Blogit

Maailman onnellisin kansa on nyt muka rasistisinkin

Veikko Vallin
Taas sai lukea roskalehdistä kuinka suomalaiset ovat muka EU:n rasistisin kansa. Tuollaiset kyselyt ovat tietenkin samaa puppua kuin onnellisuuskyselytkin. Pohditaan silti hetki tätä aihetta.

Kyselyssä oli noin 6000 mustalta eli afrikkalaistaustaiselta kysytty kokemuksia syrjinnästä 12 EU-maassa. EU-maita on 27 eli otos oli suppea. Silti uutisoidaan, että Suomi on koko EU:n rasistisin maa. Tuo jo riittää todistamaan uutisen valeuutiseksi. Pitäisi kysyä kaikilta mailta, jos tuollaista väitetään.

Toinen asia on, että keneltä ja mistä tulleilta on kysytty. Suomessa pääosa mustista on Somalian suunnalta. Esimerkiksi Portugalissa mustat siirtolaiset ovat tulleet pääasiassa entisistä siirtomaista Angolasta ja Mosambiqista.

Portugalin mustat siirtolaiset osaavat tullessaan maan kieltä, koska se on lähtömaassakin virallinen kieli. Lisäksi uskontokin on sama. Varsinaisia kotoutumistoimia ei siis juurikaan tarvita. Portugalin sosiaaliturva on työhön kannustava eli matala. Siksi entisten siirtomaiden siirtolaiset ainakin pyrkivät työelämään.

Toisin on esimerkiksi somalien kohdalla, kun he saapuvat Suomeen. Kielitaitoa ei ole ja uskonto on eri. Tästä seuraa vuosikymmeniä jatkuva ”kotoutuminen”, josta seuraa luokkaa 50% työttömyys. Suomen sosiaaliturva on passivoiva, koska se mahdollistaa lorvimisen vaikka läpi elämän. Ja niin tietenkin tapahtuukin.

Suomalaiset tietävät tilanteen. Me elätämme korkeilla veroillamme valtavan määrän ulkomaalaisia, jotka kaiken lisäksi kukkoilevat meille. Haukkuvat rasisteiksi, jos emme tee kaikkea juuri kuten heidän kulttuuriin kuuluu. Miksi ihmeessä meidän pitäisi taipua heidän takapajuisiin tapoihin ja kaiken lisäksi maksaa koko lysti hymyillen?

Eri maissa on erilainen siirtolaistilanne. On eroja siinä ketä tulee ja mistä. Siksi tuollaiset kyselyt ovat aivan turhia, jos asiaa ei pohdita syvällisemmin. Kun kysely tehdään oikein, on lopputuloskin uskottava. Tässä linkki yhteen totuuden mukaiseen tutkimukseen siirtolaisuudesta: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005078491.html

Suomalaisten syyllistäminen milloin mistäkin on loputtava. Suomalaiset eivät ole sen rasistisempia kuin muutkaan eurooppalaiset. Itse asiassa olemme pitkämielisempiä kuin monet muut kansat, jotka ovat jo sulkeneet rajansa haittamaahanmuutolta. Eikä sekään olisi rasismia.

 

Veikko Vallin (ps)

Tampereen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja eduskuntavaaliehdokas

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa