Blogit

Ramstein: Enemmän, kuin asevarasto ja NATO – sotien keskus

US – lentotukikohta Ramstein on vaarallisempi, kuin voisi uskoa. Euroopan tärkein NATO – tukikohta Kaiserslauternin Ramsteinissa Saksassa läpivalaistuna Wolfgang Jungin luentojen ja Luftpost-KL artikkeleiden kautta.

Puhuttaessa Ramsteinin tukikohdasta ensimmäiseksi nousee mieleen mihittämättömät ilma-alukset tai ainakin näiden alusten ohjaamiseen erikoistunut SATCOM-asema, josta lennokkeja ohjataan sateliittien kautta. Ilman Ramsteinin SATCOM:ia ei lennokkisota Lähi-idässä olisi mahdollista. Keskuksen vaikutus maailman rauhaan vaietaan hiljaiseksi niin Saksan hallituksen, kuin NATO – johdon ja Euroopan Unionin toimesta.

Ramsteinin tukikohdalla on muitakin tärkeitä ja pidemmälle vaikuttavia tarkoituksia.

Tukikohdan huolestuttavia vaikutuksia Kaiserlauternin ympäristöön on tuonut esiin Wolfgang Jung, rauhanaktivisti ja Luftpost-KL päätoimittaja. Herra Jung näkee tukikohdan sijainnin suurena vaarana Kaiserslauternin ympäristölle suuren konfliktin syttyessä. Tukikohta on Venäjän kanssa mahdollisesti syttyvässä sodassa ensikohde.

USA Saksassa.

Maailmanlaajuinen valvonta, jota USA harjoittaa, toimii kuuden (6) aluevalvontakeskuksen kautta. US – sotavoimilla on 1000 tukikohtaa ympäri maailmaa. Euroopan keskus United States European Command (USEUCOM) toimii Stuttgartissa, josta johdetaan Saksassa olevia 174 tukikohtaa (määrä vuodelta 2015).

USEUCOM:in tehtäviin kuuluu sotilaallisten operaatioiden läpivieminen, valvonta ja transatlantisen turvallisuuden ylläpito ja lisääminen kansainvälisien liittolaisten ja muiden US – aluekomentokeskusten kanssa.

USEUCOM:ille määrättyjä tehtäviä hoidetaan alaorganisaatioiden kuten: U.S. Army Europe (Wiesbaden/Saksa), U.S. Navy Europe (Napoli/Italia), U.S. Marine Corps Forces Europe (Böblingen/Saksa), Special Operations Command Europe (Stuttgart/Saksa) ja U.S. Air Force Europe (Ramstein/Saksa) avustuksella.

Ramstein eriteltynä.

Ramsteinin tukikohta leviää Ramsteinin, Pirmasensin ja Kaiserslauternin alueille. Tukikohta koostuu useista U.S. Armyn ja U.S. Air Forcen yksiköistä. Tukikohdassa pitää majaa mm. 435th Comptroller Squadron , joka on suurin hallinnollinen yksikkö USA:n ulkopuolella.

Kaiserslauternin alueen 780 neliökilometriä käsittävällä alueella asuu kaikkiaan 210.000 ihmistä. Tämä lisäksi tulee 52.000 amerikkalaista, joista 14.500 on sotilaita. Vertailuksi Japanin Okinawan 2.276 neliökilometriä käsittävällä alueella asuu 1,4 miljoonaa ihmistä ja 43.000 amerikkalaista.

Sotilashenkilökunnan lisäksi alueella toimii US – kansalaisia ja saksalaisia siviilitehtävissä, joita ei tilastoida. Saksalaisten toimijoiden, kuten paikallisten yritysten määrä on laskussa jo pitkään, vaikka tukikohdan ”taloudellista tärkeyttä” muistetaan korostaa aina, kun se on mahdollista.

Wolfgang Jungin mukaan tärkeimpiä yksiköitä Ramsteinissa ovat 21st Theater Sustainment Command, Ammunition Center Europe, Regional Medical Center / LRMC, 10. Army Air and Missile Defense Command ja U.S. Air Base Ramstein.

21st Theater Sustainment Command TSC hoitaa useilta kasarmeiltaan koko EUCOM ja AFRICOM logistiikan ja huollon. Jakaa ja järjestää reservien siirrot eri tukikohtiin ja rintamille. Tällä hetkellä organisaatio hoitaa huollon ja tarvikkeet myös kaikille Itä-Eurooppaan siirretyille joukko-osastoille.

Miesau:ssa sijaitseva Army Depot on 2.400 hehtaarin suuruisena maailman suurin ammusvarasto. Yli 200.000 tonnia ammuksia ja tarvikkeita voidaan varastoida alueelle. Vuoden 2016 varastoinventaario piti sisällään 30.000 tonnia erittelemättömiä erilaatuisia ammuksia. Varastosta toimitetaan eri kriisialueille, kuten Afganistan, päivittäin tarvittavat ammukset, kranaatit ja käsiaseet. Varasto perustettiin 23. maaliskuussa 1949 ja toimii siitä asti TSC:n alaisena.

Landstuhl:issa sijaitseva Regional Medical Center:in 3.300 työntekijää työskentelevät suurimmassa sotilassairaalassa USA:n ulkopuolella. Vuosien 2001 ja 2006 välisenä aikana sairaala hoiti yli 60.000 US – kansalaista ja 41 muun maan kansalaisia, jotka tuotiin sinne Ramsteinin lentotukikohdan kautta eri kriisipesäkkeistä maailmalta. Suurin osa sotilaista palasi sairaalasta suoraan rintamille. Vain joissain tapauksissa käytettiin tukikohdan ulkopuolisia erikoisklinikoita Saksassa. Sairaala hoitaa myös koko Kaiserslauternin alueella sijaitsevien tukikohtien terveydenhuollon.

U.S. Air Base Ramstein – yksityiskohdin.

Ramstein US armyn ”Gateway to Europe” on suurin sotilasilmaliikenteen solmukohta koko maailmassa USA:n ulkopuolella. Tämä selviää useista Luftpost-KL raporteista. Eräs luonnehdinta sivustolta kertoo tukikohdan olevan ”suurin, liikennerikkain, paras ja kenties tärkein sotilastukikohta koko maailmassa”.

Ramstein ei ole siis pelkästään SATCOM – tukikohta, josta käydään lennokkisotaa, se on myös U.S Air Force Euroope:n pääesikunta ja johtaa muitakin lentotukikohtia Euroopassa, kuten: Spangdahlem (DE), Chievres (BE), Croughton, Mildenhall und Lakenheath (UK), Lajes (PT), Rota (ES), Aviano (IT) ja Incirlik (TR).

Ramstein tarjoaa kaksi lähtö- ja laskeutumiskiitorataa U.S. Armyn suurimmille kuljetuskoneille. Suuret hallit moninaisille huolto- ja säilytystoimille, joita vaatii vuosittaiset yli 30.000 lähtöä ja saapumista. Kuukausittain yli 30.000 henkeä käyttää tukikohdan henkilöliikenneterminaalia ja yli 90 prosenttia liikenteestä Lähi-itään ja Afrikkaan kulkee Ramsteinin kautta.

Tukikohdassa sijaitseva 603rd Air and Space Operations Center valvoo US -ilmaoperaatioita koko Lähi-idän ja Afrikan alueella. Keskuksella on valmius organisoida ilmaisku mihin tahansa EUCOM ja AFRICOM valvonta-alueelleen seitsemän tunnin sisällä. Lisäksi tukikohdassa pitää majaa 435th Air Ground Operations Wing, joka on erikoisosasto, jolla on valmius rakentaa lentokenttiä melkein mihin tahansa EUCOM ja AFRICOM alueella.

U.S. Air Base Ramsteinin alueelta löytyy lisäksi 86th Munitions-Squadron, joka säilyttää ja hoitaa ammukset niin käsiaseille, kuin hävittäjäkoneille, pommittajille ja lennokeille koko Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan alueelle.

TRA on lyhenne sanoista Temporary Reserved Airspace (väliaikaisesti varattu ilmatila), joka on varattu sotilaslennoille harjoitteluun maanantaista torstaihin kello 08:00 – 23:00 ja perjantaisin kello 08:00 – 17:00. Harjoitusten ajaksi voidaan mikä tahansa TRA ilmatilaosa sulkea siviililennoilta. Tämän lisäksi Kaiserslautern kuuluu POLYGONE alueeseen joita on Saksan lisäksi myös Ranskassa. Näillä alueilla harjoitellaan elektronista taistelua. Näitä harjoituksia valvoo Ramsteinissa sijaitseva Polygone Control Center (PCC).

