Blogit

Kritiikkiä LO:n epäreaalisesta kauhupropagandasta SD:tä ja moderaatteja vastaan

LO-linnakkeessa vaalikampanja on täydessä vauhdissa. Siitäkin huolimatta, että useimmat LO-jäenet äänestävät tänä päivänä porvareita ja ruotsindemokraatteja kuin sosiaalidemokraatteja ja muita punavihreitä puolueita, on LO-johto päättänyt kampanjoida ennen kaikkea SD:tä ja moderaatteja vastaan. Nyt kritisoidaan tätä ammattiyhdistystä siitä, että he levittävät fake news epäasiallisessa kampanjassaan.

Etupäässä on se filmi, jonka LO-tuotti, joka herätti kiukkua porvarillisten ja ruotsiystävällisten valitsijoiden mielipidevaikuttamisessa. Filmissä on käynnissä väärennetty tapaaminen kahvipöydän ympärillä, ei olemassa olevalla työpaikalla. Mutta filmi kuitenkin tekee vaikutelman siitä, että se kuvailee tunnelmaa kahvipöydän ympärillä ruotsalaisella työpaikalla, missä etupäässä kritisoidaan SD:tä ja moderaatteja vastaan.

”30-prosenttinen palkanalennus SD:n ja M kanssa”

Tämän lisäksi, tehdään kampanjafilmissä useita väitteitä, jotka ovat täysin virheellisiä asiakysymyksissä. Muun muassa väitetään, että terveysalan naiset tulisivat saamaan palkkansa alennetuksi 30-prosentilla, jos hallitus, koostuen ruotsindemokraateista ja moderaateista, nousisi valtaan syksyn vaalien jälkeen.

Ruotsindemokraatit on omassa vaalimanifestissaan päin vastoin satsanneet voimakkaasti hoitoalan naisiin. Eikä myöskään moderaattien politiikassa ole olemassa mitään ehdotusta siitä, että alentaisivat hoitohenkilökunnan palkkoja. Sen sijaan, on ne työmarkkinaosapuolet – mukaan lukien juuri LO – jotka asettavat palkkoja, ei hallitus. Tämän osoittaa Johan Ingerö, ruotsin elinkeinoelämän lähellä seisova ajatushautomo Timbro:
-He löytävät täydellisesti sen, mikä on porvarillista politiikkaa. Ei ole olemassa ketään, jolla olisi ehdotusta 30-prosentin palkanalennuksesta – kuinka se edes voisi tapahtua? Hallitus ei aseta apuhoitajien palkkoja.

Toinen epäkohta kampanjafilmissä, jota kritisoidaan, on, että M+SD-hallitus tulisi olemaan loppu kaikelle työsuojeluturvalle ruotsissa, kaikkien sairaiden turvallisuudelle, kaikille niiden turvallisuudelle, jotka tulevat vanhoiksi ja loppu kaikille taloudellisille mahdollisuuksille kasvattaa lapsia.

LO viittaa kintaalla

LO-linnake viittaa kintaalla kritiikille ja sanoo ilkkuvalla äänenpainolla, että ”jotkut Twitteri-moderaatit suuttuivat”, samaan aikaan, jolloin he kehottavat jakamaan tätä kritisoitua filmiä sosiaalisessa mediassa. Samhällsnyttillä on tiettyjä vaikeuksia lukea LO:n virallista Twitter-tiliä, koska LO-linnake on päättänyt siitä, että he estävät Samhällsnyttin sisään pääsyn.

Myöskin ruotsin elinkeinoelämää kritisoidaan

Mutta myöskin ruotsin elinkeinoelämä saa kritiikkiä omasta vaalikampanjastaan. Muun muassa on yhtä kuvaa, ”Skattefakta”, joka on julkaistu organisaation Facebook-sivulla kritisoitu siitä, että se on mauton. Kuva on johdantona perintöveroa koskevassa debatissa ja esittää erästä perhettä, joka suree poisnukkunutta isää hautakiven vierellä. Kuvaan on ruotsin elinkeinoelmä liittänyt siihen kuulumattoman kasvokuvan valtionvarainministeri Magdalena Anderssonista puhekuplan kera, missä hän kylmästi toteaa surevalle perheelle, että isällä ”oli rahaa”.

Samhällsnytt

Kansalaisen verkkokauppa