Blogit

Löfenin yhdeksän käskyä – näin sinun tulee käyttäytyä ruotsissa

Pääministeri Stefan Löfenistä on tullut pastori. Todellinen moraalisaarnaaja, joka puhuu kansalle probleemaesikaupunkialueilla kuinka heidän tulee käyttäytyä.

Stefan Löfen (S) päätti Järvan politiikkojen viikon Luoteis-Tukholmassa. Järjestäjänä oli vapaaehtoisyhdistys the Global Village, joka haluaa vähentää demokraattista kuilua ruotsissa.
Löfen piti, ihmeellistä kyllä, moraalisaarnan. Hän huitoi etusormellaan ja puhui kuulijoille siitä, kuinka heidän tulisi käyttäytyä.

On vaikea uskoa, että pääministeri olisi pitänyt samanlaisen puheen Djurholmilla tai Täbyssä, kahdella muulla paikkakunnalla Tukholmassa. Siellä on enemmistö hyvin toimeentulevia ja hyvin soveltuneita kansalaisia, jotka toden sanoakseen olisivat ottaneet puheen loukkauksena. Ja sen olisi Löfen sen lisäksi ymmärtänyt ajoissa ja luopunut ojentamisesta.
Mutta Järvassa, missä useimmat Tukholman problemaattisimmat alueet sijaitsevat, saivat kuulijat pitää hyvänään moraalisaarnan.
Teille jotka haluatte elää Stefan Löfenini kehotukset mukaan siitä, kuinka tulee käyttäytyä, toista tähän hänen käskynsä.

1. Sinun ei pidä koskaan ostaa mitään laitonta. Älä maksa pimeästä työstä, salakuljetusviinasta tai salakuljetetusta tupakasta. Niillä tuetaan vain rikollissuutta.

2. Sinun tulee ottaa vastuu asumisalueestasi. Älä hyväksy roskaamista ja vandalismia ja huomauta niitä jotka ajavat mopedilla liian lujaa.

3. Älä ole koskaan moraalipoliisi. Vähän hauskaa tässä yhteydessä, voisi kai sanoa, koska Löfen oli juuri sitä. Mutta mistä hän ei pidä on, että joku tekee sitä, että sanoo naisille kuinka heidän tulee käyttäytyä, pukeutua ja kuinka heidän tulee elää.

4. Sen tulee olla epämukavaa ja vähän työlästä omille lapsille. Taistelkaa lastenne kanssa ja tehkää heille selväksi, että koulutus on se, mikä pätee. Muuten voi käydä huonosti.

5. Sinun tulee opetella ruotsia. Ilman, että osaa ruotsia, et ole todella hyvä vanhempi, hyvä työntekijä tai hyvä yhteiskunnallinen kansalainen.

6. Sinun tulee suorittaa sinun velvollisuutesi ja vaatia oikeuksiasi. Velvollisuus ja oikeus on Stefan Löfenin mielestä lantin kaksi puolta. Jos ei anna sitä mitä voi, ei myöskään ole mitään oikeutta vaatia, että yhteiskunta on velvoitettu auttamaan.

7. Sinun tulee tehdä itsesi työntekoon mahdolliseksi. Se, jolla ei ole riittävän hyvää koulutusta, pitää katsoa, että hankkii itselleen ne valmiudet, mitä vaaditaan sille, että voi työllistyä. Vasta tulleille tulee opiskeluvelvollisuus ja se, joka ei mene kurssille, ei myöskään saa avustuksia.

8. Sinun pitää ottaa se työ joka on olemassa. Se, joka ei työskentele, sen on otettava se työ, mikä on tarjolla. On olemassa 100 000 vapaata työpaikkaa, mm. on puute apuhoitajista, hitsareista ja levysepistä.

9. Sinä voit aina tehdä enemmän. Useitten pitää näyttää hyvää esimerkkiä ja sanoa toisille, kun toiset ihmiset käyttäytyvät huonosti.
Aftonbladet

Jakoa