Blogit

Herra pääjohtaja, en pysty tienaamaan palkkaanne

Arvoisa herra pääjohtaja. Haluan mitä kohteliaimmin informoida Teitä yrityksenne uskollisena ja pitkäaikaisena talouspäällikkönä, että toimintaympäristössämme on tapahtumassa varsin radikaali muutos, mikä on omiaan vaarantamaan Teidän palkkatulonne, bonuksenne ja lähes 10 000 euron kuukausittaiset työsuhde-etunne.

Siltä varalta, että toivotte meidän säästävän tuotantokustannuksistamme vastaavan määrän, muistutan että viimeisen käymämme YT-kierroksen jälkeen meillä ei ole enää tuotannossa omaa henkilöstöä jäljellä. Alihankkijamme, joille kaikki tarvittava ammattitaito on siirtynyt, ovat hyvin tyytymättömiä heille maksamaamme korvaukseen. Lisäksi he eivät ole enää vuosiin noudattaneet johto- ja suunnitteluryhmämme ohjeistuksia toteutuskelvottomina, eivätkä ne ole vastanneet asiakkaidemme tarpeita.

Pahoittelen huonosti valittua ajankohtaa, koska tiedän teidän olevan muun johtoryhmän ja sidosryhmäasiakkaittenne kanssa Marbellassa golfaamassa. Hoidinhan matkajärjestelyt ja kustannukset yrityksemme puolesta, kuten jo viimeiset 15 vuotta on ollut tapana päätoimeni rinnalla toimia golf-kerhonne sihteerinä ja matkanjärjestäjänä.

Saatettakoon tietoonne vielä, että entiset ja nykyiset alihankkijamme ovat perustaneet kilpailevan yrityksen Absurdistanin rajojen ulkopuolelle, missä heidän allekirjoittamansa kilpailemattomuussopimus ei päde, vaan he voivat haastaa yrityksenne kansainväliseen markkinaoikeuteen laittomasta kartellisopimuksesta.

He esittivät nähtäväkseni tekemänsä laskelmat, joiden mukaan irtautumalla yrityksestänne ja sen johtoryhmän aiheuttamista kiinteistä kuluista, he saisivat aikaan 150 miljoonan euron vuotuiset säästöt, josta yksi kolmannes menisi asiakkaiden hyväksi, yhdellä kolmanneksella he voisivat nostaa omia palkkojaan ja palkata lisää työväkeä tekemään asiakkaat tyytyväisemmäksi ja kasvattaisivat vielä voittoaan yhden 50 miljoonaa, millä pitää heidän sijoittajansa tyytyväisinä.

Herra pääjohtaja. Onkin odotettavissa, että ensi vuoden vaihteessa päättyvän sopimuskauden jälkeen meillä ei ole jäljellä enää yhtään asiakasta, joita parhaillaan olette avokätisesti kestitsemässä. Suosittelenkin Teitä kääntymään ulkomaisten sijoittajien puoleen ja myymään ”yrityksemme uuden strategian ulkopuoliset liiketoiminnat” ulkomaisille sijoittajatahoille, viitaten yrityksenne imagoon ja aiempien tilikausien tuloksiin. Ymmärtänette sanavalintojeni merkityksen.

En halua omalta osaltani rasittaa yrityksenne kassaa yhtään enempää, vaan tyydyn työsopimuksemme mukaiseen erokorvaukseen siirtyessäni muihin tehtäviin. Kiitän Teitä yhteistyöstä ja toivotan kaikkea hyvää. Työpaikkani ja Teiltä vuokraamani arvoasunnon avaimet jätän työpöydälleni eroilmoitukseni päälle.

Varoitan Teitä myös siitä, että pyytämällänne asunnon vuokratasolla ei löydy enää vuokralaisia markkinaehtoisesti, joten Teidän kannattaa tiedustella loosiveljiltänne, löytyykö heidän humanitäärisistä avustusprojekteistaan tulijoita ja riittävää taloudellista kompensaatiota estämään sijoituksenne arvoa alenemasta.

Siinä suhteessa neuvoisin Teitä huomioimaan, että toimialanne vallannut yritys ei maksa lainkaan veroja Absurdistaniin, vaan vie entistäkin suuremman osuuden valtion velaksi rahoitetuista infrastruktuurihankkeista saamistaan tuloista ulkomaiseen osoitteeseen, mitä he eivät tulleet meille ilmoittaneeksi. Absurdistanin alijäämän näin kasvaessa asuntovarallisuuden arvo on vaarassa laskea, eli neuvon teitä harkitsemaan asunnon realisoimista tahoille, joilla on positiivinen kuva Absurdistanin taloudesta.

Varmistin kuitenkin ennen lähtöäni, että Cayman-saarten talletuksenne ovat hyvässä turvassa verottajalta ja velkojiltanne, joten voinette henkilökohtaisesti suhteellisen turvallisin mielin siirtyä nauttimaan säästöistänne ja yrityksenne maksamasta reilusta eläketurvasta pysyvämmin sinne aurinkoisempaan ja terveydelle edullisempaan ilmanalaan.

 

Kunnioittavasti Teidän

Timo Isosaari

Entinen talouspäällikkö ja piakkoin entinen Absurdistanin asukas

 

Tietoa julkaisijasta

Timo Isosaari

Timo Isosaari menehtyi kesällä 2020 kovin nuorena. Hän oli poliittisesti sitoutumaton ja mielipiteet olivat hänen omaan työ- ja elämänkokemukseensa perustuvia. Timo Isosaaren muistoa kunnioittaen hänen kirjoituksensa ovat edelleen luettavissa Kansalaisessa.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement