Blogit

NORJALAINEN PISTI HENGILTÄ RIKOLLISEN KURDIN RUOTSISSA – SÄÄSTYY RANGAISTUKSELTA

26-vuotias norjalainen vapautetaan syytteistä, että lokakuussa viime vuonna on tappanut veitsellä 21-vuotiaan kurdin Skellefteåssa. Syy sille on, että kurdi tapettiin tilanteessa missä hän yritti ryöstää norjalaisen. ”Itsepuolustus”, totesi tuomioistuin ja vapautti siis 26-vuotiaan.

Se oli yöllä 8 ja 9 lokakuuta välillä viime vuonna kun 26-vuotias norjalainen oli parkkipaikalla Morö Backen torilla Skellefteåssa yhdessä 22-vuotiaan kaverinsa kanssa. He olivat saaneet lainaksi 22-vuotiaan isän auton ja olivat sopineet tapaamisen erään miehen kanssa, jolta he aikoivat ostaa Hassista. Se, kenet heidän piti tavata, oli pahamainen rikollinen kurdi eräästä maahanmuuttajaperheestä, missä jokainen perheenjäsen on tuomittu rikoksesta.

21-vuotias kurdi ilmestyi paikalle ruotsalaisen tyttöystävänsä ja ruotsalaisen kaverin ja tämän tyttöystävän kanssa. Se oli monikulttuurinen kvartetti, joka liikkuu rikollisessa piirissä ja jotka ovat innostuneita väkivallasta ja hiphopkulttuurista. Yhdessä he olivat päättäneet ryöstää kummankin asiakkaan sen sijaan, että olisivat myyneet heille huumeita.

21-vuotias kurdi oli naamioitunut ja aseena hänellä oli veitsi, millä hän alkoi huitomaan avoimesta kuljettajanpuoleisesta ovesta auton sisälle, missä 26-vuotias norjalainen istui. Samaan aikaan yritti kurdin kaveri tunkeutua apumiehenpuolelta, mutta se ovi oli lukossa.

26-vuotias tulee puukotetuksi useita kertoja, mutta onnistui pääsemään autosta ulos ja kävi vastahyökkäykseen hyökkääjää vastaan. Mylläkkä päättyi siihen, että 21-vuotias kurdi itse joutui puukotetuksi useita kertoja ja jäi makaamaan elottomana maahan saatuaan kuolettavan piston suureen pää- käsivarsis-suoneen.

Oikeudenkäynnin aikana väitti 26-vuotias, että hän toimi itsepuolustukseksi. Kun tuomio häntä vastaan tuli välipäivinä selvisi, että käräjäoikeus hyväksyi 26-vuotiaan selityksen. Hän oli joutunut ”hengenvaaralliseen hyökkäykseen” ja ”tämän takia häntä ei voi syyttää puolustuksesta yhtäläisesti syytteen mukaan”, lukee tuomiossa. Sitä vastoin tuomitaan hänet sakkoihin vähäisestä huumausainerikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Yleinen syyttäjä Andreas Nyberg ei tule valittamaan tuomiosta, mikä tarkoittaa sitä, että päätös saa lain voiman.

-Minä olen nyt käynyt läpi ja analysoinut tuomion. Kun minä en voi odottaa, että hovioikeus tulisi toiseen päätökseen kuin käräjäoikeus, niin minä en tule valittamaan käräjäoikeuden vapauttavasta tuomiosta, sanoi hän lehdistötiedotteessaan.

21-vuotiaan kurdin ryöstökumppani tuomittiin samalla ryöstön yrityksestä ja vähäisestä huumausainerikoksesta, kun taas naiskumppanit tuomittiin vähäisistä huumausainerikoksista kuten myöskin pahoinpitelystä, huumausaineenrikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Fria Tiden

Jakoa

Tietoa julkaisijasta

Markku Lindström

Olen ruotsissa asuva, realisesti ajatteleva, isänmaallisesti asioita tarkkaileva kirjoittaja. En ole rasisti enkä myöskään nazisti. Tarkkailen ja tutkailen mitä maailmalla tapahtuu, joista sitten etupäässä käännän kirjoitukset ja uutiset alkuperäisessä muodossaan. Linkit löytyvät jokaiseen käännettyyn uutisjuttuun.