Blogit

He luovat kauhua Rinkebyssä – tässä on kaikki kuolemanpartiosta

500.000 kruunua. Niin paljon voi hinta yhdestä päästä olla, saatujen tietojen mukaan siksi, että rikollisten omalla pelätyillä torpedoilla ”Kuolemanpartiossa”. Jengi on epäiltynä kymmenistä murhista, mutta poliisilta puuttuu todisteita. Tässä on kaikki, mikä sinun tulee tietää.

Brutalitetti jengien joukossa Tukholman läntisillä esikaupunkialueilla on lisääntynyt viimeisinä vuosina.

Poliisin jengiexpertin, Gunnar Appelgrenin mukaan, tapahtui 8 – 12 jengimurhaa vuosittain 1990-luvun aikana. Luku, joka totaalisesti räjähti ylös aina 30-murhaa vuonna 2014 ja, joka 2017 oli niinkin korkea kuin 42 murhaa.

Yksi jengi,
jota epäillään kymmenistä ampumalla tappamisista, on tämä nk. ”Kuolemanpartio” – rikollisten omia pelättyjä torpedoja. Yhden pään hinta voi olla aina puoli miljoonaa kruunua, SVT:n mukaan.

Tässä on kaikki, mitä me tiedämme tästä rikollisesta jengistä ”Kuolemanpartio”.

Keitä he ovat?

Sen sisäinen piiri koostuu neljästä miehestä, 20 – 21-vuotta vanhoista, jotka on kasvaneet yhdessä Rinkebyssä.

Jo lapsina tehtiin yrityksiä
, niiden joukossa suljettu nuorisohoito siksi, että pidettiin heidät erossa rikollisuudesta, mutta ilman mitään suurempaa tulosta.

Gunnar Appelgrenin mukaan, koostuu piiri uskottavasti useista henkilöistä. Hän arvelee sitä, että heitä on kaikkiaan 6 – 10-henkilöä.

Uusi sukupolvi

Alkuunsa oli se erityisesti vanhempi ryhmä, joka johti Kuolemanpartiota, joka oli ollut rikollisia jo kauan. Kun he alkoivat vetäytyä takaisin, otti tämä nuorempi ikäpolvi yli. Sukupolvi, jolla oli helpompi pääsy aseisiin ja käsikranaatteihin, vain nurkan takaa.
-Kuolemanpartio on kuulunut verkostoon Rinkebyssä, joka on suorittanut suuren joukon rikoksia jo vuosikausia. Erilaiset konfliktit ovat johtaneet siihen, että he ovat eronneet. Tässä on kysymyksessä 4 – 6 henkilöä, jotka lähtivät ja muodostivat tämän uuden verkoston ja konfliktit jatkuivat, kertoo Gunnae Appelgren, komissaario ja jengiexpertti Tukholman poliisissa, Nyheter24:lle.

Konfliktit voivat käsittää kaikkea, reviirejä huumemarkkinoilta aina siihen, että tyttöystävä on tullut väärin käsiteltyä.

Rikos

Miehet tulivat aikaisessa vaiheessa sisälle törkeisiin rikoksiin,
niin kuin laittamiin uhkailuihin, törkeisiin ryöstöihin, törkeisiin pahoinpitelyihin, huumausainerikoksiin, väkivaltaan virkamiestä kohtaan ja ryöstöihin.

Aikuisiässä on heidät tuomittu lyhkäisiin vankeusrangaistuksiin, missä pisin rangaistusaika on ollut yksi vuosi.

Epäiltynä murhista

Nimi, Kuolemanpartio, perustuu niihin kymmeniin murhiin, joista ryhmää epäillään.

Tämä koskee etupäässä kuolemantapauksia ampumalla, joita poliisi epäilee, että he ovat saaneet maksun niistä, mutta hiljaisten todistajien perusteella ja todistusaineiden puuttumisen vuoksi, ei ketään ole tuomittu.

Ensimmäinen murha, josta heitä epäiltiin, tapahtui vuonna 2015. Heidän 19-vuotias ystävä oli ollut sekaantuneena ryöstöön Forex vaihtokonttoria vastaan Täbyssä. Muramotiivi? Petturuus. Hän oli nimittäin suorittanut ryöstön väärien kavereiden kanssa. Hänet ammuttiin hengiltä samana yönä, kertoo SVT.

Kaksi päivää suunniteltiin, minkä uskotaan olleen kosto murhalle – eräs 16-vuotias murhattiin Brommassa.

Ja niin jatkuu tämä. Yksi henkilö pettää, ja murhataan. Jengi kostaa. Toinen jengi kostaa takaisin. Silmä silmästä, hammas hampaasta.
-Se varmin tapa, että suojella itseään, tässä miljöössä on, että hyökkää ensin. Se, että hyökkäys, on paras puolustus, koska he eivät voi kävellä ympäriinsä ja odottaa sitä, että joutuvat hyökkäyksen kohteeksi. Onko heillä vaisto tai tuntevatko itsensä uhatuiksi, silloin hyökkävät he siksi, että itse eivät joudu tuhotuksi, sanoo Appelgren Nyheter24:lle.

Näin paljon ottavat he maksua

Rikollisen piirin lähteen mukaan, jonka kanssa SVT on puhunut, on nämä toiset rikolliset, jotka käyttävät Kuolemanpartiota torpedonaan. He voivat tienata 300.000 – 500.000 kruunua murhasta.

Onko Kulemanpartiolla yhteyksiä pizzeriamurhaan?

Maanantaina 8 tammikuuta, tänä vuonna, murhattiin 25-vuotias mies Pizzerian ulkopuolella Rinkebyssä. Häntä oli ammuttu yhdellä laukauksella päähän. Vähän murhan jälkeen levisi kuva kuolevasta miehestä sosiaalisessa mediassa.

Appelgrenin mukaan, on poliiseilla hyvä tieto Kuolemanpartiosta, mutta eivät voi vahvistaa spekulaatiota siitä, että jengi on yhdistetty pizzerian ulkopuollella tapahtuneeseen murhaan.
-Minä olisin hyvin varovainen siinä, että sanoisin sen. Ne on hyvin pikaisia päätelmiä. Se voi yhtä hyvin olla jatkoa tai kosto, mutta me emme voi lukita itseämme sille koska silloin lukitsemme meidän koko oman tutkimuksemme, sanoo Gunnar Appelgren Nyheter24:lle.

msn nyheter

Shares

Tietoa julkaisijasta

Markku Lindström

Olen ruotsissa asuva, realisesti ajatteleva, isänmaallisesti asioita tarkkaileva kirjoittaja. En ole rasisti enkä myöskään nazisti. Tarkkailen ja tutkailen mitä maailmalla tapahtuu, joista sitten etupäässä käännän kirjoitukset ja uutiset alkuperäisessä muodossaan. Linkit löytyvät jokaiseen käännettyyn uutisjuttuun.