Blogit

EXPRESSEN LEVITTI VALHEELLISTA TIETOA PETER SPRINGARESTA

Iltalehti Expressen levitti viime viikolla valheellisen uutisen Örebrolaisesta poliisista Peter Springaresta.

Se tapahtui silloin kun Expressenin reportteri Niklas Svensson haastatteli pääministeri Stefan Löfeniä, jolloin Springaren suuhun laitettiin valheellinen sitaatti.
-Hän kirjoittaa kirjoituksessaan, että rikokset jotka maahanmuuttajat tekevät, ottavat sata prosenttia poliisin tutkintakyvystä Örebrossa? sanoi Svensson kysymyksessään Löfenille.

-Minä en tiedä miltä se näyttää Örebrossa, mutta laajemmalla perspektiivillä on minun hyvin vaikea nähdä, että sata prosenttia poliisin tutkintaresursseista, mikä koskee rikoksia, ottaa kaiken tutkinta-ajan niiden maahanmuuttajien tekemiin rikoksiin. Minun on hyvin, hyvin vaikea saada sellaista kuvaa asiasta ja minä haluan väittää, että se on väärin, vastasi pääministeri.

Mutta sitaatti jonka Svensson luki, oli Expressin oma tuottama. Springare ei koskaan ole väittänyt, että maahanmuuttajien rikollisuus ”ottaa sata prosenttia poliisin tutkintaresursseista Örebrossa”. Se, mitä hän sitä vastoin on kirjoittanut Fb.ssä, on lista rikollisten alkuperäismaista, joita juuri nyt tutkitaan törkeistä rikoksista. Ruotsi on yksi maista sillä listalla. Siis näin on Springare kirjoittanut:
”Maat jotka edustavat viikon kaikkia rikoksia: Irak, Irak, Turkki, Syyria, Afganistania, Somalia, Somalia, Syyria taas, Somalia, tuntematon maa, tuntematon maa, Ruotsi. Puolia näistä epäillyistä emme voi tietää varmuudella, sen takia kun heillä ei ole minkäänlaista pätevää paperia. Mikä useimmiten tarkoittaa sitä, että ne valehtelevat kansalaisuutensa ja identiteettinsä. Nyt puhumme vain Örebron kunnasta. Ja nämä rikokset vievät meidän tutkintakapasiteettimme 100%”.

Expressenin väärä uutinen, missä he esittävät sen, että Löfen väittää, että Springare valehtelee, levisi kritisoimatta eteenpäin muille medioille. Iltalehti on aikaisemmin huomioitu taipumuksestaan kohellukseen ja uutisten väärentämiseen. Viime viikolla vapautettiin lehti ja tämän vastaava toimittaja Thomas Mattsson poliittisten lautamiesten ansiosta törkeästä kunnianloukkauksesta, sen jälkeen kun 70-vuotias eläkeläinen Västra Frölundasta ripustettiin esille väkivaltaisena rasistina Expressenin taholta siksi, että Expressen oli kirjoittanut hänelle valheellisen sitaatin.

Pääministeri Stefan Löfen ja poliisiylijohtaja Dan Eliasson ovat juuri nyt joutuneet korttipommituksen kohteeksi niiden ihmisten puolelta, jotka tukevat Örebrolaisesta poliisia Peter Springarea.

Kampanja sai alkunsa jo viime viikolla Fb-ryhmästä ”Stå Upp Peter Springare”, joka on vastareaktio sille ulostulolle, minkä Löfen teki Expressinin toimittaja Niklas Svenssonin haastattelussa.

”Tee ruotsille palvelus!! Eroa välittömästi”, ” Minä haluan väittä sinun olevan väärässä” ja ”Minä seison Peter Springaren takana” lukee mm. postikorteissa, jotka on lähetetty niin poliisiylijohtajalle kuin pääministerille.

Fria Tiden on tehnyt useita yrityksiä tavoittaa Niklas Svenssonia kommentoimaan.

Fria Tiden

  • 15
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement