Blogit

Iran teloittaa yhden naisen kuukausittain – 25-vuotias Noushin viimeisin hirtetty nainen

Juuri enne joulua teloitettiin 25-vuotias Noushin Iranissa, koska hän oli tappanut miehen, joka käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen yhdessä toisten miesten kanssa. Teloitus toteutettiin hirttämällä. Sen jälkeen, kun presidentti Hassan Rouhani astui virkaan, lähes kuusi vuotta sitten, on keskimäärin yksi nainen kuukaudessa teloitettu tässä shariajohdetussa maassa. Ruotsin ”feministihallitusta” kritisoidaan Iranin hallinnon tukemisesta.

Teloituksen ilmoitetaan tapahtuneen 22 joulukuuta. Se ei ilmene, missä se maassa suoritettiin. Hirttämisestä raportoitiin Iranin hallituksen mediassa (ROKNA 2018-12-22), joka myöskin haastatteli Noushinia vähän ennen kuin hänet teloitettiin.

Rikosnimike oli murha. Yksi mies oli luvannut mennä naimisiin Noushin kanssa. Hän ei kuitenkaan pitänyt lupaustaan. Sen sijaan, olisi mies käyttänyt tilannetta hyväkseen ja alistanut Noushin seksuaaliselle hyväksikäytölle. Samassa yhteydessä pakotettiin Noushin seksiin myöskin toisten miesten kanssa. Hyväksikäyttö oli jatkunut kuukauden ajan. Lopuksi päätti Noushin tehdä vastarintaa, mikä johti siihen, että mies kuoli.

Hallitus ei auta

Perheväkivaltaan alistetut naiset eivät saa apua Iranissa. Jos pahoinpitelevä mies kuolee siinä yhteydessä, että nainen tekee vastarintaa, tuomitaan nainen murhasta, missä tavallisin rangaistus on kuoleman tuomio, kirjoittaa organisaatio National Council of Resistance of Iran, NCRI.

Eräs toinen nainen, jota kutsutaan Reyhaneh Jabbariksi, alistettiin tiedustelupalvelun virkamiesten raiskaukselle. Nainen teloitettiin 25 lokakuuta 2014, sen jälkeen kun hän oli istunut vangittuna seitsemän vuotta. Syy oli tässäkin tapauksessa siinä, että nainen oli puolustanut itseään raiskauksen aikana.

Useita naisia odottaa kuolemaa

NCRI:n mukaan, useat Pohjois-Iranin Qarchakin vankilassa olevat naiset odottavat oman kuolemantuomion täytäntöönpanoa. Se, mikä on yhteistä näillä naisilla, on se, että he ovat käyttäneet itsepuolustusta väkivaltaa ja seksuaalista hyväksikäyttöä vastaan. Sen jälkeen, kun istuva presidentti Hassan Rouhani astui virkaan 3 elokuut 2013, ilmoitetaan 86 naista teloitetuksi tässä maassa, raportoi NCRI. Se on keskimäärin nainen kuukaudessa.

Ulkoministeri Wallströmiä kritisoidaan

Juuri enne jouluvapaita kritisoitiin ulkoministeri Margot Wallströmiä sosiaalisessa mediassa siitä, että on suorittanut salaisen tapaamisen Iranin hallinnon ministerin kanssa. Ulkoasiainministeriön kotisivulla ei julkaistu tieoja vierailusta. Iranin uutistoimisto IRNA sitä vastoin näytti kuvan tapaamisesta.

Ei ensimmäistä kertaa

Ruotsin nk. feministinen hallitus, joka julistaa naisen oikeuksia ja tasa-arvoa sydäntä lähellä olevina kysymyksinään, on myöskin aikaisemmin arvosteltu siitä, että kumartavat Iranin hallintoa sen sijaan, että seisoisivat maan naisten puolella.

Samnytt

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa