Blogit

MALMÖ POHJOLAN VAARALLISIN KAUPUNKI

Malmö on pohjolan vaarallisin kaupunki. Tämän osoittaa statistiikka väkivaltaisista kuolemista maailmassa, jonka HD ja Sydsvenskan ovat ottaneet esille. Indexi mittaa murhien ja tappojen lukumäärää, sataatuhatta ihmistä kohtaan.

Vertailussa lasketaan 11 murhaa Malmössä 2016 aikana. Se jaettuna kaupungin asukkailla, antaa se tulokseksi ”murhaidexsissä” 3,4, mikä ruotsalaisessa ja pohjoismaisessa katsontakannassa on ” hyvin korkea luku”, kirjoittaa Sydsvenskan.

Vertailtaessa muihin maihin on Malmö ylivoimaisesti vaarallisin pohjolassa. Koko Euroopassa sijaitsee Tirana, Albaniassa, kaikkein korkeimmalla omalla 6,7:llä murhalla sataatuhatta asukasta kohden, seuraavana Tallinna, Virossa, omalla 5,5:llä, Latvian pääkaupunki Riika omalla 4,0:llä samoin kuin Venäjän pääkaupunki Moskova 3,8:lla.

Mutta vertailtaessa länsieurooppalaisia kaupunkeja, on Malmö vaarallisin: Pariisin luku on 1,8, Lontoon 1,3, Kööpenhaminan 1,1 ja Berliinin 1,0. Näissä kaupungeissa oli siis huomattavasti vähemmän kuolemaan johtanutta väkivaltaa kuin Malmössä.

Kun Sydsvenskan kysyi Sven Granath:ilta, poliisin NOA:sta, ( kansallinen operatiivinen osasto), miksi Malmö kärsii niin paljon jengirikollisuudesta, ampumistapauksista ja murhista, vastasi hän, että ”köyhistä lapsista” ja ”ahtaasti asumisesta”.
-Malmöllä on suuremmat sosiaaliset probleemat kuin muissa ruotsin kaupungeissa. Köyhistä lapsista. Ahtaasti asumisesta. Useimpia nuoria houkutellaan jengirikollisuuteen. Se, mikä tekee sen, että Malmö karkaa murhatilastoissa, on juuri ampumiset rikollisten jengien välillä, sanoi Sven Granath.

Tämän lisäksi Malmössä on paljon aseita, uskoo poliisi. Kaupungilla on myöskin ”suuri musta talous”, sekä huumausainemarkkinat, jotka n sidoksissa törkeän rikollisuuden kanssa.

Malmä ei toki ole mikään Chicago, muistuttaa Sydsvenskan. 2016 oli Chicagossa 28 murhaa sataatuhatta asukasta kohti, mikä tekee kaupungin kahdeksan kertaa vaarallisemmaksi kuin Malmön.

Vaarallisimmat koko maailmassa on latinalaisamerikkalaiset kaupungit. Kaikkein korkeimmalla listalla on Caracas, Venezuelassa, jolla on murhaindexi 120, mikä on antanut kaupungille vähemmän mairittelevan kutsumanimen ”maailman vaarallisin kaupunki”.

Fria Tiden

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa