Blogit

”JOUTUISIVAT KOKEMAAN KOVIA KARKOTUSPÄÄTÖKSESTÄ”

Kaikki viisi afgaania tuomittiin sadistisesta lapsenraiskauksesta, mutta he saavat jäädä sillä he ”joutuisivat kokemaan kovia karkotuspäätöksestä”.

Viisi afgaania, jotka väittävät olevansa 16 – 17-vuotiaita, tuomittiin siitä, että he olivat yli tunnin ajan, tekijää vaihtamalla, häikäilemättömällä tavalla raiskanneet alle 15-vuotiaan pojan metsikössä Uppsalassa. Raakuus vielä sitä paitsi filmattiin. Ainakin yksi miehistä uskotaan olevan aikuinen, mutta hänetkin tuomitaan kuitenkin nuorisohuollon piiriin alle 18-vuotiaana.

Afgaanit, jotka asuvat ruotsissa ”yksin tulleina pakolaislapsina”, tulivat sen jälkeen, kun olivat ensin eräässä puistossa juoneet alkoholia 24 lokakuuta 2016, tuomion mukaan, saaneet idean, että he voisivat ”nussia” yhtä alaikäistä poikaa.

Myöhemmin illalla houkutteli yksi heistä pojan mukaansa, toisten ollessa piilossa, jonka jälkeen he auttoivat pojan metsään raahaamisessa pää huputettuna. He uhkasivat häntä veitsen kanssa ja vuorottelivat sen jälkeen anaaliraiskaamalla häntä yli tunnin ajan.

Pitkälle venyneen raiskauksen aikana joutui poika pahoinpidellyksi ja mm. purruksi selästä, haasteen mukaan. Väkivaltaa oli filmattu osittain, jota sitten käytettiin oikeudessa todisteena. Joukkoraiskauksen jälkeen uhkasi miehet, että he lataavat materiaalin internetiin jos poika menisi kertomaan poliisille.

Uskotaan olevan aikuinen mies.

Käräjäoikeus tuli siihen tulokseen, että rangaistuksen määrä teosta olisi kuusi vuotta vankeutta. Mutta sen takia, kun he väittävät olevansa alle 18, tulee raiskaajat pääsemään yhden vuoden ja kolmen kuukauden nuorisopalvelulla, neljässä törkeässä lapseen kohdistuneesta raiskauksesta. Viides afgaani sai vuoden ja yhden kuukauden nuorisopalvelua sen takia kun hän väittää olevansa ainoastaan 16-vuotias.

Yhdelle miehistä on maahanmuuttovirasto nostanut ikää ja virasto käsittelee häntä aikuisena miehenä. Siitäkin huolimatta hänet tuomitaan nuorisopalveluun alle 18-vuotiaana.

”Ali…. hän on itse tuonut esiin, että hän ei ole vanhempi kuin 17-vuotta ja, että hänen ikänsä ylös arviointi on johtunut siitä syystä, että hän ei ole voinut todistaa ikäänsä. Syyttäjä ei ole esittänyt muuta kuin, että Ali… on 17-vuotta ja käräjäoikeus ei katso syytä kyseenalaistaa sitä tuomiossaan”, kirjoittaa Uppsalan käräjäoikeus tuomiossaan.

Välttyvät karkotukselta: ”Joutuisivat kokemaan kovia”.

Syyttäjä oli vaatinut, että jokainen tulisi karkottaa mahdollisesta langetetusta tuomiosta. Mutta käräjäoikeuden mukaan, saa jokainen jäädä ruotsiin, mm. heidän väittämänsä ikien perusteella, mutta myöskin siksi, että maahanmuuttovirasto on aikaisemmin joulukuussa tullut siihen tulokseen, että turvallisuustilanne Afganistanissa on heikentynyt.

”Käräjäoikeus löytää toki, että kaikki kyseiset henkilöt ja sen taustalla heidän ikänsä sekä turvallisuustilanne Afganistanissa, voisi kohdistua hyvinkin kovasti heihin karkotuksessa. Vaatimus karkotuksesta hylätään jokaisen syytetyn osalta”, kuluu tuomio.

Tapaus, ja se tosiasia, että afgaanit välttyivät karkotukselta nostaa tänä päivänä kansainvälistä kuohuntaa. Lehdet kuten brittien Daily Mail kirjoittavat tuomiosta.

Fria Tiden

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement