Blogit

Persujen jakautuminen on kummankin ryhmän etu

1. Näyttää mahdolliselta, että kumpikin ”lahko” hyötyi erosta. Tuoreen kyselyn mukaan 12 % äänestäisi persuja ja 10 % Uutta Vaihtoehtoa / Sinistä Tulevaisuutta (yht. 22 %!).

Ehkä äänestäjät tykkäävätkin puhtaammista ”yhden asian liikkeistä”, oikeammin sanoen painotuksiltaan selvästi profiloituneista liikkeistä. Vihreiden kasvuhan viittaa samanlaiseen ilmiöön. Ehkäpä kristillissosiaalinen SMP:läisyys ja kansallismielisyys koettiin toisiaan jarruttaviksi, niin etteivät ne yhdessä voineetkaan muodostaa uskottavaa vaihtoehtoa. Erossa kaikki voittivat.

Oppositiossa ei ole kummoistakaan merkitystä kansanedustajien lukumäärällä, joten Halla-aho ei käytännössä menettänyt mitään jaossa – kahden vuoden päästä tilanne on jo paikattu ja kansanedustajia taas vähintään entinen määrä.

 

2. Kansallispopulistisen puolueen kannatuspotentiaali on EVAn tuoreen kyselyn perusteella jopa 25 %. On paljolti Halla-ahosta kiinni, miten hyvin tämä potentiaali saadaan realisoitua vuoden 2019 eduskuntavaaleihin mennessä. Itse uskon, että silloin ollaan ainakin jo n. 18 % kieppeillä.

Perussuomalaisten hallituspaikka on silti toki epävarma. Hallituspohja riippuu paljolti siitä, miten suuret puolueet menettävät äänestäjiään nousijoille: SDP:n globalistit –> Vihreät? Keskustan kristilliskonservatiivit –> Sininen Tulevaisuus? Kokoomuksen isänmaalliset –> Perussuomalaiset?

 

3. Kunhan eroriidat on puitu ja tunteet laimentuneet, uskon että kumpikin persujuurinen puolue saattaisi jopa olla seuraavassa hallituksessa, ja vieläpä hyvässä yhteishengessä. Halla-aho tosin tarvinnee siihen Suomessa tapahtuneen terrori-iskun ja uuden juhlapaikanhakijakriisin, mutta on erittäin todennäköistä, että kumpikin näistä toteutuu kahden vuoden sisällä – ainakin jos hallitus suunnittelemansa arvopropagandan mukaan (Kokoomuksen uusi trendi eli ”jakamaton ihmisarvo” -höpinä) edesauttaa ja helpottaa muslimien massasiirtolaisuutta.

On nimittäin hyvin tiedossa, että Euroopan maiden muslimeista jopa neljäsosa sympatisoi jihadistisia terrori-iskuja vääräuskoisia kohtaan. Euroopan tasolla korrelaatio onkin selvä: mitä enemmän muslimeja maahan on muuttanut, sitä enemmän jihadistisia terrori-iskuja. Milloin päättäjämme alkavat piitata suomalaisten turvallisuudesta?

Enää laittomat elintasosiirtolaiset eivät viitsi edes näytellä hädänalaisia: ”YK (UNHCR) sanoo, että 181 436 Italiaan viime vuonna saapuneesta siirtolaisesta vain 4808 [3 %] sai turvapaikan. Siirtolaisista 90 334 ei edes hakenut turvapaikkaa, vaan katosi pimeän työn mustille markkinoille.”

 

4. Vaikka Perussuomalaiset jäisivät edelleen oppositioon, on Halla-aho itse muistuttanut, että sieltäkin käsin saa luotua painetta eli muutettua vallassa olevia puolueita maahanmuuttokriittisemmiksi: vrt. Ruotsi, Tanska, Hollanti, Saksa… Monessa maassa maahanmuuttokriittisten suosio pakottaa muut puolueet kalastelemaan samoille apajille.

Suomessa alkaakin olla moniin muihin EU-maihin verrattuna taas löysempi maahanmuuttopolitiikka. Vasta Halla-ahon Perussuomalaisten nopea kasvu oppositiossa saa hallituksen heräämään ja vähentämään vetovoimatekijöitä. Niinhän se aina menee: tekopyhät arvohöpinät unohdetaan, kun ”vastustajapuolueen” kannatus alkaa uhata hallituspuolueita. Äänestäjävuoto tukitaan omaksumalla Perussuomalaisten tavoitteita. Näin tulee käymään Suomessakin lähivuosina, ja se tulee todistamaan tyhmemmällekin, että hallituksen tämänhetkiset arvopapatukset ovat pelkkää tekopyhää propagandaa.

 

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Jaakko Häkkinen

[PASSIIVINEN BLOGI]
~ Vapaustaistelija (kieli-, sanan-)
~ Muuttokriittinen (maahan-, kaupunkiin-)
~ Uskokriittinen ja järkipuolteinen: uskonnollista ja ideologista aivopesua vastaan
~ Sensuurikriittinen ja totuuspuolteinen: paheksunnalla hallitsemista vastaan