Blogit

Ongelma ei ole terrorismi, vaan rumia puhuvat poliisit!

Eilen oli vilkas uutispäivä. Laatulehti Longplay uutisoi järkyttävästä tapauksesta: poliisit puhuvat rumia salaisessa Facebook-ryhmässä!

Longplay julkaisi kuvakaappauksia poliisien salaisesta Facebook-ryhmästä, jossa poliisit ovat ilmeisen vapaasti purkaneet tuntojaan eri aiheisiin liittyen. Kuvakaappauksissa tietysti esiteltiin kommentteja, joita nykyinen mielensäpahoittajamedia pitää rasistisena. Osa kommenteista tietysti oli mauttomia, mutta eipä niitä ole julkisuuteen kirjoitettukaan, vaan salaiseen ryhmään.

Mitä tulee itse kommentteihin, en näe niissä paljoakaan pahaa. Kukaan kommentoijista ei varmasti olisi kirjoittanut vastaavaa julkisesti ja näin tehnyt hallaa poliisivoimille. Sen sijaan he keskittyivät keskustelemaan kohtaamistaan ongelmista salaisesti muiden poliisien kanssa, eikä se ole laitonta. Kerron nyt salaisuuden, joka ei ole salaisuus: minäkin puhun paljon kulmikkaammin sanankääntein tutussa seurassa. Mutta kuten poliiseilla, myös minulla on käytöstapoja, enkä kirjoita tai sano julkisesti mitään, mikä olisi omiaan loukkaamaan jotakuta. Se on julkisen ja yksityisen ero, ja sen eron tunnistamista kutsutaan käytöstavoiksi.

Risikon inkvisitio ei voi onnistua
Sisäministeri Paula Risikko riensi tuomitsemaan poliisien keskinäiset puheet tuoreeltaan, ja aikoi tutkia asian. Mihinköhän Risikon tutkinta johtaa? Poliisien erottamiseen? Mitähän tähän sanoo poliisien ammattiliitto? Poliisit kun ovat kansalaisia siinä missä muutkin, ja heillä on oikeus mielipiteeseen. Ja mikä tärkeintä, en millään usko, että poliisivoimiin hakeutuu maahanmuuttoa arvostelevia. Asiaa vähän makustelemalla voi päätellä, että poliisin ammatissa alkaa väkisinkin ajatella, onko tässä maahanmuuttopolitiikassa mitään järkeä.

Poliisit näkevät joka päivä läpileikkauksen päivän rikoksista. Me saamme lukea tilastoista, kuinka maahanmuuttajat ovat moninkertaisesti yliedustettuina rikostilastoissa. Longplay julkaisi keskusteluja, jotka koskivat Afrikasta suuntautuvaa maahanmuuttoa. Voin kuvitella, että lainvalvojat keskustelisivat esimerkiksi Balkanilta tai Itä-Euroopasta tulevista maahanmuuttajista samaan sävyyn, mutta eri tavalla, sillä nämä ryhmät ovat näin mututuntumalta erikoistuneet väkivalta- ja seksuaalirikosten sijaan omaisuusrikoksiin sekä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Paluu arkeen: Lontoo
Juuri kun media valmistautui ottamaan iloa irti poliisiryhmän kuvakaappauksista ja siitä, kuinka nyt päästään huutamaan rakenteellista rasismia, tappoi islamisti Lontoossa joukon ihmisiä ajamalla pakettiautolla väkijoukkoon. Tässä tiivistyy ironisesti koko nykyajan järjettömyys. Poliiseja kiusataan ja haukutaan rasisteiksi ja heidän työtään vaikeutetaan samalla kun heidän työstään tehdään järjettömällä maahanmuuttopolitiikalla entistä vaikeampaa ja vaarallisempaa.

Eräs kuvakaappauksista, joita Longplay julkaisi, koski etnistä profilointia – eli sitä, että poliisi kysyy maahanmuuttajan näköiseltä kaverilta paperit. Tiedättekö, siinä ei ole mitään väärää. Suomessa on tälläkin hetkellä tuhansia kadonneita turvapaikanhakijoita. Eikö ole poliisin työn hankaloittamista kieltää näitä tarkistamasta papereita ulkomaalaisen näköisiltä? Ei tietenkään, sehän olisi rasismia. Sen sijaan pestataan lisää nettipoliiseja kyttäämään Facebook-profiileja ja annetaan Supolle oikeuksia lukea sähköposteja ja yksityisviestejä – ihan kuin yksinäiset terroristit keskustelisivat suunnitelmistaan netissä.

Poliisia ei voi epäinhimillistää mitenkään, eikä poliisista saa mitään kirkasotsaista ideologista osastoa, joka ei erota eri ihmisryhmiä ja puhuttelee eri sukupuolia vain ”henkilöinä”. Virkatovereitaan ilmiantanut poliisi varmasti tulee myös tämän huomaamaan – tosin voihan olla, että tämän juoruilun syynä ovat henkilökemiat jonkun ilmiannetun kanssa.

Muuten olen sitä mieltä, että Suomen tulee erota eurosta ja EU:sta.

Akseli Erkkilä
Kansalaispuolueen asiantuntijajäsen
4.6.2017

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement