Blogit

Mielipiteenvapaus yritetään ottaa meiltä pois, koska valtaeliitti pelkää

Veikko Vallin

Sanan- ja mielipiteenvapaus eivät enää toteudu Suomessa. Meitä, jotka teemme pyytetöntä työtä oman kansakunnan paremman tulevaisuuden puolesta, pyritään vaientamaan. Yksi tapa saada meidät hiljennettyä on järjestää meille pitkiä julkaisukieltoja sosiaalisessa mediassa.

Näin kävi minullekin jälleen kerran, kun jaoin tämän videon Facebookissa. Löydätkö sinä tästä videosta jotain niin syrjivää tai muuta, että se piti poistaa ja minulle laittaa 30 vuorokauden banni?

Itse olen kasvanut Suomessa, jossa meille on opetettu ihmisoikeuksien kunnioittamista. Siksi en voi käsittää enkä hyväksyä tätä meneillä olevaa kehitystä.

YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa sanotaan näin:

19. artikla. Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedotusvälineiden kautta.

Mielipiteenvapaus on siis ihmisoikeus. Tietenkään siihen liittyviä lakeja ei saa rikkoa, kuten loukata kenenkään kunniaa, laittomasti uhkailla tai levittää yksityiselämää loukkaavaa tietoa. Tähän meillä on jo lainsäädäntö, joten ei pitäisi olla sosiaalisen median tehtävä toimia tuomarina siitä mitä saa sanoa ja mitä ei.

Syy siihen miksi meitä politiikan uusia persoonia yritetään hiljentää, on päivän selvää. Vallassa pitkään olleet pyrkivät estämään meitä toisenlaiseen totuuteen uskovia saamasta äänemme kuuluville. Todellisuudessa me olemme sen kansanosan äänitorvi, jota valtaeliitti ei enää ylimielisyydessään viitsi kuunnella.

Valtaansa humaltuneet ovat peloissaan, koska yhä useammassa Euroopan maassa, ja muuallakin, he ovat jo menettäneet valta-asemansa vaikka heillä on ollut perinteinen lehdistö tukenaan.

Muutos uuteen ja parempaan on lähes aina lähtenyt sosiaalisesta mediasta. Uudet rehelliset ja lahjomattomat kasvot ovat nousseet vaalivoittajiksi aktiivisten somekaveripiirien avulla. Itse olen sydämestäni kiitollinen somekavereilleni, jotka minua päivittäin auttavat tässä työssäni ja vaalikampanjassa.

Banneja jaetaan meille kiihtyvään tahtiin, jotta emme saisi lisää kavereita ja näkyvyyttä.

Jotain epäreilulle bannailulle pitäisi tehdä. Olisiko aika tehdä myös sosiaaliselle medialle oma lainsäädäntö, jossa kunnioitetaan mielipiteenvapautta nykyistä paremmin?

Veikko Vallin (ps)

Tampereen valtuuston ja kaupunginhallituksen jäsen, yrittäjä

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa