Blogit

Liisa Jaakonsaari ja islamofobit

Liisa Jaakonsaari
Liisa Jaakonsaari kauhistelee Facebook-sivullaan islamofobeja, jotka vainoavat saksalaista liberaalia muslimia.

– Islamofobia muistuttaa yhä enemmän juutalaisvainoja. Berliiniin on avattu liberaali moskeija, mutta sen perustaja, naispuolinen imaami on saanut niin paljon tappouhkauksia, että hän joutuu turvautumaan poliisien suojeluun. Liberaali moskeija, naispuolinen imaami – tätätän on toivottu, mutta nyt vihataan, SDP:n MEP Liisa Jaakonsaari sanoo Facebook-postauksessaan ja linkittää viestiinsä artikkelin, joka kertoo Saksassa asuvan turkkilaislähtöisen muslimin Seyran Atesin kohtaamasta vainosta.


Seyran Ates, joka muutti lapsena Turkista Saksaan, on tuominnut naisten alistamisen sekä muslimiyhdyskuntien arvot, ja hän on muun muassa perustanut moskeijan, jossa burkat ovat kiellettyjä.

– Ketään ei päästetä sisään burkassa tai huivissa. Tämä on turvallisuussyiden vuoksi sekä siksi että kasvot peittävän huivin tarkoitusperä ei ole uskonnollinen vaan poliittinen, hän on sanonut.

Ates arvostelee poliittista ja konservatiivista islamia, ja onkin saanut fatwan [saa tappaa tavattaessa] liberaalin moskeijansa vuoksi, ja häntä suojellaan vuorokauden ympäri.

Liberaalia moskeijaa ja sen perustajaa uhkaavatkin toiset muslimit.  Vihaa lietsotaan perustajaa vastaan myös muissa berliiniläisissä moskeijoissa.

Fysiikanopettajani sanoi joskus aikoinaan fysiikan labroissa, että ”pitää ymmärtää, mitä mitataan”.

Jaakonsaaren kannattaisikin nyt – kaikessa populismissaan ja väkinäisissä pyrkimyksissään löytää islamofobiaa ja jotain ”äärioikeiston nousua” sieltäkin, missä sitä ei edes voi olla – opetella ymmärtämään, mistä puhutaan.