Blogit

Imaamin pojan, Zouhairin, oli aikomus räjäytellä espanjalasia pääsiäisen aikaan

Aiemmin tällä viikolla pidätettiin islamisti, joka suunnitteli joukkomurhaa pääsiäisen aikana Espanjan neljänneksi suurimmassa kaupungissa Sevillassa. Nyt on myöskin ilmennyt se, että mies on saman kaupungin imaamin poika.

Elokuussa 2017, suorittivat islamistiset terroristit tekoja Barcelonaa ja Cambrilsia kohtaan Kataloniassa, missä yhteensä 16 ihmistä tapettiin ja 152 sai vammoja. Terrorisolu koostui 12:sta islamistista, joilla oli marokkolainen tausta ja jota johti Ripollin kaupungin paikallinen imaami Barcelonan pohjoispuolelta. Nyt samankaltainen islamistinen terroriteko, Marokkolaisilla yhteyksillä ja paikallisen imaamin johdolla, on vältetty.

Espanjan poliisin, espanjalaisen turvallisuuspalvelun ja Marokon turvallisuuspalvelun välinen yhteistyö johti siihen, että päästiin 23-vuotiaan Marokkolaisen, Zouhair El Bouhdidi jäljille, ennen kuin hän oli ehtinyt suorittaa verilöylyn, Sevillan vuotuisessa pääsiäisparaatissa, kertoo El Espanol.

Espanjan poliisi suorittamassa kotietsintää.

Sitten 9 huhtikuuta, on islamisti ollut matkalla kotimaastaan Marokosta. Keskiviikkona hänet pidätettiin pääkaupunki Rabatissa. Turvallisuuspalvelu epäilee, että hän oli matkustanut kotimaahansa suunnittelemaan terrori-iskua ja myöskin sanomaan hyvästit sukulaisilleen.

Lisäksi he ilmoittavat, että hän oli suunnitellut käyttävänsä TATP räjähdettä, jota myös kutsutaan ”Saatanan äidiksi”, terrori-iskussaan. Se on ainetta, jota on käytetty useissa verisissä terroriteoissa viimeisten vuosien aikana, muun muassa Barcelonassa ja Pariisissa.

Tunnustanut terrorisuunnitelmat

El Confidecial-lehden mukaan, on Zouhair tunnustanut, että hän suunnitteli itsemurhaiskua tuohon espanjalaiseen kaupunkiin. Lisäksi, on myöskin noussut esiin tietoja siitä, että viime sunnuntaina oli videoleikettä levitetty IS-ryhmissä, Telegram-viestintäsovellutuksella.

Tällä 1 minuutti 17 sekuntia pitkällä videoklipillä ilmoittaa ääni, mitä on kuvattu ”täydelliseksi espanjan kieleksi”, että Espanjassa tulee tapahtumaan hyökkäyksiä pääsiäisjuhlia vastaan.

Imaami-isä Abderrahim Bouhdidi

”Integraatio toimii loistavasti”

Useat ovat reagoineet siihen tosiasiaan, että Zouhair on asunut kokonaista 14 vuotta Espanjassa. Konservatiivinen skribentti, Paul Joseph Watson, kommentoi Twitterissä happamasti, että ”integraatio toimii loistavasti”.

Samnytt

  • 472
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement