Blogit

Rääväsuinen Daavid vastaan poliittisesti korrekti Goljat: tapaus MV-lehti

Tällaisen tunnuksen alla MV-lehteä ovat kieltämässä tahot, jotka vakavissaan kertovat meille kuinka EU-jäsenyys on kannattavaa,
Eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöjen mutapaini Ilja Janitskinia vastaan on koko lailla seuraamisen arvoinen näytelmä.

Hyvä ja paha MV-lehti

En voi vastustaa lusikkani pistämistä viime aikoina keiteltyyn ja maisteltuun soppaan eli keskusteluun MV-lehdestä. Nettijulkaisusta, joka on tullut suomalaisille tutuksi maahanmuuttovastaisena nettimediana, joka käyttää otsikoissaan paljon huutomerkkejä. Alkuvuodesta poliittiset nuorisojärjestöt alkoivat painostaa MV-lehden sivuilla mainostavia yrityksiä lopettamaan mainostamisen rasistisena pitämällään sivustolla. Nyt nuorisojärjestöt ovat kannelleet MV-lehdestä valtakunnansyyttäjälle vedoten jos jonkinmoisiin rikoksiin, muun muassa herjauksiin, väkivallan lietsomiseen ym. Perussuomalaiset nuoret eivät ole osallistuneet kumpaankaan painostusyritykseen, vaan tyytyivät pyytelemään anteeksi valtamedialta puheenjohtajansa suulla blogikirjoituksessa, jossa varoiteltiin MV-lehden rasismista kuin parhaassakin hesarin pääkirjoituksessa.

Heti alkuun käsitykseni MV-lehdestä. Enpä väitä, etteikö sen jutuissa tai vähintäänkin juttujen kommenteissa olisi ajoittain rasistisia ilmauksia tai parjaamista. Ihmettelisin, jos sellaista ei löytyisi sivustolta, joka keskittyy maahanmuuton vastustamiseen ja jonka nimi on ”Mitä Vittua”. Siinä onkin MV-lehden rujo kauneus: se on kuin vessanseinä. Enempää MV-lehden toimitusta tuntematta uskon, ettei juttujen julkaisukynnys ole kovinkaan korkea. Lisäksi se pyrkii provosoimaan, ja välillä homma läikkyy yli. Toisaalta, eipä taida sivustoa ylläpitävällä Ilja Janitskinilla olla varaa ylläpitää valtavaa toimittajakaartia, joka päivätöikseen seuloisi uutisia.

Tosiasia kuitenkin on, että alhaisen julkaisukynnyksen omaavalla MV-sivustolla on usein tietoa tapauksista, joista valtamedia ei ole puhua pukahtanut, ja joko vaikenee kokonaan tai kirjoittaa asiasta vasta kun tapaus on tullut kansan tietoisuuteen MV:n kautta. Jotain se siis tekee oikein. Siksi on hassua, että itseään demokratian airuina pitävät nuorisojärjestöt ajavat sivuston alasajoa lakiteitse kuin käärmettä pyssyyn.


Norsunluutornista huutelevat nuorisojärjestöt

Kyseiset nuorisojärjestöt eivät edes ymmärrä, kuinka tökeröltä heidän toimintansa näyttää, kun otetaan huomioon heidän oma veronmaksajien kustantama erityisasemansa. Yksi esimerkki tästä on vuotuinen kulttuuriministeriön myöntämä tuki. Keskustanuoret esimerkiksi voivat markkinoida itseään ja ajatuksiaan 660 000:lla eurolla vuodessa – lisäksi verovaroin ylläpidettävä YLE kyllä päästää eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöt ääneen. Tavan kansalle ei tiedotuskanavaa sen sijaan ole, ja siihen markkinarakoon MV-lehti ja muut vaihtoehtomediat ovat iskeneet.

Muutamassa tapauksessa kampanja pientä nettipalstaa vastaan näyttää erityisen hauskalta. Esimerkiksi Vasemmistonuoret on mukanaolollaan pönkittämässään suurten mediatalojen valtaa ja asemaa – mediatalojen, joita omistavat ulkomaiset sijoittajat. Toisaalta markkinaliberaalien Kokoomusnuortenkaan ei luulisi aatteellisesti kannattavan tiedotuksen keskittämistä, vaan kannattavan vapaata kilpailua. Sen sijaan keskustanuorilta ja demareilta ei ole niinkään yllättävää vartioida omaa etua vaikka vähän toisia polkemalla.

Jos MV-lehti syyllistyy rikoksiin, niin asianosaiset tehkööt rikosilmoituksen. Poliittisten puolueiden ei ole tapana puuttua oikeuslaitoksen toimintaan, paitsi ilmeisesti silloin, kun kyse on niille kiusallisen kirjoittelun suitsimisesta. Mikäli taas väitetään, että MV tekee rikoksia mutta sitä ei niistä tuomita, syyllistytään samaan kuin mistä MV:tä syytetään – näennäistiedon ja mutun avulla politikoinnista.

MV:n harhaanjohtava uutisointi

MV-lehdessä on väitetty olevan paljon harhaanjohtavaa uutisointia. Oma veikkaukseni on, että sivuille päätyy paljon epävirallisia huhuja, joita aletaan virheellisesti pitää totuutena. Tämä sitten kuulemma johtaa lähestulkoon yhteiskunnan romahtamiseen. Ihmettelen, miten tämä käytännössä eroaa valtamedian uutisoinnista – itse asiassa suurten mediatalojen epärehellisyys on aiheuttanut vielä paljon vakavampia seurauksia suomalaiselle yhteiskunnalle, kuin väitetty yhteys rasististen rikosten ja MV-lehden välillä.

1990-luvulla suuret mediatalot kampanjoivat Suomen EU-jäsenyyden puolesta. Ruuan piti halventua, työttömyyden laskea, palkkojen nousta ja sotienkin loppua, kunhan liitytään EU:hun. Suomen vaikutusvallankin piti kasvaa. Kuinka kävi? Leipäjonot ovat kasvaneet, rikollisuus lisääntynyt, palkat suhteessa työn tuottavuuteen ovat pysyneet paikallaan ja työpaikat kadonneet – näistä valheista suomalaiset maksavat vieläkin.

Totuuden torvi

Se joka ei tunne historiaa, ei tunne nykypäivääkään. Poliittista historiaa huvikseni lukeneena muistui mieleeni tästä jupakasta muuan poliittinen lehti, jonka nimi on kaikille tuttu, mutta tausta ei niinkään – Totuuden torvi. Totuuden torvi oli Ernersti Hentusen, helsinkiläisen paikallispoliitikon, omistama sensaatiolehti. Totuuden torvea oltiin usein kieltämässä ja Hentusta haastamassa oikeuteen lehden juttujen vuoksi. Eräänkin kerran vaadittiin oikaisua, kun Totuuden torvi uutisoi puolen kansanedustajista olevan hulluja. Oikaisu tulikin seuraavassa numerossa, kun Hentunen otsikoi, että puolet kansanedustajista ei ole hulluja!

Muuten olen sitä mieltä, että EU:sta ja eurosta on erottava.

Akseli Erkkilä
27.1.2016
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement