Blogit

JIHADISTI SAI JÄÄDÄ RUOTSIIN ”PAKOLAISENA” – HAASTETAAN NYT VERISESTÄ TAPPAMISESTA

46-vuotias mies, joka on saanut oleskeluluvan ruotsissa ja asustaa Karlskogassa, haastetaan nyt oikeuteen törkeästä kanaoikeusrikoksesta. Syyttäjän mukaan osallistui hän seitsemän hallitusjoukkojen sotilaan teloitukseen Syyriassa vuonna 2012.

Mies, joka aikaisemmin on asunut Italiassa pitkän aikaa, matkusti 2012 Syyriaan, missä hän liittyi aseistautuneeseen jihadistiryhmään, joka taisteli hallitusjoukkoja vastaan. Toukokuussa 2012 teloitti ryhmä seitsemän vangiksi otettua hallituksen sotilasta.

Filmillä tapahtumasta on mukana nyt haastettu mies, haasteen mukaan mukana ja ottaa osaa teloitukseen. Filmi havaittiin syyskuussa 2013 New York Timesin taholta, esimerkkinä rebellien brutalisuudesta, mikä raportoitiin tekevän tekosyyn USA:lle ja muille maille jotka tukivat jihadisteja.

Teloituksen jälkeen heitettiin sotilaiden ruumiit joukkohautaan.
-Sotilaat oli vangittu ja olivat puolustuskyvyttömiä kun se tapahtui, sanoo esitutkinnan johtaja Kristina Lindhofff Carleson iedoitteessaan.

Hän näkee, että 46-vuotiaan osallistumisen teloitukseen sotii kansainvälistä humanitääristä oikeutta vastaan, joka mm. katsoo ja puolustaa sotilaita, jotka eivät ole enää taistelukunnossa.
-Me katsomme, että se, Syyriassa tapahtuneella rikoksen ajankohdalla oli olemassa, ei kansainvälinen aseistettu konflikti, yhdeltä puolelta Syyrian valtion ja toiselta puolen useimpien aseistautuneiden ryhmien välillä. Aseistautuneissa konflikteissa astuu kansainvälinen humanitäärinen oikeus käytäntöön, minkä tarkoitus on rajoittaa sitä kärsimystä, mitä aseistettu konflikti aiheuttaa, sanoo Lindhoff Carleson.

Syyriasta matkustamisensa jälkeen haki jihadisti 2013 turvapaikkaa ruotsista ja sai oleskeluluvan pakolaisena. Sen jälkeen hän on asunut täällä ja on tänä päivänä kirjoilla Karlskogassa. Maaliskuussa 2016 otettiin hänet kiinne ja pidätettiin epäiltynä törkeästä kansanoikeusrikoksesta.

Helmikuussa 2012 otettiin mies kiinni Italiassa epäiltynä mm. pahoinpitelystä kun hän oli osallistunut väkivaltaiseen mielenilmaisuun Syyrian suurlähetystöllä Romassa. Hän häipyi kuitenkin ennen kuin hänet voitiin saattaa oikeuteen.

Katso New York Timesin sensuroitu filmi joukkoteloituksesta. Tästä.Fria Tiden

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa