Blogit

Morgan Johanssonin vaatimus: IS-terrosistien pitää saada jäädä ruotsiin

Ehdotus sille, että revitään IS-terroristien passit ja otetaan pois heidän kansalaisuutensa, ei ole sitä mitä ruotsin hallitus tukee.
-Me emme voi tehdä ihmisistä muukalaisia, sanoo sisä- ja oikeusministeri Morgan Johansson (S) SvD:lle.

Isossa-Britanniassa otetaan terroriepäilyiltä islamisteilta heidän brittiläinen kansalaisuutensa ja kielletään palaamasta maahan. Vuodesta 2011 on yli 150 islamistilta otettu pois kansalaisuus ja estetty heitä palaamasta Isoon-Britanniaan.

Kansainvälisen oikeuden mukaan, on se sallittua, että poistetaan kansalaisuus, jos kyseessä olevalla henkilöllä on kaksoiskansalaisuus.

Poliisipäällikkö Erik Nord oli sitä mieltä, että ruotsin tulisi tehdä samalla lailla: otetaan pois epäillyiltä islamisteilta kansalaisuus ja revitään heidän passinsa. Tämän hän kertoi eräässä haastelussa Göteborgs Postille heinäkuussa.

Mutta sitä ei halua sisä- ja oikeusministeri Morgan Johansson.
-Me emme voi tehdä ihmisistä valtiottomia muukalaisia. Jos heistä on tullut ruotsin kansalaisia, niin on se silloin se, joka pätee niiden lakipykälien mukaan, mitä meillä on, selittä hän SvD:lle.

Tätä sanoo siis Morgan Johansson, siitäkin huolimatta, että Iso-Britannia ilman vaikeuksia on onnistunut poistamaan sadoilta terroristeilta heidän kansalaisuutensa ja tällä lailla huomattavasti vähentämään riskiä uusille verisille terroriteoille. Mutta Ruotsi ei tule käyttämään samaa tapaa.

Sitten vuoden 2012 on pyöreästi 300 mulimiextremistiä matkustanut ruotsista Syyriaan ja Irakiin siksi, että taistelevat islamistisen terroriryhmän IS:än riveissä. Vähintään 150 heistä on jo palannut, mutta nyt odotetaan niitä kaikkein radikaalisempia palaavaksi takaisin ruotsiin. Tämän lisäksi on olemassa noin 200 väkivaltaisuuteen taipuvaa islamistia ympäri maata, Säpon mukaan.

Fria Tiden

Shares

Tietoa julkaisijasta

Markku Lindström

Olen ruotsissa asuva, realisesti ajatteleva, isänmaallisesti asioita tarkkaileva kirjoittaja. En ole rasisti enkä myöskään nazisti. Tarkkailen ja tutkailen mitä maailmalla tapahtuu, joista sitten etupäässä käännän kirjoitukset ja uutiset alkuperäisessä muodossaan. Linkit löytyvät jokaiseen käännettyyn uutisjuttuun.