Blogit

Ministeri Orpon teloitus!

Suomi teloittaa itsensä sadan vuoden välein. Köysiä rasvataan, aseita ladataan ja meteli on sen mukainen. Syytökset lentää avoimien rajojen yli ja kaikki ovat tyrmistyneitä jopa ministeri Orpo, joka on allekirjoittanut suostumuksensa juhlarahojen tekemiselle. Orpo on orpona seinää vasten ja kolikon esimerkin mukaan rivistöt on valmiina ampumaan!

PAINOKONE SEIS!

EHKÄ HAUKUMME KUITENKIN VÄÄRÄÄ PUUTA!

Ministerin päivä lienee melko kiireinen ja luottamuksen virkamiesten valmistelemiin papereihin on oltava rajaton. Voimme kuvitella, että ministeri ei lue kaikkia allekirjoittamiaan papereita ja näin ollen voi todella olla „tietämätön“ tekemisistään. Tämä on tietysti jo sinällään surullista, mutta kuka rakensi tämän upeaakin upeamman ansan herra ministeille ?

Kuka ideoi, suunnitteli ja haki lyöntiluvan oikeuttavan ”vasemmakädenallekirjoituksen” kohu – kolikoille ?

Valtioneuvoston sivuilta löytyy lista hankkeen tekijöistä.

Yli-Viikari Tapio

professori

Aalto-yliopisto

Puheenjohtaja

Halonen Juha

neuvotteleva virkamies

valtiovarainministeriö

Varapuheenjohtaja

Karjalainen Henna

viestintäjohtaja

Suomen Rahapaja Oy

Jäsen

Suhonen Paola

muotoilija, yrittäjä

 

Jäsen

Heikkinen Päivi

osastopäällikkö

Suomen Pankki

Jäsen

Jyrkkiö Teijamari

Jäsen

Ateneum

Jäsen

Huusko Timo

Jäsen

Ateneum

Jäsen

Professori Tapio Yli-Viikari Aalto-yliopistosta on tehnyt todellisen viikarin työn lautakunnan puheenjohtajana. Herraa on kieltämättä suuri taiteentietäjä ja tuntija mutta tavallisen kansa tuntojen ymmärtämistä ei ilmeisesti opeteta yliopistoissa.

Juha Halonen valtionvarainministeriöstä on ehkä yksi kiinnostavimmista henkilöistä koko joukossa. Halonen on ehtinyt virastouransa aikana olla monessa mukana. Valtion uudelleen organisoinnissa, Valtion taloudenhallinassa ja tietysti tässä surullisen kuuluisassa juhlaraha-komiteassa. Halonen on taistellut Suomen kansan ja valtion etujen puolesta myös useissa yksityistämishankkeissa. Näistä ensimmäisenä nousee esiin Anvian myynti Elisa:lle. Halonen on neuvottelevan virkamiehen ominaisuudessa ja valtiovarainministeriön nimissä tehnyt  (4.5.2015) muistion jonka pohjalta valtio myi osuutensa Anvia Oyj:stä Elisa Oyj:lle. Tuosta kaupasta käytiin aikanaan kovaa keskustelua mediassa, koska Halosen ehdotuksessa ohitetaan korkein tarjous osakkeista. Media kehoitti yksityisiä ihmisiä ja jopa kuntia olemaan myymättä Anvian osakkeita Elisalle ja Anvian oma johto tuki asiaa omalta kohdaltaan. Anvian perusteli myyntikieltoa asiantuntijoiden arvioilla osakkeiden oikeasta arvosta (2400€) joka oli huomattavasti suurempi, kuin Elisan valtiolle maksama lopullinen hinta (2000€).

Henna Karjalainen on Rahapajan viestintäjohtajana mukana lautakunnassa, josta ilmoitetaan myös Rahapajan omilla sivuilla. Tuolla sivulla on merkittävää alempana olevan Paola Suhosen „työnantajaksi“ merkitty „Suomi 100 hallitus“! Karjalaisen osalta on myönnettävä, että joskus on onnistuttukin, kuten „Suomalaine Sisu“ – kolikoiden lyömisessä!

Paola Suhonen on vaatesuunnittelija, taiteilija, muotoilija, yrittäjä ja elokuvantekijä. Kastenimeään omalla vaatemerkillä „IVANA“ terästänyt neito on taistellut jopa Trumpin imperiumia vastaan. Ivana Trump, Donaldin ex-vaimo, on haastanut Suhosen tuotemerkin nimensä takia ja Suhonen kertoo tilanteen olleen pelottava. Näyttelyissään Suhonen näyttää jopa pornoteollisuuden kasvot. Suhosen mielestä sosiaalisuus on yliarvostettua ja ylellisyys on joutilaisuutta.

Päivi Heikkinen on Suomen Pankin rahahuolto-osaston osastopäällikkö 1.6.2014 lähtien. Aiemmin hän työskenteli rahoitusmarkkina- ja tilasto-osaston yleisvalvontatoimiston toimistopäällikkönä ja vanhempana ekonomistina samalla osastolla sekä Euroopan keskuspankissa. Ennen keskuspankkitehtäviä hän on toiminut pankkisektorilla erilaisissa tehtävissä. Päivi Heikkinen on EKPJ:n setelikomitean BANCOn jäsen. Päivi pitää siis huolen siitä, että sinulla tai edes joillain suomalaisilla on käteistä. Toimenkuvaan kuuluen on Päivi rauhoitellut käteisen poistumista pelkääviä ihmisiä Kauppalehden haastattelussa. Päivi on myös kieltänyt Bitcoinin olevan virallista rahaa, verrannut sitä hyödykkeeseen ja varoittanut suomalaisia Bitcoinin vaaroista. Eurossa Päivi ei näe vaaraa ja kirjoittaa Suomen pankin julkaisussaan „Euro on paras asia EU:ssa!“

Teijamari Jyrkkiö:stä ei löydy juuri mainittavaa.

Timo Huusko oli hetken jopa Ateneumin johtaja vuonna 2013 suurien muutosten aikaan! Hesari kertoo tapahtumista: „Ateneumin taidemuseota hallinnoiva Valtion taidemuseo muuttuu valtion virastosta julkisoikeudelliseksi Kansallisgalleria-säätiöksi“ Toimiensa lisäksi Huusko on taiteentietäjä ja kirjailija, jonka yksi painoksisia teoksia on näemmä kustantanut pääasiallisesti Ateneum.

Olisiko aika Suomessakin laajentaa poliittinen vastuu myös valmistelevaan virkamiesportaaseen eikä keskittyä sakinhivuttamaan orpona seisovaa ministeriä ?

Kiitos

Hämis