Blogit

PITI VAIMOAAN VANGITTUNA KOLME VUOTTA

Maanantaina nostettiin syyte Skaraborgin käräjäoikeudessa 42 vuotiasta sudanilaismiestä vastaan. 42-vuotias haastetaan pitkästä listasta rikoksia omaa vaimoaan kohtaan. Häntä epäillään käytännössä pitäneen vaimoaan vangittuna perheen asunnossa Falköpingissä kolme vuotta. Vaimo on voinut poistua asunnosta ainoastaan muutaman harvan kerran ja silloinkin vain miehen tarkan vartioinnin alaisena. Mies on myöskin säännöllisesti, vähintäänkin muutaman kerran kuukaudessa, pahoinpidellyt vaimonsa. Nainen, johon kaikki on kohdistunut, ei ole uskaltanut yrittää paeta tai hakea apua siksi, kun mies oli uhannut, että hän siinä tapauksessa tuli katsomaan, että hänet lähetettäisi takaisin kotimaahansa ilman lapsiaan.

Poliisi pidätti 42-vuotiaan sudanilaisen syyskuun alussa. Pidätyksen ja ne rikokset mistä 42-vuotiasta epäiltiin, tuli huomioiduksi osalta mainstream-medioista, mutta luonnollisesti ”unohti” mainstream-mediat kirjoittaa mitään epäillyn kansalaisuudesta/etnisyydestä. He yrittivät – kuten tavallista kun kyse on maahanmuuttaja rikollisuudesta – antaa sellaisen kuvan, kuin epäilty olisi ollut ”tavallinen ruotsalainen”.

Haaste ja esitutkinta on kauhistuttavaa luettavaa, joka hetkittäin ohjaa ajatukset siihen erittäin huomiota herättäneeseen *Frtzl-tapaukseen itävallassa. 42-vuotias sudanilainen haki vaimonsa kotimaastaan ruotsiin kesällä 2013. Hän piti häntä sen jälkeen vangittuna perheen asunnossa Falköpingissä siihen saakka, kunnes poliisi pidätti hänet syyskuussa.

Naisen annettiin poistu asunnosta ainoastaan muutaman kerran, silloinkin mies oli mukana ja pystyi vartioimaan häntä. Kaiken muun ajan nainen vietti suljettuna perheen kahden huoneen asuntoon. Kun mies poistui kotoa, niin lukitsi hän oven ulkopuolelta varmuuslukolla. Naista oli kielletty menemästä parvekkeelle ja hän ei saanut edes laskea sälekaihtimia alas ikkunoissa siitä syystä, että tämä patologisen mustasukkainen mies luuli, että hän katselisi ”miehiä ja poikia”. Naisella oli lupa pitää tiettyjä yhteyksiä sukulaisiin puhelimitse ja internetin välityksellä, mutta myöskin sitä yritti mies suuressa mittakaavassa kontrolloida ja rajoittaa.

Sinä kolmena vuotena vankeudessa joutui nainen säännöllisesti piestyksi ja uhatuksi miehensä puolelta. Poliisikuulustelussa on nainen kertonut, että ei koskaan mennyt kuukauttakaan ilman, että hän ei olisi joutunut pahoinpidellyksi. Nainen olisi luonnollisesti voinut yrittää paeta tai kutsua apua joku kerta silloin kun mies ei ollut kotona. Sitä hän toki ei ollut uskaltanut tehdä, sillä mies oli sanonut, että hän siinä tapauksessa katsoisi sen, että hän saisi palata kotimaahan ja hän ei enää koskaan tulisi näkemään lapsiaan.

Lopuksi oli poliisi saanut tiedon naisen tilasta siten, että tämä oli puhelimen välityksellä onnistunut kertomaan suhteestaan veljelleen, joka asuu yhdistyneissä arabiemiraateissa. Veli oli tämän jälkeen soittanut eräälle tuttavalle kotimaastaan, joka myöskin asuu ruotsissa, ja joka sitten otti yhteyttä ruotsalaisiin poliisiin.

Ne rikokset, mihin 42-vuotias sudanilainen on nyt haastettu vastaamaan, on enemmän kuin kauhistuttavia. Avpixlat on itse asiassa saanut käsiinsä osan poliisin esitutkintapöytäkirjoista, jossa ilmenee, itse rikollisuuden lisäksi, pari detaljia, joka nähtynä maahanmuuttaja – ja islamilaisesta näkökulmasta, on erittäin huomioitavia.

Esitutkintaraportissa käy selväksi, että 42-vuotias sudanilainen on ilman vaikeuksia voinut vierailla kotimaassaan. Tästä syystä voidaan kärkevästi kyseenalaistaa se, josko hänellä koskaan on ollut tarvetta turvapaikalle ylipäänsä ja jos hänelle olisi tarvinnut myöntää oleskelulupaa ruotsissa alun pitäenkään. Kaikki puhuu sen puolesta, että 42-vuotias on yksi niistä monista turvapaikanhakijoista, joka on saanut oleskelulupansa sillä, että hän on valheellisesti väittänyt olevansa vainottu kotimaassaan.

Poliisikuulustelun aikana on noussut esiin se, että 42-vuotias sudanilainen on hyvä ystävä erään toisen sudanilaisen kanssa, joka myöskin asuu Falköpingissä. Pari kertaa näiden vuosien aikana, kun 42-vuotias on pitänyt vaimoaan vankina, olivat he tavanneet tämän toisen sudanilaismiehen ja tämän vaimon. Tämän toisenkin sudanilaisen vaimoa on kuulusteltu. Pariskunta on nyt eronnut, mutta kuulustelussa tulee esiin, että myöskin hän oli aikaisemmin alistettu pieksämiselle ja uhkailulle miehensä puolelta.

Naisen todistus antaa pelottavan kuvan, erittäin patriarkallisesta ja naista alistavasta musliimisesta kulttuurista, missä naiset nähdään ainoastaan lasten synnyttäjinä, lähinnä verrattavasti siitoseläimeen. Se ilmenee myöskin selvästi, kuinka sudanilainen mies suorastaan tietoisesti kohtelee ruotsia kuin lypsylehmää. Heillä ei ole pienintäkään halua kotoutua ruotsalaiseen yhteiskuntaan tai edes elää ruotsissa. Mutta he kuitenkin haluavat saada ruotsin kansalaisuuden, joka on jonkinlainen takuu taloudelliselle turvalle.

Kuulustelussa, joka luonnollisesti pidettiin tulkin välityksellä, kertoo vaimon haastettu hyvä ystävä mm. seuraavaa:

-Minä olen kuullut minun ja hänen mieheltään, että heidän päämääränsä on, että meidän täytyy olla kotona ja synnyttää lapsia. Kun kaikki on mennyt niin kuin on suunniteltu, niin aikoivat he lähettää meidät takaisin Sudaniin. He haluavat olla ruotsin kansalaisia, mutta sitten matkustaa takaisin siksi, kun heillä ei ole mitään tekemistä täällä. Minä olen iloinen, että (uhri) on tehnyt ilmoituksen sillä minä en onnistunut sitä tekemään.

-Minä en muista koska se oli. Miehet istuivat toisessa huoneessa. Silloin me kuulimme, että ne sanoivat, että tämä maa ei ole hyvä. Heidän mielestään naisilla oli liian paljon oikeuksia. Se on parasta, että naiset synnyttää lapsia ja eivät käy koulua. En minä tai (uhrin nimi) ole käyneet koulua täällä ja opetelleet ruotsia. Se ei ollut vain tämä kerta kun he sanoivat niin. He ovat sanoneet sen lukuisia kertoja minulle. Hänen miehensä on sanonut sen myöskin. He sanovat ei koulua, ei koulua, ei koulua. Teidän pitää synnyttää lapsia, synnyttää lapsia, synnyttää lapsia. He ovat sen suunnitelleet.

Koska syytettyä sudanilaista ei vielä ole tuomittu rikoksesta, valitsee Avpixlat olla julkaisematta hänen nimeään. Kun hänet on tuomittu niin emme näe mitään syytä olla tekemättä sitä.

*2008 tuli päivänvaloon, että itävaltalainen Josef Fritzl oli 24 vuoden ajan pitänyt tytärtään, Elisabethiä vangittuna kellarissaan perheen talossa Amstettenin kaupungissa. Hän oli säännöllisesti raiskannut tyttären. Raiskausten tuloksena oli useita raskauksia. Elisabeth Fritzl oli synnyttänyt yhteensä seitsemän lasta, joille Josef Fritxl oli isä.

Lähde: Avpixlat

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa