Blogit

Nuorisolakia tulkitaan mielivaltaisesti

Opetus- ja kulttuuriministeriö peruuttaa Perussuomalaiset Nuoret ry:n vuoden 2019 yleisavustuksen. Tiedotteen mukaan Perussuomalaisten Nuorten twiitti (jossa oli tummaihoinen perhe, ja saatteeksi oli kirjoitettu kehotus äänestää perussuomalaisia vaaleissa, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”), rikkoisi nuorisolakia. Valtion avustuksia saavien nuorisojärjestöjen on noudatettava nuorisolakia.

 

Nuorisolaki, 2 § lain tavoite:

  ”Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat:

1) yhteisvastuu, kulttuurien moninaisuus ja kansainvälisyys;”

Tätä nimenomaista lainkohtaa vastaan perusnuorten twiitin väitetään rikkoneen. Todellisuudessa se ei tietenkään millään lailla riko tätä tai mitään muutakaan nuorisolain kohtaa.  Perussuomalaisten nuorten twiitissä halutaan pitää Suomi suomalaisena siten, ettei suomalaisia korvata maahanmuuttajilla. Tämä on moraalisesti vähintään yhtä hyväksyttävä päämäärä kuin punavihreiden tavoite vaihtaa suomalaiset kehitysmaalaisiin.

Kansan säilymiseen tai vaihtumiseen ei millään lailla nivoudu yhteisvastuu, kulttuurien moninaisuus tai kansainvälisyys, koska näitä mainittuja ilmiöitä esiintyy aivan yhtäläisesti täysin riippumatta siitä, säilyykö Suomi suomalaisena vai vaihdetaanko maamme väestö kehitysmaalaisiin.

Miettikääpä vaikka ihan omilla aivoillanne hetki. Yhteisvastuu. Kulttuurien moninaisuus. Kansainvälisyys. Millä ihmeen logiikalla mikään näistä kohdista tuli rikotuksi?

 

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän verbaalioksennus puolestaan kuuluu näin:

 ”Myös yhdenvertaisuusvaltuutettu katsoo opetus- ja kulttuuriministeriölle antamassaan lausunnossa, että Perussuomalaisten Nuorten toiminta on selkeässä ristiriidassa nuorisolain yhdenvertaisuuden edistämistavoitteen kanssa. Valtuutettu katsoo, että järjestön toiminnan voidaan tulkita rikkoneen etniseen alkuperään perustuvan syrjinnän kieltoa tai vähintään loukanneen tummaihoisten suomalaisten ja Suomessa asuvien ihmisarvoa. Valtuutetun mukaan mahdollisesti jo kannanotto itsessään, ja erityisesti yhdessä siihen liitettyjen kommenttien kanssa, luo tummaihoisia henkilöitä kohtaan vihamielisen, halventavan ja nöyryyttävän ilmapiirin.”

Yhdenvertaisuusvaltuutettu ei edes ymmärrä, mitä syrjintä on. Syrjintää on se, että jotakuta kohdellaan eri kriteerein kuin muita. Tässä tapauksessa kuitenkaan kyse ei ollut kenenkään ihmisen kohtelusta, joten syrjintä on täysin väärä sanavalinta, osoittaen vain käyttäjänsä ammattitaidottomuuden ja typeryyden.

Ihmisarvokaan ei liity millään lailla siihen, että halutaan pitää Suomi suomalaisena. Ihmisarvolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että eri kansat asuvat eri maissa. Se, että joku ei asu Suomessa, ei mitenkään voi olla ihmisarvon loukkaus. Sekään, että oma kansa halutaan säilyttää, ei voi olla ihmisarvon loukkaus. Myöskään se, ettei halua Suomeen maahanmuuttajia, ei millään mielekkäällä logiikalla ole ihmisarvon loukkaus.

Muutenhan Suomessa vallitsisi ideologinen mielipidesensuuri, jossa vain maahanmuuton kannattaminen on hyväksyttävä mielipide ja kaikki muut mielipiteet olisivat loukkauksia maahanmuuttajien tai sellaisiksi pyrkivien ihmisarvoa kohtaan. Emmehän me sentään vielä elä sellaisessa orwellilaisessa dystopiassa? Tosin punavihreän hallituksen kaudella Suomea epäilemättä tullaan ohjaamaan kohti tuollaista painajaismaailmaa.

 

Perusnuorten kannattaa ehdottomasti haastaa opetus- ja kulttuuriministeriö oikeuteen: päätöksen perustelut ovat täysin kestämättömät, ja voimaan jäädessään tämä toimisi ennakkotapauksena, joka oikeuttaisi mielivaltaisen ideologisen sensuurin. Seuraava askel olisi se, että koko perussuomalainen puolue kiellettäisiin, koska se vastustaa haitallista maahanmuuttoa (eli ajatuspoliisien logiikalla loukkaa kaikkien ei-suomalaisten ihmisarvoa).

Poliitikot ovat olleet huolissaan Viktor Orbánin johtaman Unkarin sensuurikehityksestä: siellähän opposition sananvapautta on kavennettu mielivaltaisesti. Kansanedustajiemme pitäisi kuitenkin nähdä malka myös omassa silmässään – Suomessakin pyritään koko ajan laajemmin kieltämään vääriä mielipiteitä.

Tälle punavihreiden ajatusnatsien yrittämälle kehitykselle ei saa antaa pikkusormeakaan. Jos yhdenvertaisuusvaltuutettu on niin pihalla, että hänen mielestään väestönvaihdon vastustaminen on ei-suomalaisten ihmisarvon loukkaamista, niin yhdenvertaisuusvaltuutettu on vaihdettava järkevämpään.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Jaakko Häkkinen

[PASSIIVINEN BLOGI]
~ Vapaustaistelija (kieli-, sanan-)
~ Muuttokriittinen (maahan-, kaupunkiin-)
~ Uskokriittinen ja järkipuolteinen: uskonnollista ja ideologista aivopesua vastaan
~ Sensuurikriittinen ja totuuspuolteinen: paheksunnalla hallitsemista vastaan