Blogit

Pakolaisaktivisti: ”Me ruotsalaiset emme ole ansainneet hyvinvointiamme”

Tätä tarkoittaa pakolaisaktivisti Emelie Åkerlind yleisönosastokirjoituksessaan paikallislehdessä Hallnds Nyheter.

Suuri kekseliäisyys, kovaa työtä, suuri ammattiylpeys. On olemassa moni syitä, jotka vuosien saatossa katsotaan tehneen ruotsista menestyvän teollisuusmaan. Tage Erlander puhui 50-vuotta sitten ruotsin menestyksestä kuin tuotteesta ”homogeenisenä kansana” ”kyseisestä rodusta” jota ei ”erottele erimielisyydet ihon väristä tai uskonnosta”. Näin tuskin olisi yksikään poliitikko voinut ilmaista itseään tänä päivänä.

Tänä päivänä sen sijaan on olemassa niitä, jotka väittävät, että ruotsalaisilla on ollut hyvä tuuri syntyä hyvinvointiin. Yksi heistä on pakolaisaktivisti Emelie Åkerlind, joka työskentelee nuorisoterapeuttina eräässä pakolaisasuntolassa nk. uksin tulleille pakolaislapsille.

”Ainoa asia mikä erottaa ”heidät” ja ”meidät” toisistaan on, missä paikassa maailmaa olemme syntyneet. ”Me ruotsalaiset” emme ole ansainneet hyvinvointiamme; Meillä on ollut tuuria syntyä siihen”, kirjoittaa hän yleisöosaton kirjoituksessaan, joka aikaisemmin julkaistiin Facebook-ryhmässä Me emme enää kestä, mutta emme lopeta koskaan taistelemasta. Ryhmä työskentelee mm. sen eteen, että rikolliset jengit Pohjois-Afrikasta, nk. katulapset, voisivat jäädä ruotsiin.

Åkerlind haluaa kirjoituksellaan debatissa herättää mielipiteitä enemmälle myötämieliselle vastaanotolle, maahanmuuttajille kolmansista maailmoista. Hän on aikaisemmin sosiaalisessa mediassa sitoutunut tukemaan, eikä kaikkein vähiten, pakolaislapsia jotka tulevat ruotsiin Afganistanista ja sille, että he voisivat saada jäädä tänne.

Emelie Åkerlindin kirjoitus on saanut koko joukon huomiota ja herättänyt vahvoja reaktioita. Mini ei ole hänen kanssaan samaa mieltä, vaan tähdentävät, että se on aikaisempien sukupolvien kova työ, joka on luonut perustan sille hyvinvoinnille mistä me pystymme tänä päivänä nauttimaan.
Fria Tiden

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa