Blogit

Osama Bin Ladenin poika vannoo kostoa

kuvituskuva

Hamza bin Laden on nuoruudestaan asti ollut tunnettu ”vieras” jihadistien propagandavideoilla. Edesmenneen al-Qaida johtaja Osama bin Ladenin nuorin poika Hamza on ollut terrorin julistepoika sitten 9/11 – iskujen.

Entinen FBI-agentti Ali Soufan on lukenut useita Hamzan kirjoittamia kirjeitä alaisilleen ja uskoo tietävänsä 28 – vuotiaan Hamzan tavoitteet ja kohteet.

Samat sanavalinnat, kuin Osama bin Ladenilla

”Daily Mailin” haastattelussa Soufan kertoi, että ”Hamza nähdään al Quidan seuraavana johtajana. Ja hänen sanomansa amerikalle kuuluu: Amerikka, me tulemme luoksenne ja te tulette sen huomaamaan. Me kostamme sen mitä teitte isälleni”. Soufanin mukaan Hamza käyttää samoja sanavalintoja kuin 2011 tapettu isänsä.

Hamzan odotetaan täyttävän isänsä saappaat

Osaman kirjoittamissa kirjeissä, jotka US-joukot takavarikoivat Osamajahdin jälkeen, esittävät Osaman toiveen Hamzan johtajuudesta selväsanaisesti. Soufanin tietojen mukaan vastaavaa sisältöä löytyy muistakin Osaman lähettämistä kirjeistä, kuten Hamzan äidille lähetetyistä kirjeistä.

Hamzan on Osaman toisen vaimon Khairiah Sabar:in kanssa. Sabar pidätettiin samassa operaatiossa, kuin Osaman sai surmansa. Sabar ja yksitoista lasta ja lastenlasta karkotettiin Saudi-Arabiaan vuonna 2012, jossa he ovat eläneet siitä lähtien.

Huolimatta Saudien vieraanvaraisuudesta ei Hamza voi antaa Saudien kuningashuoneelle anteeksi yhteistyötä US-ristiretkeläisten kanssa. 28 – vuotias on ilmoittanut pitävänsä Saudi-Arabian perustajaa ja ensimmäistä Saudi kuningasta Abdulaziz bin Rahman bin Faisal al Saud:ia Brittien agenttina. Tätä teoriaa tukee se tosiasia, että Saudit taistelivat ensimmäisessä maailma sodassa Brittien puolella Ottomaanien valtakuntaa vastaan. Hamza on kutsunut joukkojaan nousemaan vastarintaan ja terroriin kuningashuonetta vastaan jo vuosia.

Reviiritaistelu jihadistien kesken ?

Asiantuntijat eivät sulje pois mahdollisuutta, että Al Qaida nousee nopeasti ja ohittaa ISIS – joukkion, joka häviää alaa koko ajan, ja nousee taas maailman ykkösterroriuhaksi.

ISIS alkaa olla lyöty, joten on aika keksiä uusi kohde, jolla pelotella kansaa ja kansakuntia. Suunnitelman onni on, että Osamalla on 20 – 26 lasta viiden vaimon kanssa. ”Perheyritys” joka riittäisi jo yksinään perheenvoimalla suuremmankin terrori-iskun tekemiseen.