Blogit

OPISKELIJAT VAATIVAT ETNISTÄ PUHDISTUSTA OPETUSSUUNNITELMASSA

Ne filosofit ja tiedemiehet jotka ovat luoneet perustan meidän ymmärryksemme maailmasta kuten Aristoteles, Platon, Descartes ja Kant, on pakko poistaa kirjallisuuslistoilta – ainoastaan siksi, että he ovat valkoisia. Tätä vaativat opiskelijat University of London:ssa, jotka sen sijaan tarkoittavat, että enemmistö filosofeista oppisuunnitelmassa täytyisi olla Aasiasta ja Afrikasta.

Ajattelijat kuten Platon, Aristoteles ja René Descartes ovat perusarvoja meidän ymmärryksellemme filosofiasta ja tieteestä, mutta University of Londons School of Oriental and African Studies (SOAS) vaatii nyt, että valkoiset filosofit täytyy poistaa oppisuunnitelmasta. Sen sijaan täytyy opiskella afrikkalaisia ja aasialaisia filosofeja.

Syy tälle on se, että halutaan ”poistaa kolonisaatio” yliopistosta ja ottaa hyöty ”kolonaliasioinnin struktuuriset ja epistomologiset perinnöt”, ilmoittaa opiskelijayhdistys SOAS Students´Union. He lisäävät vielä, että jos valkoiset filosofit aikovat olla mukana opetussuunnitelmassa, niin niitä täytyy lukea ainoastaan ” kristillisestä perspektiivistä”

Mutta kaikki eivät ole yhtä mieltä. Ihailtu filosofi Roger Scruton on sitä mieltä, että tämä on merkki osaamattomuudesta ja, että tämän lisäksi ei olla valmiita voittamaan sitä osaamattomuutta.
-Jos heillä on teoria, joka osoittaa, että Kantin ” puhtaan järjen kritiikki” ilmestyi kolonialismista, niin sen minä haluaisin kyllä kuulla, sanoi hän The Daily Mail:ille.

Fria Tiden

Jakoa

Tietoa julkaisijasta

Markku Lindström

Olen ruotsissa asuva, realisesti ajatteleva, isänmaallisesti asioita tarkkaileva kirjoittaja. En ole rasisti enkä myöskään nazisti. Tarkkailen ja tutkailen mitä maailmalla tapahtuu, joista sitten etupäässä käännän kirjoitukset ja uutiset alkuperäisessä muodossaan. Linkit löytyvät jokaiseen käännettyyn uutisjuttuun.