Blogit

Kunniaväkivalta kasvaa: ”Mitä enemmän maanmiehiä alueella, sitä pahempi”

Kunniapainostus ruotsissa tulee vain aina pahemmaksi ja aina vain enemmän hakee apua väkivaltaa vastaan, joka on olemassa maan esikaupunkilähiöissä, raportoi TT tänään. Yhdessä tapauksessa oli mies silponut naisen kasvot siten, että leikkasi pois nenän, huulet ja korvat.

Se on älä koskaan unohda Pela ja Fadime, Origoresurssikeskus kunniapainostusta vastaan Tukholmassa, sekä erilaiset virastot, jotka kaikki todistavat sitä, että useampi ja useampi ruotsissa hakee apua kunniaväkivaltaa vastaan.

Vain ainoastaan Origossa on kasvu 50 prosentti siiten 2015.

Tämän lisäksi ovat organisaatiot sitä mieltä, että painostusta on kasvatettu lisää ja se on tullut kovemmaksi maan nk. syrjäytyneissä esikaupunkilähiöissä.

-Tietyillä alueilla panostus on tuntuvaa. Mitä enemmän maanmiehiä alueella, sitä voimakkaampi painostus on sille, että he elävät kunniamoraalin mukaan ja aina on enemmän valvovia silmiä, sanoo Dilek Baladiz, yksikön päällikkö Orignissa TT:lle ja muistuttaa, että tämä on uskottavasti hyvin vaikeaa nuorille, että elää jatkuvan ympäristön valvonnan alaisena.

Mistä lisääntyminen johtuu
, siitä on olemassa jakautuneita mielipiteitä. Osa on sitä mieltä, että se vain johtuu lisääntyneestä ”tiedostamisesta” ihmisten kesken.

Aivan sitä, kuinka monta on niitä, jotka kärsivät kunniapainostuksesta, ei ole aivan täydellisesti selvitetty. Tutkijat, Tukholman yliopistossa, ovat sitä mieltä toki, että niinkin monta kuin joka kolmas tyttö, kahdella ulkomaalaisella vanhemmalla, voi olla alistettu. Tämä tarkoittaa sitä, että lähemmäs neljännes miljoona – 240.000 – nuorta henkilöä ruotsissa elää kunniapainostuksen alla.

Tämän lisäksi pimeä luku on suuri.

Sara Mohammadin, ryhmässä Göm aldrig Pela och Fadime, mukaan, on ruotsin pakko asettaa tuntuva rangaistus niille, jotka harrastavat kunniapainostusta.

Rangaistuksella pitää olla selvä pelottava vaikutus, hänen mielestään, niin, että tekijät pakotetaan tarkkaan ajattelemaan sitä, mitkä seuraukset siitä tulee, ennen kuin he toimivat. Ei aikaisemmin sellaisia sääntöjä ole ollut olemassa, aiotaanko alkaa työskentelemään sen eteen, että muutamme arvostustamme, on hänen mielipiteesä.

Muhammadin mukaan
, on sille olemassa vahva sybolinen tarkoitus kunniakulttuurin sisällä. Hän ottaa esille kunniamurhan Årstassa esimerkkinä. Siellä oli mies raadellut naisen kasvot siten, että leikkasi pois nenän, huulet ja korvat. Se, että leikataan korvat, symbolisoi sitä, että nainen ei ole kuunnellut miehen normeja ja arvostuksia.

Fria Tiden

Shares

Tietoa julkaisijasta

Markku Lindström

Olen ruotsissa asuva, realisesti ajatteleva, isänmaallisesti asioita tarkkaileva kirjoittaja. En ole rasisti enkä myöskään nazisti. Tarkkailen ja tutkailen mitä maailmalla tapahtuu, joista sitten etupäässä käännän kirjoitukset ja uutiset alkuperäisessä muodossaan. Linkit löytyvät jokaiseen käännettyyn uutisjuttuun.