Blogit

Punafasistit vastustavat toisinajattelijoiden perusoikeuksia

Huomenna on taas itsenäisyyspäivä, eli punafasistit (vasemmistofasistit) kokoontuvat tuttuun tapaan vastustamaan toisinajattelevien perus- ja ihmisoikeuksia sekä harjoittamaan väkivaltaa toisinajattelevia kohtaan ynnä ilkivaltaa täysin sivullisten kolmansien tahojen omaisuutta kohtaan. Punafasistit vastustavat demokratiaa ja haluavat Suomesta totalitaristisen yhteiskunnan, jossa vain Oikean (lue: Vasemman) Ideologian hyväksyvillä ja aivopesemillä kansalaisilla olisi sellaisia perusoikeuksia kuin sananvapaus tai äänioikeus. Punafasismi täyttääkin useita fasismin tunnusmerkkejä.

 

Punafasismi = fasismi

Fasismi on merkitysrajaukseltaan vaihteleva termi, mutta yleensä siihen liitetään tiettyjä piirteitä. Punafasismi täyttää ainakin seuraavat fasismin kriteerit:

  1. Totalitarismi

Totalitarismi tähtää siihen, että yhteiskuntaa hallitsee yksi ideologia ja toisinajattelu on kielletty.

  2. Antiliberalismi

Liberalismi tähtää vapauksiin ja tasa-arvoon, joten punafasistit ovat antiliberalistisia, koska he haluavat kieltää poliittisilta vastustajiltaan vapaudet ja tasa-arvon.

  3. (Inter)nationalismi

Klassisessa fasismissa tämä piirre oli nationalismi eli kansallismielisyys, mutta punafasismissa se on sosialistinen internationalismi. Internationalismi on aivan yhtä rajaavaa ja poissulkevaa kuin nationalismikin, mutta etnisten ja kansalaisuusrajojen sijasta se vahvistaa luokkarajoja ja johtaa helposti luokkasyrjintään.

  4. Rasismi

Punafasismiin liittyy avoimen rasistinen arvomaailma: suomalaiset veronmaksajat ovat alempiarvoisia kuin kehitysmaalaiset maahanmuuttajat, joten suomalaisten veronmaksajien on elätettävä uutta herrakansaa eli muslimisiirtolaisia. Näiltä ei vaadita samanlaista osallistumista yhteiskunnan rakentamiseen, ja silti heille tarjotaan enemmän etuja kuin orjakansalle eli suomalaisille veronmaksajille.

  5. Imperialismi

Punafasismiin liittyy lähinnä aatteellinen imperialismi: oma ideologia halutaan levittää Euroopan Unioniin, koko Eurooppaan ja lopulta koko maailmaan. Imperialismi oikeutetaan rasistisella ideologialla.

 

Vasemmistolaisuus ei ole fasismin vastakohta

On yleinen harhaluulo, että fasismi olisi (ääri)oikeistolaista. Wikipedia:   

  ”Fasistiset liikkeet ovat liittoutuneet yleensä oikeiston kanssa, mutta sen aatteessa on Stanley G. Paynen mukaan perustavanlaatuisia eroja muihin oikeistoliikkeisiin nähden. Yksiulotteiselle oikeisto-vasemmistoasteikolle (vrt. Nolanin kartta) fasismi sopii huonosti; sitä pidetään joskus myös vallankumouksellisena keskustalaisuutena tai vasemmisto- ja oikeistoaatteiden sekoituksena.

  Fasismi ja marxilaisuus olivat aatteellisella tasolla hyvin erilaiset, mutta niiden käytännön sovellutukset muistuttivat toisiaan. Marxismin alalajeista etenkin stalinismi ja maolaisuus muistuttivat fasismia. Fasismia ja kommunismia yhdistivät esimerkiksi yksi massapuolue, vahva johtajakultti ja eliitin valta, militarismi, suurisuuntainen suunnittelu talouden, tieteen ja kulttuurin alalla, omien kansalaisten valvonta ja kontrolli, sekä keskitetty korporatiivinen talousjärjestelmä. Zeev Sternhellin mukaan fasismi on ei-marxilaista sosialismia. Stalinismia kutsuttiin ’punafasismiksi’ 1930-luvulla, ja toisen maailmansodan päätyttyä Stalinin Neuvostoliittoa kutsuttiin punafasistiseksi erityisesti Yhdysvalloissa.”

Vasemmistolaisuus ei siis suojaa fasismilta – natsitkin olivat kansallissosialisteja. Fasismi voi aivan yhtä hyvin syntyä vasemmistolaiselle kuin oikeistolaiselle ideologiselle pohjalle. Punafasismi on aivan yhtä paha kuin oikeistofasismi, vaikka taustaideologia onkin eri.

  Jos se toimii kuin fasismi ja sen tavoitteet ovat samat kuin fasismissa, se on fasismia. Punafasismi ei ole yhtään parempaa kuin mikään muukaan fasismi.

On erityisen huolestuttavaa, että Vasemmistoliiton alaisissa järjestöissä kuten Helsingin Vasemmistonuorissa lietsotaan ja yllytetään punafasismiin. Itsenäisyyspäivään ajoitettu Helsinki ilman natseja -mielenosoitus ei suinkaan tyydy vastustamaan vain natsien eli Pohjoismaisen vastarintaliikkeen tapahtumaa. Myös itsenäisyysmielisten 612-soihtukulkue leimataan täysin perusteettomasti äärioikeistolaiseksi, vaikka tapahtuma on suunnattu jokaiselle Suomen itsenäisyyttä arvostavalle ja juhlistavalle. Tapahtumakuvauksessa ei ole mitään äärioikeistoon viittaavaakaan. Toisinajattelevien perätön mustamaalaaminen onkin tyypillistä fasistisille liikkeille – muistellaanpa vaikka, miten natsi-Saksa leimasi juutalaiset.

Hupaisan tekopyhä on myös punafasistien mielenosoituksen kohta: Äärioikeiston liikkeiden vastustaminen kuuluu jokaiselle, joka arvostaa perusvapauksia, tasa-arvoa ja jakamatonta ihmisarvoa. Fasismi ja natsismi eivät ole mielipiteitä, vaan loukkaus ihmisyyttä vastaan.”

  Siispä fasismilla fasismia vastaan? Perusvapaudet pois väärin ajattelevilta!

 

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Jaakko Häkkinen

[PASSIIVINEN BLOGI]
~ Vapaustaistelija (kieli-, sanan-)
~ Muuttokriittinen (maahan-, kaupunkiin-)
~ Uskokriittinen ja järkipuolteinen: uskonnollista ja ideologista aivopesua vastaan
~ Sensuurikriittinen ja totuuspuolteinen: paheksunnalla hallitsemista vastaan