Blogit

Kurataloutta luvassa

Osuuspankin pääekonomisti Reijo Heiskanen varoittaa Taloussanomissa, että 2020-luvusta uhkaa tulla ”kitukasvuisuuden vuosikymmen” Suomessa. Talouskasvu supistuu ja mainittu kitukasvuisuus jää pitkäaikaiseksi ilmiöksi. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005977529.html

Syynä talouskasvun heikentymiseen on maailmankaupan kasvun romahtaminen. Suomelle jossakin vaiheessa vetoapua antanut kilpailukyvyn koheneminen ei toimi enää entiseen tapaan.

Johtopäätöksiä: EU:ta huhuillaan apuun, mutta mitä vielä! Unioni voi vaatia Suomelta vaikka mitä jäsenmaksujen korotuksia. Puolestaan tulonsiirtounionin uhatessa Suomi voi joutua maksamaan ruputalousmaiden velkoja.

Demarit toivovat seuraavaksi kuulemma vihervasemmistohallitusta. Jos he ovat suurin puolue ensi keväänä, niin sen he saanevatkin. Arvatkaapa, osaako sellainen hallitus laittaa ns. fyffet palamaan? Melkoisen takuuvarmasti.

Samaan aikaan sitten maa pullistelee hylätyn turvapaikkahakemuksensa kanssa valituskierrettä ylläpitäviä maahantulijoita, joita yritetään lahjoa poistumaan yhä suuremmilla rahasummilla – jopa 5 000 eurolla. Riihikuivaa veronmaksajiemme rahaa!

Kuinka typerää ja vastuutonta. Ajatelkaa, jos meillekin täällä sallittaisiin matka jonnekin Havaijin Honoluluun ja lomailun jälkeen lätkäistäisiin vielä viiden tonnin kulukorvaukset päälle!

Lisäksi tulijoita elää yhä enemmän tulonsiirtojen (siis sossun) varassa, kuten aiemmin on tullut todettua. Samalla sitten suurkaupunkimme haluavat toivotella kaikki maailman sosiaalipakolaiset täyshoitoon maahamme. Että semmoista.

Tulee mieleen, että jotkut haluavat vängällä laittaa tämän maan pään giljotiiniin. Kukakohan ja miksi – mietitään sitä kevään vaalikamppailuja seuratessamme.

Tietoa julkaisijasta

A drop in the ocean

Olen aika paljon somemaailmassa kokenut keski-ikäinen mieshenkilö, joka kävi näitä tämäntyyppisiä vaihtoehtomediahakuisia nettikeskusteluja jo ennen kuin koko ilmiö oli edes kovin tunnettu. Yleissivistystä on kohtuullisesti ja koulutuspohjaa opistosta yliopistoon.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement