Blogit

Kylmä totuus

Mauri Peltokangas (ps.)

Suomalainen perkele!

Minun ikäpolveni on elänyt ajan, jolloin sana oli vapaa. Sana oli niin vapaa, että tänä päivänä entisten, ihan tavallisten nuorten ja aikuisten normaali suorapuheinen jutustelu esimerkiksi maahanmuuttopolitiikasta olisi 90-luvun sanoilla kerrottuna lähes linnareissun paikka.

Tänään me suomalaiset joudumme pohtimaan oikeasti, millä sanoilla kerromme poliittisen kantamme. Me joudumme valitsemaan sanamme niin, että ne eivät vain loukkaisi ketään sellaista, joka on meidän mielipidettämme vastaan. Enää ei päde sellainen reilu käytäntö, että sanotaan sanottavamme ja vastapuoli vastaa. Nyt sinä joudut miettimään julkisesti kirjoittaessasi tai puhuessasi suomenkielen sanoista vähiten merkitykselliset ja toivomaan ne lausuttuasi, että vihapuhepoliisi ei ole oven takana.

Vain erittäin sairaassa yhteiskunnassa asia on näin.

Millainen on valtio, jossa näin joudutaan toimimaan? Usealle meistä mieleen tulee Pohjois-Korea tai jokin vastaava kommunistinen ihmisoikeuksia polkeva rapamaa, mutta ikäväksemme joudumme toteamaan, että kyllä, Suomi on tänään sellainen maa, jossa joudut miettimään tarkoin sanasi.

Mistä tällainen osittainen sananvapauden riistohirviö pääsi uimaan suomalaiseen yhteiskuntaan?

Jos katsotaan aikajanaa taaksepäin, voidaan todeta, että kun Suomeen alkoi vuonna 2015 virrata yhtäkkiä suuri määrä turvapaikanhakijoita, alkoi virkamiesten ja eräiden (sidosryhmiensä etua ajavien) poliitikkojen masinoima suunnaton ajojahti ”sanoja” vastaan. Sana oli suurin ongelma koko maassa. Joku oli keksinyt kaiken suorapuheisuuden tappavan termin ”vihapuhe”.

Valtamediaa hallitseva poliittinen laita otti vuoden 2015 tapahtumien alussa päätehtäväkseen piestä alimpaan helvettiin kaiken realismin, asettaen realistisesti selvään ongelmaan kantaa ottavat poliitikot ja tavan tallaajat huonoon valoon koko veronmaksajien lompakosta kiskomansa pakkoveron avulla saamallaan mahdilla. Ikävä kyllä suuri osa suomalaisista nieli koukun ja hiljeni. Enää ei leimaamisen pelossa kuultu suoraa jytisevää mielipidettä tai ”perkelettä” siinä kohtaa, mihin se ikiaikaisesti Suomen kielessä voimasanana kuului. Kansa peloteltiin onnistuneesti hiljaiseksi rasismileimalla!

Tänään elämme armon vuotta 2019. Sinä ET saa sanoa mielipidettäsi asioista kuten esimerkiksi 1990- luvun teknologianousun aikana. Tämä maa on Nokian jälkeen taantunut kivikautisen uskonnon palvonnan ja sen edustajien tänne ryntäämisen vuoksi säälittävälle tasolle sananvapauden osalta.

Taannummeko edelleen syvemmälle? Sinulla on valta siihen vaikuttaa. #vaalit2019

PS. Tätä kirjoitusta ei voi laittaa Facebookiin, koska se aiheuttaa välittömästi kuukauden julkaisukiellon. Suomen Facebookin moderaatio ei hyväksy mielipidettä sananvapaudesta tai kivikautisesta uskonnosta, vaikka uskon, että Facebookin perustaja Mark Zuckerberg hyväksyisi sen kyllä.

 

Mauri Peltokangas on perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Vaasan vaalipiirissä, Kaustisen kunnanvaltuutettu sekä maakunta- ja sote-ohjausryhmän jäsen.

Mauri Peltokankaan tukiyhdistys: vaalitukitili FI82 5513 0620 0198 27

Mauri Peltokangas Facebookissa
Mauri Peltokangas Twitterissä
Mauri Peltokankaan Youtube-kanava