SATCOM -Relaisstation:in kautta Ramsteinin tukikohta välittää kaiken tiedon, joka tarvitaan USA:ssa istuvien lennokkien ohjaajien ja maailman kriisipesäkkeissä lentävien lennokkien välillä. „Stopp Air Base Ramstein“ – sivuston mukaan Ramstein on ollut mukana Pakistanissa, Jemenissä ja Somaliassa melkein 5.000 ja Afganistanissa yli 13.000 ihmisen laittomassa teloituksessa. Laskemattomia uhreja lennokkisodalle on syntynyt myös Irakissa, Syyriassa ja Libyassa. Suurin osa uhreista on sotaan osattomia naisia, lapsia ja vanhuksia, niin kutsuttuja Collateral damage, tapauksia, jotka ”kuuluvat” tämänkaltaiseen sodankäyntiin.

Ramsteinin suojissa on myös Allied Air Component Command / AIRCOM Ramstein, joka kantaa vastuun kaikesta NATO -ilmaliikenteestä ja Ground-Based Midcourse Defense (GMD) komentokeskus. AIRCOM – Ramstein johtaa kaikkien NATO – maiden ilmavoimia. HQ AIRCOM on suoraan NATO – johdon alla ja on erittäin tärkeä European Missile Defense System:in toiminnalle. AIRCOM tutkii kaiken informaation, joka virtaa NATO – systeemiin sisään, tekee päätökset reaktioista ja antaa käskyt kyseeseen tulevilla taisteluosastoille toimia. Tämä keskus valvoo myös Baltian ilmatilaa ja ohjaa Saksan Geilenkirchenistä käsin toimivia AWACS – koneita.

10th Army Air and Missile Defense Command ei ole Ramsteinissa, vaan erittäin läheltä löytyvässä Vogelweh:issä, mutta Ramsteinin tukikohta voi ottaa ohjat ilman NATO – päämajan hyväksyntää ja tätä mahdollisuutta varten tukikohdan tiloihin on rakennettu toinen valvonta- ja käskykeskus, joka on U.S Armyn suorassa alaisuudessa.

Ramstein enemmän, kuin pelkkiä lennokkeja.

Ilman Ramsteinia ei US – presidentin kuukausittaista ”Kill List” listausta voitaisi suorittaa. Tämän takia ihmiset kerääntyivät ”rauhanleiriin” osoittamaan mieltään U.S.-Air Base Ramsteinia vastaan 3 – 10 syyskuuta 2017 motolla „Stopp Air Base Ramstein – Keinen Drohnenkrieg“.

Tämän rauhaa tukevan mielenosoituksen takana on Wolfgang Jungin vuosia kestäneen tutkimuksen paljastama tieto siitä, että Ramstein ei ole pelkästään lennokkikeskus vaan todellinen uhka koko tukikohdan ympäristölle mahdollisessa sodassa suurvaltioiden välillä.

AIRCOM:in suojissa sijaitseva European Missile Defense System on ensi-iskun kohde. Skenaario jonka vaikutuksia ei halua kukaan edes ajatella ja jota vastaan saksalaiset ja useat muut eurooppalaiset rauhanaktivistit käyvät vuosia kestänyttä taistoa. Euroopan kansalaiset vaativat myös Ramsteinin kautta ja avulla käytävien sekä tehtävien kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien vastaisten tekojen välitöntä lopettamista.

Ramsteiner Appel

Hyökkäyssodat ovat perustuslain vastaisia – Saksan maaperältä ei saa hyökätä mihinkään!

Me kansalaiset vaadimme kaikkia kansanedustajia Saksan valtiopäivillä kieltämään kaikkinaisen Saksan maaperällä sijaitsevien sotilastukikohtien käytön sekä Saksan ilmatilan käytön ihmisoikeuksia ja Saksan perustuslakia rikkovien hyökkäyssotien käymiseen, kuten Saksan perustuslain artikla 26 sitovasti esittää.

Lisäinfoa asiasta: http://ramsteiner-appell.de/

 

Kiitos
Hämis