielä vuosikymmen sitten kukkahattutädit kauhistelivat kaikenlaisia videopelejä ja niiden tuomaa väkivaltaa nuorille. Vai onko ymmärrettävä, että heidän kauhunäkymänsä on toteutunut.

Tämän päivän poliittiset päättäjät ovat jyrkästi sitä mieltä, että kaikki ovat saman arvoisia ja ketään ei saa erotella muista. Tämä tarkoittaa sitä, että eurooppalaisista lapsista on tullut hengenvaarallisia kauhukakaroita. Opettajat eivät voi juurikaan tehdä mitään, mikäli he rakastavat omaa terveyttään tai henkeään. Sama koskee kaikkia pedagogisen ammatin harjoittajia. Tämän päivän opettajille, sosiaalityöntekijöille, nuoriso-ohjaajille ja kaikille muille, jotka ovat lasten ja nuorten kanssa tekemisissä, pitäisi maksaa vaarallisen työn lisää.

Onko Eurooppa ja varsinkin pohjoismaiset lintukodot halunneet tällaista, silloin kun on tehty koulutus, kasvatus ja nuorille tarkoitettuja elämänsuuntaoppia. Vai onko kansalaiset tulleet niin solidaarisiksi, että kaikkien ulkopuolistenkin tekemät rikokset otetaan solidaarisesti koko maan nuorisoa käsittäviksi. Kritiikkiä ei yhdeltäkään kansalaiselta hyväksytä, vaan se vaiennetaan kaikilla mahdollisilla ja jopa laittomillakin keinoilla, lähinnä syyllistämällä yhteiskuntaa ymmärtämättömyydestä.

Näinhän asiat eivät tietysti todellisuudessa ole, mutta on helpompi syyllistää muita kuin myöntää oma jääräpäinen tyhmyys ja täydellinen epäonnistuminen. Nämä melkeinpä kaikki ”lapset” tulevat aivan erilaisista maailmoista ja kulttuureista. Niissä kulttuureissa 14-vuotias on mies eikä lallatteleva videopelejä pelaava koulupoika. Tämän tietävät jopa poliitikot, sillä uskoisi heillä olevan kuitenkin niin paljon päteviä tutkijoita ja kulttuurinymmärtäjiä, ettei se voi edes heille olla salaisuus. Vaikka nämä tulijat eivät kaikki olekaan insinöörejä, lääkäreitä, tutkijoita sun muita tiedemiehiä, niin silläkin oppimäärällä mikä heillä on, niin eivät he tyhmiä ole käyttämään länsimaista tyhmyyttä hyväkseen.

Euroopassa on siis tämän päivän yhteisvertaissuulain perusteella ehkä maailman vaarallisimmat koulupojat, joille ei toisen tappaminen tuota pienintäkään mielenrauhan järkkymistä. Ei heille itselleen eikä nähtävästi myöskään tämän päivän valtaa pitäville poliitikoille. Polkupyöräilijän kypärä ei enää kohta riitä varustukseksi koulumatkoille, vaan alkaa tulla se aika, jolloin koululainen joutuu pukeutumaan siveysvyöhön, rautakypärään ja luodin kestäviin liiveihin kouluissa ja nuorisotiloissa. Tällainen yhteiskunta on tulevaisuutta tämän päivän poliittisessa, korrektissa ja suvaitsevassa yhteiskunnissamme. Kenen unelma?

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa