Blogit

PIENEN PIENI TOIVON KIPINÄ

Ehkä aivan kaikki toivo ei vielä ole menetetty. Tammikuun 20:s päivä on koko maailman tulevaisuudelle erittäin merkittävä päivä. Sinä Päivänä Donlad Trump vannoo presidentin valan Amerikassa ja kahdeksanvuotinen Obaman kausi päättyy. Maailman poliitikot ovat varpaillaan ja oikeastaan paremminkin ulkona kuin lumiukot, kun he eivät pysty ennakoimaan Trumpin linjauksia. Trump on ilmoittanut, että amerikkalaiset ensin, mikä tarkoittaa heidän siirtyvän enemmän kotimaisen talouden parantamiseen ja kasvattamiseen.

Eurooppalaiset, samoin kuin muittenkin autovalmistajamaiden, tilanne on kiusallinen. Tuleeko Trump asettamaan tuontitulleja, jolla hän pystyy nostamaan oman maan autovalmistusta ja, jolloin vienti USA:han laskee muiden maiden osalta. Tästä varoituksena on jo se, että Ford on perunut autotehtaan rakentamisen Meksikoon syystä, että Trump uhkasi asettaa tullit kaikille ulkomailla valmistetuille autoille, siitäkin huolimatta, vaikka valmistajana olisi amerikkalainen autoyhtiö. Sama koskee myöskin asevarustelua tai paremminkin aseiden myyntiä kaikille konfliktimaille. Mikäli hän pitää kiinni suunnitelmastaan, ettei Amerikka tule jatkossa puuttumaan kansainvälisiin aseellisiin konflikteihin siinä mittakaavassa kuin hänen edeltäjänsä aikana, niin onko Eurooppa vielä niin kärkäs jakamaan demokratiaoppia kehitysmaille.

Euroopan maiden tilanne tulee saamaan muutoksen viimeistään jäsenmaitten seuraavissa vaaleissa. Ne muutamat ihmiset EU:n sydämessä, jotka luulivat voivansa hallita koko Eurooppaa rajattomasti, ovat joutuneetkin heräämään karmeaan totuuteen siitä, ettei kansa ollutkaan niin typerää ja aivopestyä etteikö he olisi heränneet huomaaman, mihin jäsenvaltioita oltiin ajamassa. Britit eivät tyytyneet vain uhkailemaan vaan he toimivat ja se, mikä tapahtui heidän kansan äänestyksessään, tulisi myöskin tapahtumaan monessa muussa jäsenvaltiossa, mikäli näiden maiden raukkamaiset hallitukset antaisivat kansan sanoa oman mielipiteensä. Saksa ja Ruotsi olivat kiihkeimpiä rodunjalostuksen puolestapuhujamaita 2015. Samoista maista löytyy nyt myöskin ne poliitikot, jotka pyytelevät kilvan anteeksi tekemiään toilauksia. Kansalaisten, joita on haukuttu rasisteiksi ja kaikiksi mahdollisiksi idiooteiksi, ei missään nimessä pidä antaa anteeksi näille edesvastuuttomille tyypeille, vaan vaatia heidät valtion oikeuteen vastaamaan maanpetturuudesta.

Ruotsin tämän hetken hallitus on menettänyt täysin pelinsä. Jopa heidän oma äänenkannattajalehtensä Aftonbladet kirjoittaa tänään näin. Viimeisen tutkimuksen mukaan on ruotsindemokraatit ainoa puolue, jolla on asiakysymyksiin parhaat ratkaisut. Puolue, jota on haukuttu natsiteiksi sekä rasisteiksi, ja nämä ovat niitä lievempiä ilmaisuja, on ohittanut kaikki vanhat puolueet hallintoa koskevissa asiakysymyksissä. Puolue, kuten sosiaalidemokraatit, jotka ovat jopa yksin hallinneet ruotsin johtamista, tulee seuraavissa vaaleissa häviämään puolet kannattajistaan, jolloin heidän kannatuksekseen jää 12 – 16%. Mistäköhän tämä sitten saattaisi johtua? Oman näkemykseni mukaan siitä, että vanhat ja kauan politiikassa mukana olleet puolueet, eivät ole välittäneet uudistua lainkaan, vaan junnaavat samalla -60 – -70 luvun politiikalla edelleen. Kun taas vastaavasti ruotsindemokraatit ovat pari vuosikymmentä olleet mukana politiikassa poliittisena puolueena. On täysin selvää, että he hallitsevat tämän päivän kysymyksiä paljon paremmin kun heidän koko poliittiseksi puolueeksi kasvaminen on tapahtunut samaan tahtiin yleisen kehityksen kanssa.

Perussuomalaiset hakivat jytkyä ja kansan antamaa mandaattia jo edellisissä vaaleissa, jonka he myöskin saivat. Hallitukseen he kuitenkaan eivät halunneet silloin, joka mielestäni oli silloin oikea ratkaisu, sillä Kataisen hallitus oli, mitä oli. Kansa ei pettänyt tällä toisellakaan kerralla ja nyt sitten irtosi jo hallituspaikkakin. Vaaliohjelma ja ennen kaikkea vaalilupaukset olivat ne, miksi kansa antoi mandaatin toistamiseen. Kansa oli hyvillä mielin ja uskoi asioiden alkavan saada toisen kurssin, ainakin tukipakettien osalta. Alkuunsa yritettiin tehdä poliittista taidetta ja saada asiat näyttämään ja tuntumaan erilaisilta, mitä ne todellisuudessa oikeasti oli. EU:ssa tehtiin kaikenlaisia lumeäänestyksiä tai paremminkin äänestämättä jättämisiä, että olisi näyttänyt kansan silmissä siltä, että emmehän me vaan nuo muut. Sen jälkeen onkin persut suostuneet aivan kaikkeen, jolloin joka ikinen pieninkin vaalilupaus on tullut petetyksi ja takki on pyörinyt niin vinhaa vauhtia, että persujen kokoustiloissa ei muunlaista ilmastointilaitetta ole tarvittu. Tilanne on nähtävissä heidän kannatusluvuissaan.

Onko sitten mitään puoluetta tulossa, joka vastaisi kansan vaatimusta? On ja ei. On monia yrittäjiä ja joista joku on päässyt jo jonkinlaiseen alkuun. Mutta suurin osa asiakysymyksistä on heillä ratkaisematta. Maahanmuutto ei yksinomaan voi pelkästään olla ainoa asiakysymys, vaan on löydettävä vastauksia sekä ehdotuksia monille kansalaisia huolettaville kysymyksille. Samalla kun näille kysymyksille löydetään ratkaisuja niin pitää suomen julkista hallintoa kovalla kädellä karsia. Mitä tekee 5,5 miljoona kansa 25 miljoonan kansalaisen julkishallinnolla. Kysymyksiä on monia ja eräs asia mikä pitää ottaa huomioon. Älkää laittako kaikkia munia samaan koriin. Siinä tulee käymään huonosti.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa