Blogit

Onko ilmastonmuutos ihmisen aiheuttamaa?

Ilmastosaarnaaja Gore

Perussuomalaisia lukuun ottamatta kaikki puolueet tuntuvat haluavan eduskuntavaaleista ”ilmastovaalit”. Pääministeri Sipilän (kesk) mukaan ”Suomesta on tehtävä ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun suurvalta”. Uusi arkkipiispa veti Porin Areena -tapahtumassa ilmastopaneelia. Huolta ilmastonmuutoksesta sekä maahanmuuton hyödyllisyyttä on markkinoitu niin valtavilla resursseilla, että tulee tunne hallitsevasta uususkonnosta, joka saarnaa ilmastohelvetistä ja monikulttuuritaivaasta.

Maapallon syntymästä lähtien ilmasto on muuttunut aina – ihmisestä riippumatta. Poikkeuksellisen valtavat tulivuorenpurkaukset ovat saaneet aikaan väliaikaisia poikkeamia ilmastoon, mutta metsäpaloilla saati ihmisten pitämillä nuotioilla ei ole ollut vaikutusta senkään vertaa.

Teollisuuden lisääntyneet hiilidioksidipäästöt eivät näytä sulattaneen napajäätiköitä, sillä povatusta merenpinnan noususta ei ole havaintoa. Sen sijaan on havaintoja siitä, kuinka suurempaa ilmastovastuuta kantavan lännen teollisuus pakenee Kiinan ja Intian kaltaisiin maihin, joissa saa tuprutella mielin määrin.

Minua kummastuttaa tämä länsimaalaisille sälytetty suorastaan geneettinen syyllisyys ja vastuu ilmastonmuutoksesta, rasismista, kolonialismista ja ties mistä.

Ilman hiilidioksidipitoisuutta on mitattu vasta vähän aikaa, joten sen vaikutusta maapallon lämpötilavaihteluihin on vielä vaikea arvioida. Sen sijaan puufossiilien vuosilustoissa ja merten pohjasedimenteissä on pitkältä ajanjaksolta todisteita auringon aktiivisuuden ja maapallon akselikulman muutosten merkittävistä vaikutuksista ilmastoon.

Tietoa julkaisijasta

Heikki Luoto

Alavudelta lähtöisin oleva "kulttuurisoturi".
Perussuomalainen.
Vuodesta 2009 lähtien kaupunginvaltuutettu Tampereella.
Toista kautta varakansanedustajana. Pirkanmaalta ehdolla eduskuntaan huhtikuun 2019 vaaleissa.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement